Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2014

:(

Av Kvasthilda - 18 januari 2014 02:26


En lång o superdeppig dag är ännu inte till ända. Verkar bli ännu en lång natt på järnvägen. Det har spårats ur norrut o jag får häcka lite drygt halvvägs till mitt andra hem på kusten. Sängen är långt borta just nu. Fjärren säger inte ett skit. CATOn funkar inte. Tur att man har Facebook så man ser NÅT vad som pågår.
Tyckte jag såg strömavtagarsprak på andra sidan för en stund sen. Är väl ont om mötesplatser antar jag.
Värmen går upp o ner i loket hela tiden. Studsar långsamt mellan 19.3 o 22.5 grader. Så fort det sjunker ner mot 21 är det kallt! Ute är det samma grader. 22.1 just nu. Med ett minus före förstås. Termometern som bilden visar har 23.3 Minus. De visade lite olika, de båda digitala.


Jodå. Nu sprakar det, så nåt är på G.

~

Av Kvasthilda - 17 januari 2014 12:59


Näää. Såna här nätter borde förbjudas. Spelar ingen roll att det blev rundtid i slutänden. Fy faaaen vad trött jag är. Hoppas jag får mig nån timme till ikväll, innan jag ska ut inatt igen.
Vi stökade o bökade med frusna bromssystem i fem timmar. Sen gick polaren hem o jag fick häcka i ett par timmar till innan det blev helt beslutat vad som hända skulle - o med vad.
Ett lok o ett lok. Så fick det bli. Växlingsloket var viktigast att få med sig så nån form av tågresa var tvunget.
Kom iväg så småningom. Hade sällskap av fullmånen. Beläggning o B21. Sida här o sida där. På ett ställe stod Sommartåg, ehh Norrtåg översnöat. Såg djupfryst ut. O PsfE frågade om jag ville passa hem med dem. -Hahahahahahaa. Jag tror du ämnar skämta med mig? GÅR de alls?
O nä. Det gör de ju inte. Blev en av historiens kortaste hotellnätter o en sen taxiresa till KOS o kompisen o pass med pålitliga malmtåget hem. Varmt o gött o pojkstackarn fick säkert skavsår i öronen av mitt surrande.
Älgspaning. Jodå. Där låg en. Slaktplats Malmbanan. På sina håll var banvallen rödfärgad. Persontåget plockade väl sådär en fyrtioåtta renar i Kaitum i veckan. O ett par älgar har fått vandra vidare till andra ungtallmoar.
Nu har jag sovit i hela TRE timmar fem totalt. Nä, fyraoenhalv. Inte mycket att hänga i en gran. Eller att lägga till vilokontot. Hittade inget mer i sömnbanken just nu.
Kanske dags att kliva upp o se om man kan få en glimt av solen?

Av Kvasthilda - 17 januari 2014 09:00


Tema nr 249 Rörande

17/365


Jodu. Försök fota ett par små bebisfötter med mobilen! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 16 januari 2014 11:34


Det är varannandagsväder här. Kallt som fasen häromdagen när jag var på väg hem. På fridagen igår snöade det o tempen var moderata minus 13. Typ. IDag är det under -25 igen o isklar himmel. Solen skiner. Just nu. O mitt tåg till Norge är inställt. ALLA tåg är inställda utom eventuellt 22. Som är norskt. För norsken som kommit ner med 11 eller ev pass 13 ska ju ha det hem så det satsar de på att köra. Vilket innebär att mitt tåg hem från Narvik ska gå. O jag måste passa med 22an upp. Vilket i SIN tur innebär noll o ingen sömn inatt. Om jag inte lyckas svimma av i bakhytten. Där det antagligen redan sitter nån annan passåkare. Nä. PsfE skulle höre med norskarna om deras passåkare från ettan eventuellt kan ta ner det. Men då är säkert deras tåg i morrn inställt så då sitter vi där i alla fall. Nä. Det blir nog så att jag kör det. Varför kör inte vi våra hemvändande tåg upp o norskarna sina? Det passar inte med tågvändningarna o våra tider. Nä. *suck* 

O idag av alla dagar det här året. Det är ju så många dagar passerade redan.... Hahahahaha. Nä, men den här damen vaknade med årets värsta huvudvärk. Igen. Var länge sen. Lääänge sen. Andra dygnet nu. (Sådär apropå dagens 365a..) O igår visade det sig varför. Förbannat. Kan inte den där fortplantingsmaskinen gå i pension för alltid snart? Vad fan ska jag med den till? Också ett tag sen, så den är på utgång men just nu fungerar den igen. O Maken studerar andra maskiner i teven. Cashewnötstillverkning. Eller tillverkning. Det var väl inte rätt ord. O peameal bacon. Eller kassler på svenska. Utan paneringen. Fast de använder inte ärtmjöl idag utan majsmjöl. 

O där börjar så smått tabletten göra verkan. *skönt* 

Då är det bara att vänta på besked då. Blir en låååång dag det här. Fast jag tillbringar ju hellre en lång dag hemma än på ett krånglande godståg som så många gjort den senaste veckan. Fy fan för godståg i den här kylan. *burr* 


Av Kvasthilda - 16 januari 2014 09:00


Tema nr 269 Smärta

16/365


Gossen skrek en liten stund efter sprutorna - en i varje ben. Det är så många vaccin de ska ha nu bebisarna, att de delar dem på två. Dubbel smärta, men snabbt avklarat med två personer som gör det. Snabbt går det. Men ont gör det. Mest i barnets mor tror jag även om vårt lilla barnbarn skrek förtvivlat en liten stund. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 15 januari 2014 21:31


Lille vännen då. For o hämtade våra råttor. Råttis o Lillråttis. Detr var dags för guldklimpens tremånadersbesök hos tant barndoktorn. Få sig en spruta. Nej, två! En i varje ben. Samtidigt. Aj vad det var tråkigt o jobbigt. Fast mest för Pojkens Mor. Hon blev både blek o röd samtidigt o jag trodde hon skulle svimma. Lille Ollivander skrek till en stund o gnällde sen ett tag till men blev snart sitt goa gamla jag igen. Så gammal man då är, när man är tre månader+fyra. O det var 6-6. Sexkommatre kilo och sextiokommafem centimeter. Oj, vad han växer! 


Köpte min första semla för i år. Julen är slut konstaterade vi. Inget vörtbröd nånstans. Men vänta nu. Det luktar saffran! O jodå. I nybaktdisken på COOP låg det gula o fina lussekatter. Tio för en tjuga. -Ska'ru ha? frågade jag Dotra. Ja tack :) Så vi köpte oss tjugo nygräddade lussekatter. Med russin. 

O sitter just nu o äter semlan o funderar på om jag skulle gå o idas värma lite mjölk. Det ska vara hetvägg. Godare så. Men kladdigare. Just nu har jag tagit av locket o snott en tugga av den kalla bullen. Hmmm.... 


Annars har dagen mest gått i skallens tecken. Ont i huv'et. Var länge sen jag hade sån värk. O har två jobbiga halvnattskift framför mig. Eller helnatt beroende på hur man ser på det hela o hur man lyckas sova. 


Av Kvasthilda - 15 januari 2014 09:00


Tema nr 2 Almanacka

15/365


Fick plötsligt en högst oväntad överraskning som gjorde mig jätteglad! Det damp ner ett stort brev i lådan en dag - o nä, nu ljög jag. Fick baske mig fara in o hämta det på ICA för det var för stort för brevbäraren att stoppa i lådan. Hur som haver. I det stora vadderade kuvertet låg en almanacka. En jättefin almanacka! Samlade järnvägsbilder. Killen som skickade det tackade på det viset för den information vi delar med oss till honom och andra, SvågerTvå o jag. Han "samlar på" banvaktarstugor och är mer än ledsen över alla de som rivs. Stugan i bilden finns inte kvar längre. (undrar om numret stämmer? Strunt samma). Stugan är borta, liksom stationshuset intill o likaså många av de andra som är avbildade i almanackan. Fina stugor i trä eller tegel. Järnvägshistoria. Nu får de pryda min vägg under ett år, en månad i taget. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 14 januari 2014 20:14


Just det ja. Har ju helt glömt bort det. Blossa 13. Dalecarlia.

Den fantastiskt vackra röda flaskan med kurbits på.



Hallon & Nypon


Det var årets, ehhh, förra årets smak. 

jul

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards