Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2014

Av Kvasthilda - 24 mars 2014 09:00


Tema nr 21 Blåbär

83/365


En sida av min grötrisburk.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 24 mars 2014 05:17


Bannade fläskfia. Vaknar en timme innan klockan ringer. Huvet bankar. Har en hemkörning kvar o en del packande att göra. Är sen ledig en vecka. Hoppas bara att huvudvärken ger med sig. O att det inte är snörök längs vägen. Har inte bestämt vilken väg jag far än. Har tänkt mig en sväng förbi Luleå men det innebär E19. Beror helt på vädret. Måste försöka hitta en vettig frisör också. "Hör med Catrin" säger Maken. "Hon må ju ha en frisör i Jörn". Jao. Hon har väl en i firman tror jag. Vi får se. Har ju några dagar på mig innan femtioårsfesten.
En halvtimme till klockan ringer. *suck* Morr'n!


Av Kvasthilda - 23 mars 2014 21:45


Nåja, det ser lite bättre ut idag kanske... 



Av Kvasthilda - 23 mars 2014 09:00


Tema nr 129 Klase

82/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 22 mars 2014 10:36


Halvlek är passerad o en av våra nya unga artister sjunger just en av sina melodier. Sitter som vanligt o kacklar lite här o lite där. Men vi ska ju kryssblogga här. Vi har farit kors o tvärs över världen idag! 


Vi började med en älskande kvinna. Och en älskad kvinna. Woman in Love med Barbra Streisand


Tomas Blanks oh Göteborgs symfonietta spelade för nästa kryssadress. 

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans, i språngdans på glödande järn.
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går.

Vi får förmoda att eftersom det är midsommartid, blir det en blomsterkrans av busken. Fast det finns ju olvon i annan form också. Rune Lindströms vackra text. 


It's a Living Thing. Ja, buskagen lever! Men idag var vi ute efter ELO, Electric Light Orchestra. 


Sen far vi ut med Roland Cedermark på hästryggen. Eller nä. Cacka Israelsson red nog på Gamle Svarten. Eller kanske inte. Men det går ju an att sjunga om det. 


De gamla cowboyfilmerna slutar ju alltid med att hjälten rider in i solnedgången. O när solen gått ner hamnar vi kanske i månskenet i stället. Speciellt nu när det är fullmånetider. Eller var i veckan. Moonlight Shadow. Maggie Riley sjöng till Mike Oldfields spelande. Ja, det var tider det. 


Inte Göteborgs symfonietta, men väl Symfoniorkester - hur många har de?? Eller är det bara olika namn på samma orkester? Äh, Göteborg är stort. Hur som haver. Robban Wells spelade en låt, ehhh ett stycke om apelsiner. Kärleken till de tre apelsinerna


Sen blev det lite halvknepigt. Nä, inte vad vi söker till krysset, men vilken film det är. Det är hur som helst, en av filmerna ur Dollartrilogin. Sergio Leones klassiska spagettivästerns med Clintan i huvudrollen som den tystlåtne, cigarrökande vagabonden med det snabba avtryckarfingret. För en handfull dollar, För några få dollar mer och Den gode, den onde och den fule. Hugo Montenegros orkester spelade filmmusik av Ennio Morricone. Eftersom Ennios musik snurrar runt, runt, runt på datorn här för att hålla igång den, borde jag kunna lista ut vilken film det gäller, men icke sa nicke. De har samma tema, om än i lite olika version. 


Innan vi suddas ut
Till döda moln
Innan vi suddas ut
Vi brinner
Jag lovar vi hinner, det går om vi springer ut
Innan vi suddas ut

En av Daniel Adams-Rays låtar från albumet Gubben i lådan


Janne Schaffer spelar Björn J:son Lindh för oss. Vackert. Vackert. Vackert. Brusa högre lilla å. O om den lilla ån ökar farten så brusar det mer.  


Brusar det nog mycket, likt Niagarafallen, ryker det enormt. Fast det är ju bara vatten. Bryan Ferry, sångare i gruppen Roxy Music sjöng Smoke Gets in Your Eyes som bara han kan. 


Vi tar Ferry, slänger om det lite o byter ut ett par bokstäver. Jodå. Kan vi krångla till det, så gör vi det. Då kan vi hamna i Österrike o med sångaren Freddy Quinn. Junge, komm bald wieder


Unge, kom hit! Hämta hammarn unner bönninga. Så ropade Tomas farfar till honom, där han hängde på taket. Tomas Ledin förstås. Jag hör alltid Carl-Gustaf Lindsteds Abbe i hans korta farfarsskratt. Eller ljudet han lägger på. HO


Vi slutar med Galenskaparna. Ja, det är ju helt galna. Fullständigt. En himla många program gjorde de. Också. 


Så där var det slut för idag. Hopp o hej med Farbror Frej


Av Kvasthilda - 22 mars 2014 09:00


Tema nr 140 Kontroll

81/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 21 mars 2014 12:43


Jävla skittur. Man är svintrött. Fick tag i en taxi som kom rätt snart efter det att jag anlände inatt. Snöyra. Svinhalt. Snöplums. Upp på rummet o sooooova! Somnade. Vaknade av idel mardrömmar, involverande sonen och jobbrelaterat skit. "Din dag är inte över än" var något av det sista jag hörde innan nåt äckel satte ett brunt kuvert i handen på min son, förmodligen innehållande Anthrax. Det har pratats om det på radion i veckan.  Äckelgubbe nummer ett som väste fram det där till mig, när polisen drog iväg honom, påminde enormt om skurken i Mission Impossible, han som dog häromsistens. Skådisen alltså. O ögonen var knappt öppna när jag klev upp. Huvudvärken dånade. Nya rön säger ju att man inte kan ta igen förlorad sömn utan en del av hjärnan dör när man sover för lite. Mmmm.... En del av min hjärna dog nog i morse. O jag hade extremt lång väg hem idag. 


O nu MÅSTE jag ta itu med 365orna.... *arrggghhhhh*


i n s p i r a t i o n 

Av Kvasthilda - 21 mars 2014 09:00


Tema nr 256 Siffror

80/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards