Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2014

Av Kvasthilda - 6 februari 2014 22:45


Dagen har lunkat på i maklig takt. Om man inte ser till katterna. Jisses anåda. Galna kattrace genom lägenheten. O Tyra-tokan har gått o grinat till-o-från hela da'n idag. Kråkan har jobbat dubbla skift! En vanlig dag i våra katters liv ser ut som alla andra dagar i en katts liv. De sover, leker, sover, äter, sover, flamsar, sover. O inte har denna dagen sett just nåt annorlunda ut. Men när Kråkan inte är hemma blir de så rastlösa så det är helt sjukt. De är vana att kunna gå in till henne o krypa upp i hennes knä för en av dagens alla sömnperioder men när hennes knän inte finns där att kura ihop sig i....? Då blir de vilse. O Tyra grinar. 

De har FU-stopp i gruvan tyckte jag Maken sa, så hon jobbar extra. Fick en månad till en början. O började med ett par kvällsskift innan det blev dubbla skift. Eller nästan. 

O jag ska komma ihåg att stänga av jobbmobilen. Ledig helg. O det behöver jag! 

Snart sängdags. Fast känner jag mig själv blir det knappast före midnatt. Eller ens i anslutning till midnatt. 

G'Natt. 


Av Kvasthilda - 6 februari 2014 09:00


Tema nr 341 Vaksam

37/365


`v´



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 5 februari 2014 14:17


Hur kan man få skitiga fingrar bara av att gå från hotellet till terminalen? Makaløst. Handskarna ær uppenbarligen inte rena.

Fick min frukostpose av Inger o satt o kosede meg på mitt hotellrum innan jag gick till jobbet. Rørde inte kaffetermosen igår så kaffet var fortfarande ljummet - ungefær som det ær, det man får på hotellet, men mitt ær godare. Åsså det vanliga salamimackan med två ægghalvor på. OCH två gurkskivor. Rapar salami æn.

Har som vanligt inte sovit mer æn sex timmar inatt ("på morgonen" kanske mer). Ankom ju føre fan i morse. Tidigt i ottan. Men huvudværken har, peppar peppar, gett med sig. Inte helt men det ær i alla fall ingen øverhængande krækrisk.

MÅSTE MÅSTE MÅSTE dock fixa en tid før att kolla mina øgon. Fan, ær det inte det ena så ær det det andra sa flickan som blødde næsblod. Bilen ska hæmtas från verkstad. Nya glasøgon. Inte billigt det hær livet. O inte en øvertidstimme på januarilønen. Eller jo. Det man blev utringd på, som Psf redan lagt in. Men ingen førseningsøvertid. O det ær en hel del. Får hoppas de hinner slænga in den till februarilønen. *suck* Mitt eget fel, som inte får in rapporterna i tid!

Undrar om Råttisen gjort några Rocky Road? Skickade alla ingredienser hem med henne, hæromdagen. Hon har lite mer tid æn jag - om hon kan slita sig från soffan. Fast hon ær værldsmæstare på att baka muffins! Gott-GottiGott-Gott.

Næ. Nu vill jag hem. Mitt tåg ær inte ens påbørjat tømningen æn.

Æh. En timme till avgång. Kanske. Kanske det går i tid. Fines.

Køpte mig en bok BTW. En Nora Roberts. På norsk. Syntes jeg sku' øve litt norsk. Men F-A-A-N vad bøckerna ær dyra i Norge! Harlequin kostar væl 79 pix i Sverige? Hær går de på 99.90 - eller 119:-. Sinnessykt.

Nåvæl. Læsa lite mer JD Robb først. Se om Eva fixar att hittar prællemørdaren. Præsten som inte ær en præst.

Av Kvasthilda - 5 februari 2014 09:00


Tema nr 113 Infruset

36/365


En isbit med något infruset i. Ser ni vad?

Nä, det är ingen vindruva eller nåt annat man kan lägga i drinken... 
Det är nåt lite större än så... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 4 februari 2014 17:19


Tjorv o korv. Vad det ska vara svårt att hitta skrivrutan. O nu sitter jag på ett snuskigt tangentbord som jag inte är överens med alls. Lånar datorn medan JoF lastar vagnar. Tangetbordet är snuskigt såtillvida att det är svårt att hantera. Knapparna är små o det är trångt o End o Home, Delete o Backsteg ligger inte där de brukar. Piltangenterna är små och det hela gör att det är mer besvärligt än vanligt att skriva för mig... Visst var det en spännande liten historia? Men som vanligt skriver jag för MIN skull o tycker nån att jag svamlar så skiter jag högaktningsfullt i det. Sådeså.


Snor o snörvel. Hela vintern har jag snorat o snörvlat. O nu mer än vanligt.


Dotra funderar på om den Lille är magsjuk för han kräks mer än vanligt. *funderar* Kan så små bebisar få magsjuka om ingen annan haft? Vätskebrist är farligt. Äter han bara så kanske det är OK. Han äter kanske för fort bara? Lillknubbisen. Nå, lasarettet är bara ett telefonsamtal bort. Kanske. Man vet inte med sjukvården i Kiruna.


Annars då? Paketet var från Indien som jag trodde. JetPak kom o dumpade det utanför dörren som jag bad. Förvisso hade han kunnat kolla om det var någon hemma men det spelar ju ingen större roll. Jag har fått det i alla fall.

O sen? Julkorv o gårdagspotatis i magen. En fryslåda i ryggsäcken som jag väl ska hinna peta i mig innan jag åker hem. Eller bort. Om de får ihop sten till tåget.


Nä, ska ta mig lite kaffe, gå på tossi o göra det man gör där o snyta mig. Sen plocka fram boken, ta lite kaffe o sätta mig vid bordet en stund. Eller i soffan.


  

Av Kvasthilda - 4 februari 2014 13:29


Tempen har stigit till över noll. Trist. Tråkigt. Fast snötäcket sjunker ihop o ger bra före till skoteråkarna. Svårt att fatta att det varit 35 kalla grader häromkring. Nyss. 


Väntar på JetPak. Antar att det är ett paket från Indien. Ett förbannat jävla skitpaket jag är mer än lovligt förbannad på. Eller inte paketet i sig, eller ens innehållet, men idioten som skickade det. Nåja, det är inget att dravla om här. Det görs bakom stängda dörrar i dockvärlden. Han är bränd kan man ju säga. 


Har en långtur idag. Bil till svappis o tåg till Narvik. Ett o ett halvt dygn nästan. 

O en rapport att lämna in. Den har legat o jäst ett par veckor men såg ett mail häromdagen o det brinner väl nu... 

Nåja, ska skriva ut det o lämna till chifen innan det dimper ner en ny bokstavsförkortning. *suck* 


Nä. Kaffe på det här. O hoppas melankolin försvinner liksom kylan. 


Av Kvasthilda - 4 februari 2014 09:00


Tema nr 50 Fika

35/365


Semmeldagen. Fettisdag. Nä. Det är inte idag. Men en semla finns i denna tisdags temabild. Alltså en fettisdag. Semmeltisdag. Det är en månad kvar än! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

X

Av Kvasthilda - 3 februari 2014 20:51


Haft fint besök idag. Råttisen har varit här med sin lilla Guldklimp :) Han har inte skrattat idag. Alls. Men jag fick ju en film med ett kort skratt via mms igår. Goa Unge! Tio sekunder ren o skär lycka  

 

Vi åt laxlåda. Kokade upp lite fiskbuljong med grädde o mjukost/gräslök och kryddor och hällde över ungsformen. Kokt potatis till. Mumma. O tillome ickefiskätaren åt med god aptit. 

 

Ollivander låg o gurglade på mosters säng o Tyra vågade sig upp o nosa lite på honom innan hon flög ner från sängen igen. Fantastiskt. Katterna tycker annars att den lille är lite läbbig. 

 

Så, ännu en dag i lugnhetens tecken. 

Just ja, Kråkan har ju fått jobb igen. En månad. Alltid nåt sa han som såg Åmål. Börjar med kvällsvecka. O alltså ledigvecka nästa. Sen då, blir det dag o nattvecka då? Osäker på skiftgången. Tror de har em/ledig/fm/natt/ledig. 

 

Men ja. SÅ var det med det. Nu SKA jag leta foton jag satt mig att göra i flera dagar men alltid blivit "sidetracked". Oj, titta där. Vad fint. Kanske man skulle göra nåt åt det där? Men se, det hade jag inte väntat mig. Det är som Alfons o hans "Jag ska bara". Jag ska bara kika in här o titta på en grej. O den grejen blir hundra andra grejer o så har det första försvunnit ut minnet. 

 

Har exempelvis suttit med en massa youtubeklipp från X-Factor. Gråtit o skrattat o flinat hysteriskt när SImon blivit överraskad. SÅN'T gillar jag :) 

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards