Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2014

Av Kvasthilda - 28 mars 2014 06:51


Det är dagarna som går, det är livet. Uno o Irma va? Just nu snurrar den i huvudet. Har läst ett underbart inlägg vår dotter skrev. En kärleksförklaring till hennes sambo och lille son. O katt. Deras lilla familj.
Vaknade för en timme sen. Ska pinka av mig, peta i mig lite kaffe o nåt att äta o dra ner mot Västerbotten o Cathrin. Riva lite i rufset o förhoppningsvis komma ut från spat som en ny kvinna. Delvis. Femtioårskalas i morron. Men nu har vi fredag o tar denna dagen som den kommer. Solen skiner från klarblå himmel.
Sångsvanarna flög förbi igår. Första gången i år sa Gunnar. Våren är på väg. I helgen ställer vi om klockan.
Go'Morron.


Av Kvasthilda - 27 mars 2014 19:30


En strålande vacker dag idag. Inte fullt så windy som tidigare så kanske dagen skulle bli skön. Stannade i stugan. Tog lite morgonbilder. Soluppgång.
Skruttade runt o lekte lite med Ester o de andra tjejerna. Tog lite bilder på dem. Då dök Ronny upp. Vi surrade en stund. Han var på väg hem med skotern på släp.
Bestämde mig sedan att ta den där svängen förbi Gunnar. Vi surrade också om ditten o datten o våra planer för nya stugan.
Maken kom "hem" o vi tog en prommis för att mäta o kolla lite. Vi behöver riva skiten som står där o bygga en ny kåk.
For hem o skulle slänga filén i stekpannan. Hoppla. Inget smör. Maken for o tankade o tog hem ett paket. Mumma blev det. Vi bjöd Gunnar o han åt med god aptit.
Fick ett mess via fejjan. Cathrin har fixat en klipptid till mig! Åker till Jörn i morrn. Härligt.


Av Kvasthilda - 27 mars 2014 09:00


Tema nr 93 Himlen

86/365


Man är sällan så nära himlen som när man befinner sig i fjällen - eller på havet. "Havet" här, är Sveriges i ordningen sjunde största sjö, Torneträsk. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 26 mars 2014 10:26


Blir nog en sväng till kustbyn idag. Inte Narvik då utan den andra änden av Malmbanan. Luleå. Har tänkt fara till Storheden nån sväng under den här veckan o idag blåser det isvindar så att sitta o jäsa på altanen låter sig inte göras. Vi har ju inga vindskydd på vår. Det är kallt. Riktigt kallt. Nätterna ger flera minusgrader o dagarna över noll. Men kalla plusgrader. Det har vandrat mellan 0.6 till 2.8 nu på morgonen. Eh förmidda'n. När Maken klev upp i ottan var det minus 12. Eller sa han 8? Kallt var det i alla fall. Var -12 inatt innan jag kröp under täcket. Glasklar natt med stjärnhimmel. Krispigt. Kallt. Vackert. 

O jag har invigt perkulatorn. Eller perkolatorn som det står på lådan. Blir kaffe. Fast pulvret är inte färskt. Men den är i alla fall invigd! 


Av Kvasthilda - 26 mars 2014 09:00


Tema nr 287 Stenig

85/365


Ja, det är inte helt utan anledning, stället o närmaste station kallas Stenbacken. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 25 mars 2014 21:06


Har varit en lång dag idag. Tur att man är lokförare till vardags. Guuuuu vad trökig resan hit varit. Väl framme är det så underbart. Anlände till stugan en halvtimme före Maken. Hann precis lasta ur bilen o bädda sängen när han körde in på Ryggen. Nu sussar han sött i sin säng o jag väntar on John Blund. Ska gå ut o räkna satelliter i väntan på honom. O besöka dasset. Vårt står kvar. Ett uthus intill har blåst omkull. En veckas laddning av batterier. Underbart. 



Batterierna var väldans urladdade innan jag åkte för jag glömde tre saker.  Min lilla kattväska med sminket.... Duh... Ska på femtioårsfest utan smink. Nåja, får väl gå dit som den snart femtioåring jag är själv då. Oklippt o dan. Provade hitta en klipptid i Arvidsjaur idag men de hade Klipp-In - på onsdagar... Det andra jag glömde var Makens bälte. Fick med mig skor o hela kostymen o allt men bältet vetefasen var det låg nånstans. Åsså var det mina böcker. Mina dockböcker. Man saknar inte kon förrän båset är tomt. O nu är min bokhylla tom. Attans! Letade uppgifter till en kompis idag. Eller snarare, skulle leta men böckerna ligger ju hemma! Dumt. 


Av Kvasthilda - 25 mars 2014 09:00


Tema nr 320 Tunnel

84/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 24 mars 2014 16:49


Har suttit o sett Frozen med dotra. Disney Disney Disney. Himla söt film. 

Nu funderar jag på vad jag ska packa ner inför veckan som kommer. Vad fan behöver jag? Tror jag har en vinterjacka i stugan. Men inga byxor. Behöver ett par mjukisbrallor. Har lite ont om såna. 

Ska köpa en perkulator till stugan tror jag. Är värdelös på att koka kaffe o jag gillar inte att sila pulver mellan tänderna så det kan vara en bra investering. Om jag köper en mellamodell? Eller kanske en stor. Spelar nog ingen roll vad gäller elåtgången. Vad kostar de? En halv tusing? Typ. 

Ska komma ihåg att ta med gubbens kostym o ett köttben som ligger i frysen. O där var vi tillbaks igen. 

O min 365a har frusit ihop igen. Ska se om jag fick ihop nåt under sista trippen norrut. Nåt kanske det går att använda - annars får jag väl vänta tills jag kommer ner till stugan. Fast där är det väl också vinter o kallt. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards