Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2014

Av Kvasthilda - 21 januari 2014 23:30


Hela dagen har gått på halvfart. Ont i huvudet. Trött. Förkyld. Längtat efter duntäcket. Eldat ljus. Frusit.
Blev en sjukskrivning. Pallar inte köra NL med den här skallebangen. Ällkås, ja men inte "de andra". För mycket annan stress kring dem.

Åsså har nåt snille skapat ett dokument för underskrift mot E10. Att den måste fixas. Joorå. Idén är skitbra. Protestlistor kan hjälpa. Till viss del. Men den som nu satt ihop den där protesten kan ju fan inte stava. Eller. Mjo. Men håller inte isär de o dem o DET, min käre Watson, driver ett kvastskaft till skogsgränsen. Vidare vill de att Vägverket ska ta sitt ansvar. Ehhhhhh. Vänta nu. Vägverket?? De gick ur tiden för fleeeeeera år sen!!!! Hallå!!!?!!! Trafikverket. Trafikverket. Dem där. *bah* dom eller de. Inte dem. Det är nåt helt annat. Rikspuckon. Trafikverket. Traaaafiiikverket!!
Annars skriver jag gärna under.

Av Kvasthilda - 21 januari 2014 09:00


Tema nr 275 Snötyngd

21/365


* * * * * * *
* * * * * * * *


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 20 januari 2014 21:36


Lillskiten har fått ett nytt namn. Gulliver. Jodå. Söt som få. Dreglar o säcklar o babblar o skrattar o dreglar lite till. Tänder på G. De sitter alldeles under skinnet. Han äter nästan upp sina leksaker o det är lite besvärligt när han inte kan hålla i något ordentligt själv än. 



Jag for förbi pigan på vägen hem o tog henne o Lillklimpen med mig. Vi gjorde några ärenden. -Fixat bajsgrejer åt mina bebisar, kallade hon det. Blöjor o kattsand. 

Åsså åkte vi hem till oss o jag tog klimpen o dotra fixade klimpen. Den andra klimpen. Vi kokade köttsoppa. Smaklös soppa idag. Vet inte vad som saknades. Eller jo. Lök i köttgrytan. Hade purjo till grönsakssoppan men inget i grytan vi kokade köttet i. Lite lamt. 

Nåja, vi blev nog mätta allihop i alla fall o resterna smakar säkert bättre i morgon. 

Av Kvasthilda - 20 januari 2014 09:00


Tema nr 360 Återvinning

20/365


360 - varvet runt. Vi samlar ihop alla aluminiumkoppar från värmeljusen, petar ur vekeshållaren i botten - som är plåt o lägger allt i en påse. Plåten åker ner i en annan. Att det sen hamnar i samma metall-återvinningsbehållare på stan är en annan sak. Det finns ju en chans att aluminiumet kan separeras från plåten i alla fall. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 19 januari 2014 13:55


Världen utanför är vit. Frostvit. Väntar på de där stora frostflagorna vi såg för ett par år sen men det är inte kallt nog för det. Längs järnvägen är det svinkallt men i stan har vi bara -20 grader. Ungefär. Neråt svappis är det det dubbla. NL ställde in ett av tågen. Klokt beslut. Ällkås malmtåg går i alla väder - bara nödvärmaren är påfylld. Dumt om nån använder den utan att säga till. Eller som i våra nödryggor till godstågen. Har ju hänt att det saknats t-dojja i dem. Inte bra när man sitter i ett spänningslöst lok o det är -38 utanför hyttdörren. Inte bra alls. Lokförare är ju ett fattigt folk o har inte råd att köpa en flaska bränsle själva. Eller vem som nu ger dem ben? "Allt löst är mitt" *usch* 

Skallen bankar idag. Igen. En sväng till Narvik med malm innan det blir en kort fridag. 


Av Kvasthilda - 19 januari 2014 09:00


Tema nr 164 Ljusstrimma

19/365


~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 18 januari 2014 12:17


Ja, får ta det jag hinner. Kanske jag hinner skriva allt, kanske inte. Sitter mellan tåg på mitt hotell i Narvik o ska vända hemåt om ett par timmar. Måste slinka förbi affären på väg till jobbet igen för de glömde min frukostpåse idag som det såg ut. Nåja.


VI börjar i Mellon. Det är några år sen nu, han tävlade Roger Pontare, i sin indianskrud o sjöng att Vindarna viska (hans) mitt namn.


Vi svingar oss vidare till USA o Dean Martin. Han sjöng just Sway.


Så lite finsk sisu, nej, Kisu. De spelade o sjöng en låt vi har med svensk text. Den är ju skriven på svenska en gång i tiden. Bröderna Gärdestad. Jag vill ha en egen måne.


Maj på Malö var en annan svensk visa. I Taubes visa om vackra Maj börjar texten:

"God dag, herr handelsman Flinck, min vän!
Jag kommer med storm ut till flatön igen!
Det blåser, nordvästan ger hals."
"God dag, herr Rönnerdahl, välkommen ut!
Nordvästen bedarrar, han blåser snart slut.
Men hör min bedårande vals":

För krysset vill vi ha handelsman Flinck.


Åsså nåt jag är omgiven av just nu. Norrmän. Fast vi behöver bara en. O hon heter Yvonne. Norrman. Jag marscherar vid din sida min soldat. Texten skrevs visst av Bengt Haslum sa han, Eldeman.


Ja, han var min soldat någonstans i Sverige. Nånstans i Sverige ligger Göteborg. För nästa tudelade uppgift är även tankarna från lyssnarna tudelade. Två låtar, två artister. Två helt olika illustratörer. Det måste ha varit Nils Dacke som med sin partyorgel som tog sig an Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig, Göteborg. Den andra visan var liksom Pontares en "karaoke"-version. Eller instrumental då. Loreens mellovinnare. Euphoria. Ja, många är de som är euforiska över Hellströms film.

En helt annan film jag är euforisk över o som musiken är fullkomligen underbart ljuvligt euforisk i - är Sagan om ringen. Enya fick en jättehit med sin May it Be från den filmen. Filmerna om en liten ring av guld.

Visst var det Thorleifs som gjorde nästa ljudspår? De sjöng ett potpurri av Simon and Garfunkel. Det var lite Cecilia Robinson o annat. Nä, det var ju två olika fruntimmer.

Ivan Renliden och Putte Wickman spelade sen en gammal kryssfavorit. Olle Adolphsons Nu har jag fått den jag vill ha.


Tom T. Hall. Han gjorde originalet till Old dogs, children and Watermelon wine som på svenska, i Alf Robertsons försorg förstås blev Hundar o ungar o hembryggt äppelvin.


Pata Pata. Det är Miriam Makebas största låt. Miriam kom från Sydafrika. O det ligger ju förstås i Afrika.


"Fartygsmusik". Ja, det sägs ju att den här psalmen spelades när Titanic sjönk. Den lilla kammarorkestern satt på däck och spelade den i storfilmen med Kate Winslet och Leo DiCaprio. Närmare Gud till dig.

Vi slutar med Strövtåg i hembygden. Den hembygd som Gustaf Fröding beskrev så vackert och Mando Diao så fantastiskt satte musik till. De är ju från min hembygd. Nästan.

Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs
och omkring mig står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs.

O se där. Jag hann ju! Nu ska jag återvända till min andra hembygd. Den kalla, kalla, vinterkalla. *burr* Det är långt till sommar o gröna skogar än.




Av Kvasthilda - 18 januari 2014 09:00


Tema nr 267 Släkting

18/365


Ollivander Lillråtta i famnen på morfar.
Moster anas också, på väggen bakom.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards