Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2014

Av Kvasthilda - 11 januari 2014 10:38


Falun. De är i Falun idag! Public Service firar femtio år i Dalarna. O då kommer en lokal kille o säger att närradion fyller närapå det dubbla. Så kan det gå. SK4 Adam Olof. 

Nåja. 


Vi börjar med nåt jag inte sett ännu i år. Solfilmen är igång sen en vecka men jag har inte sett orsaken till den än. Hon kommer med solsken. Östen me Resten

Hon kommer med solsken till mig
Hon kommer med solsken till mig
Och hela världen blir så underbar
När hon kommer och jag vet hon har
Solsken till mig
Hon kommer med solsken till mig
Jag har väntat hela sommaren på solsken till mig


O är man kär så känns det väl som om hon kommer med solsken. För kärlekens skull. 

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull

Lotta Engberg sjunger Ted Gärdestad. 


Åsså över till nåt helt annat. Eller kanske inte. Östen hoppade ju runt o bara väntade på "hon". Mauri Antero sjöng för ovanlighetens skull idag på finska. Ja, M.A Numminen. Vi hörde hans Som en gummiboll på finska. 


O nä. Nästa melodi stämmer inte alls. Inte ens i Dalarna. De har fått snö - o Det kommer mera. Längtan till landet.

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.


Vårkänslor o mer kärlek. Eldeman spelade en relativt ny singel av en av våra yngre stjärnor. Amy Diamonds Your Love

Two days ago I said we're done forever
But give it a week and we'll be back together
Oh I know how they say we're no good for eachother
But as much as you wind me up you know I love ya
And I-I-I-I never seem to shake the thought of you
And I-I-I-I I know you feel it in the same way dont' ya?

So let them talk they way they're talking
Yesterday's gone, tomorrow's calling
I'll be there for you
I'll be there for you

'Cause I've never known a love
Never known a love like this
Never known a love, never known a love like
Your love, your love, your love
Your love, your love, your love

And all that we are
That's what I want and all that I need
(That's what you've got)
Your love, your love, your love
Your love, your love, your love


Mer vår. Ove Linds orkester spelar om en vårmånad. Sköna maj välkommen. Nä, det var det inte. 

One morning in May, don't forget, dear
That one wonderful day when we met, dear
The world over was blue clover
And hearts carefree and gay

One morning in May, oh, the rapture
Tonight darling, I pray to recapture
Just one hour, just one flower
From love's faded bouquet

Kisses that came with the flame of springtime
Burning your name in my heart
Precious to me like a rosary
Now that we're apart

En morgon i maj var det, One morning in May. Hoagie Carmichaels text. 


Who's Gonna Follow You Home? Det frågar sig Jerry Williams


Om pappa ville ge ja en femöring vet mamma,
då skulle ja bli så glad så glad så glad,
då skulle ja köpa så mycke med detsamma,
och ja skulle köpa allt vad ja vill ha

Fem små ören. Jan Johansson spelade. 


Det går bättre o bättre dag för dag. Ja, snart så. Bara solen kommer tillbaks. BAO spelade o sjöng Ernst Rolf. Givetvis måste man ju spela den störste av dem alla, om man befinner sig i Falun i direktsändning. 


Ikväll kommer den, Another Saturday Night. Cat Stevens. O varför det skulle vara så svårt att stava till Yusuf Islam förstår jag inte? 


Masar i stan. Ja, det är det ju alltid i Falun. Den ene av dem har tappat bort sitt dalmål o den andre skrålade hejvilt på sitt. O Lill-Babs sa Ni har ju vadmal i rösten. Ta nåt nyare! Charlie Norman och Putte Wickman. Kul illustration! 


O med det slutar vi idag! Det går fort när man har kul. 


Av Kvasthilda - 11 januari 2014 09:00


Tema nr 141 Kork

11/365


Den skulle ha varit med lite tidigare, men jag stoppade undan den i väntan på att nyåret skulle passera o glömde sen bort det! 
Junior öppnade flaskan. Eller, vänta nu. Nä. Han tog av folien o öppnade metallklämman som håller korken men var inte beredd så.... PANG sa det o vi hade Pommac i hela köket. Flaskan öppande sig själv. Men en rejäl nyårssmäll. 

Gott Nytt År. 


O strax smäller korken av för femtioårsjubiléet. Melodikrysset är i Falun idag. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 10 januari 2014 22:56


Fredag idag. Sov bort halva dagen som vanligt. Kom ju hem i ottan i morse - o var dessutom sen. Sen till Narvik o sen hem. Inte med så många minuter till slut, den väldigt sena avgången till trots. Det försvinner en del mötestid efter vägen - även om annan tillkommer. 

När jag vaknade klev jag i duschen - o svor sen för att jag glömde gå ut o sätta i motorvärmaren innan... *suck* Den där gubben jag delar fjärrkontroll med har ju dragit ur den. En synnerligen irriterande egenskap han har. 

Nåväl. Med fuktigt hår, iklädd ett par långkalsonger, strumpor, en klänningstop och vinterjackan gick jag ut o åtgärdade det hela. Passade dessutom på att stoppa i kupévärmaren o sopa av bilden det värsta. Nu är det ju kallt så det borde inte komma nån snö på ett tag. Peppar peppar. 

Gick in igen, med nu stelt hår, slängde på en panna kaffe o tittade till datorn en stund. Nä. Tänkte strunta i kaffet ju. Men kom på att det kanske är bäst att låta bilen stå på värme en stund i den sjuttongradiga kylan o låta håret torka. Så DÅ slängde jag på en panna kaffe. Tog en kopp o funderade på att sticka iväg. Nä, lite för lite tid ännu... Tre timmar. Nä, har inte tid. Äh, kollar väl mailen då för att se om nåt Schenker kommit. O nä. O tog en kopp kaffe till. 

Då skramlade det till i dörren. O där kom gossebarnet. Bärandes av sin moder. -Vi tänkte åka på stan en stund så du får vara barnvakt.... Hmmm....... Hur göra nu då? -Jaja, Åker ni förbi NKV o kollar på en kalender åt mig då? Den brukar inte finnas inne, men de kan beställa. De där dockorna får väl ligga kvar på jobbet ett tag till då... 

O mycket riktigt. Kalendern fanns inte inne. Tjejen i kassan sa, -Jaha är den till din mor? Hon köpte/beställde en sån i fjol också. -Jaså M är tillbaks på NKV igen? Åsså muttrade hon lite över att E-pigan inte tog med sig Ollivander så hon fick snusa på honom. 

Nu ligger han o tittar på Mortal Instruments med sin mor o moster. Eller nåt. -O Kili är med! Jaha. De tittar på filmen o han tittar på skärmen. 

O jag måste leta 365or igen. Ooops. Glömt. Hopplös årstid det här. Finns inte så många fototillfällen, annat än med hiskelig blixt inomhus. Har ju inget ljustält ännu. *VILL HA*!! 

Solen är ju inte tillbaks än - även som Solfilmen är det sen nån vecka tillbaks. En vecka? Är det fredagar den visas? 


Av Kvasthilda - 10 januari 2014 09:00


Tema nr 242 Resenär

10/365


Kiruna Kommun bistår med bussar till-o-från Centrum till Den Ytterst Tillfälliga Järnvägsstationen i Kiruna. I Skytteltrafik går de, till o från avgående och ankommande tåg. Bussen är gratis. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 9 januari 2014 21:35


Ja, vad sæger man? Hela dagen har varit førskjuten. Tågen har kommit sent. Allihop. Æven persontågen. Eller næ, kanske inte de. Men allt annat. Signalfel, væxelfel, lokskador o guuuuvetvad. Lokbyte o fel på infrastrukturen. Nu funkar inte GSM-nætet. GSMr funkar men inte det vanliga mobilnætet. O det ær bara godstågsførarna som har en GSMr-mobil med sig. Mitt tåg var tvåoenhalv timme sent i morse. Med MAF i korgarna. Finskit från Vitåfors. Bara det gjorde att allt blev førsenat. BALO-tømning. Hoppas de fixat växeln i Vassijaure. Vill inte bli stående på norsk sida.

Viggo har inte gått med sitt tåg än o han har avgång före mig. Tror hans tåg är klart iofs. Sen stod det två lasttåg på terminalen. Kulor. Tackolov. Ska väl rinna fint ur vagnarna. Hoppas jag.

Gick på Ringo för att se om de hade några Dreamhouse-dockor kvar. Jodå. Det var bara det att de hade Salg på Steffi Love. De rackarna. Inte göra så. Blev ett par Steffi, snarare än Raquelle. *suck* O den påsen stannar nog i boxen på jobbet tills jag har tid att hämta den...

Gick o hämtade ett par skålar till på Skeidar. Skulle ju ha åtta! O funderade på dussinet fullt, på allihop. Det är fyra till av alla tallrikar jag köpt. Familjen växer ju. Vi blir tio om alla barn o barnbarn är på plats samtidigt. Vilket iofs aldrig händer. Nästa år, nej fan I ÅR fyller jag femtio, men om det går som jag tänkt mig är jag inte ens hemma då. Frågan är om man får med sig ungskocken. O Maken. Hade ju varit skoj om de hade kunnat vara med allihop.

O det betyder att det är snart två år sen vi regnade bort på Sandskär. Var fan tar tiden vägen??

Jaha. Sen då? Junior har varit på gästspel hemmavid. Givetvis den dagen jag inte är hemma. De jobbar om varann nu, han o Lindblomman. Korkat tycket jag. Det är bättre om de har samma tider. Av flera anledningar. De kör bilen EN sväng o mindre soppa går åt. De slipper var på den där jävla E10 mer än EN gång - o tillsammans. Visserligen är det bara till Jukkas men ändå. Jäkla tur att det inte är längre ner. Fast de kör ju TT-rally också nån gång ibland o det innebär Dödens Väg. Äckligt.

Men hallååååå..... Vänta nu. Jag har skrivit hur länge som helst o inser just NU att tangentbordet är SVENSKT. Var/när hände det? Under BALO-tömningen ser jag. Jisses.

Nåja. Vad ska man göra nu då? Vet inte när mitt tåg blir klart. De har ju skiftbyte här. Blir natten som tar det då. Avgång om ehhh... fyrtio minuter. Hmmmmmm... Ah. Vi ser väl. Nån gång kommer man väl hem.


Av Kvasthilda - 9 januari 2014 12:32


En sak kan man vara säker på. Väder har vi. O att Kiruna har vinter i januari. Slå ihop dessa fakta och det kan bli ett sjuhelsikes vinterväder. Det har kommit flera decimeter snö i stan. Befinner mig nu på fjället o här yr det mest omkring. Väntar på ett möte. Det brukar kunna vara stora problem med växlar i vintervindar. Speciellt i Kopparåsen. Nu är det problem i Katterat. Hade klart genom Vassijaure men Togleder undrade om jag hade möjlighet att stanna. Joorå. Fick just skriva en blankett 22 på Max 40 genom Vj så nemas problemas.
Möte Monica i ett persontåg. Ehh. 95. Slog till bromsarna o putsade mig genom Vj. Närmade mig signalen o BAM kom vagnarna - fast bromsarna låg till. *småpanik*. Snabbroms till. Ja, nöd då. Fick stopp på mina KOS-lastade 8400+ ton med ett par meter kvar till signalen. *inga marginaler här inte*
Aptrött men det blåste bort med huvudluften. En heldag i Narvik väntar o återvändning före midnatt. *gäsp*
Undrar hur min bil ser ut därhemma. Maken får hämta mig inatt. Åkte tidigare till jobbet för att slippa pulsa i snö. Att ta Den Lille Röde fanns inte på schemat alls idag. Bara korkat att man inte körde in den i garaget igår då 4isen är på verkstad. *DUMT*
Hade fått min parkering traktorskottad om så vore fallet. Nu är den inskottad. Igen. *bah*

Av Kvasthilda - 9 januari 2014 09:00


Tema nr 16 Barnprogram

9/365


Vem i min generation minns inte Fröken Stork, Jakob Uggla, Pentti Varg o de andra figurerna i det här teveprogrammet? Eller snarare teveserien som ingick i barnblocket i Halvsju. Världens första caféprogam. Eller Sveriges då. Med Lennart Svan och Karin Falck. Och John Blund. Eller var det ett eget program? Det började ju före Halvsjus tid. Eller kanske bara i Holland. Simma lugnt!

Vad vi inte vet är att programmet producerades i Holland så sent som till 1992! 


iPhonefoto 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 8 januari 2014 11:54


Sopa skura varje freda', åsså varje jul, det tycker jag är kul. Eller inte. Just nu är jag i starka strejktankar igen. Varför är det bara jag som gör nåt i det här jävla huset? Diskmaskinen töms aldrig. Diskbänken svämmar över för att ingen ids plocka ur maskinen o ställa in disken. Det dammsugs inte alls. Eller ens plockas upp, dessa gigantiska dammråttor som lurar i varje hörn i väntan på att attackera omedvetna fötter när de passerar. En annan jobbar ju dygnet runt - med det JOBB jag faktiskt har medan de andra bara sitter o käkar sina jävla praliner o kastar papperen till katterna så de har nåt att leka med. Ska jag då också sätta igång o jobba, när jag kommer hem, resten av de tjugofyra timmarna ett dygn innehåller? Fyller ju inte dygnet HELT med min frånvaro. Det finns några strötimmar kvar. Oftast. 

*kräk* 

O det sista Maken sa innan han gick "Väck Kråkan sen, vi ska på Bilhälsan". Jaha. Väckarklocka också då, ja. Satte äggklockan på ringning om tjugo minuter men den funkar inte längre. Tur att det finns en timer på Phönen. Om man bara kan lära sig att komma ihåg det! 

Hör att det dammsugs en trappa upp. Skotta snö kan han inte, men dammsuga. Det fixar de. Varenda dag. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards