Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2014

Av Kvasthilda - 16 mars 2014 09:00


Tema nr 322 Tåspets

75/365


Jadu. Det var längesen man var så vig att man ens var i närheten att vika ihop sig på det viset! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 15 mars 2014 09:35


Jaha, Är ni med? Fast när jag har skrivit klart det här är krysset det också. Klart. För länge sen. 


Vi börjar med en parodi. Kuplett. En liten amo-nåt. Sune Mangs sjunger från en revyscen med Povel Ramel. Hämtat ur Semlons gröna dalar. Originalet heter En liten amulett


O där tog det slut i radion men jag fortsätter väl här då :) 


Säj inte nej, säg kanske kanske kanske! Tyckte ju att det var nåt Sven-Ingvarskt. Fast på gitarr. Vem spelade? Det sa han inte! Eller missade jag det? Får nog lyssna igen. 


Förälskad i Köpenhamn. Siwan sjöng i filmen hon var med i, redan 1960. Hon smet in med kärleken på Tivoli o åkte lite pariserhjul


Siwan är från Skeone, o det är även Malmö Symfoniorkesters blåsorkester. *puh* De spelade en textlös melodi. 

Nu ska vi opp, opp, opp
Opp på den gryende kärlekens topp, topp, topp
Kom, kom, kom bara med mej
Och skyll inte på några om, om, om
Visst är du kär, kär, kär
Vill du mej något så har du mej här, här, här
Din, din, din vill jag vara och bli
Om du bara blir min, min, min

Tutta Rolf o Agneta Fältskogh har spelat in den på skiva. 


Upp för berget. Upp till toppen. O i topp slutade han i IDOL. Kevin Walker. Han sjöng sin vinstlåt (vinnaren o tvåan spelar in en låt, men bara vinnaren ges ut på singel. Hmmm... Nu säger wikipedia att de tre sista spelar in den o treans släpps inte. Nåja. Strunt i det. Belong heter den i alla fall. 

But no sticks or stones could ever break these bones
Finally I made my way home
This is where I belong
This is where I belong


Ein musikalischer Spaß. Eller en musikalisk lek. A Musical Joke. Vad man än väljer att kalla det var det Wolfgang Amaedus Mozart som skrev det. 


Så lite tevemusik på det. Kåken på åkern. The Little House on the Prairie. Eller då Lilla huset på prärien



Sannolikheten att alla i min ålder sett den serien är nog rätt stor. O sannolikheten att kärnkraftsolyckan hände i Harrisburg en gång i tiden är kanske inte sann. Eller osannolik. Eller var det sannolikt? Tage Danielssons underbara monolog. 


Sen kysser vi flickor. Kanske de i teve två från förra veckan? Nä. Vet inte vem Katy Perry kysste. Hon konstaterade mest bara I Kissed a Girl


Something. Den skrevs av George, inte Harrisburg, men väl Harrison. The Beatles. 

Somewhere in her smile she knows
That I don't need no other lover
Something in her style that shows me
I don't want to leave her now


You know I believe and how

You're asking me will my love grow
I don't know, I don't know
You stick around now, it may show
I don't know, I don't know


Åsså far vi ut o feskar lite. 

De va en gång jä skulle ut å feska ål
en krok som va å stål
jä hade lånat Birger Bengtssons gamle båt
men de va höl i bönn så jä ble våt
då fick jä syn på Andreases pråm
den har ju alltid gått i lån,
fast hes och skrövlig i min hals
jä sjonger ålefeskarns vals

Skövde dragspelsklubb spelade den för oss. 


Missade titeln på dikten men skalden som skrev den var väl Esaias Tegnér. 


Vi slutar med en annan karl. En sån karl. Vi hade ju den för ett par veckor sen, fast på finska. Men idag blev det i Agnes tappning. Lill Lindfors var annars den som gjorde den känd hos oss.  


Men nu är det skidor i Falun. Ser ut som om Dronninga Bjørgen åker på stryk av sin kronprinsessa Johaug idag! 


Av Kvasthilda - 15 mars 2014 09:31


Snart dags för kryss. Väntar på att nyheterna ska sluta bara. 

Har varit hemma inatt. Bidde inget jobb. O PsfT tog bort mitt jobb i morgon. Helt. "Tar bort den så kan du ta ett glas vin med gubben". Hahahahahaahahaaaa svarade jag. Då måste jag binda fast honom i en stol o tvinga i honom.... ;) Han är ingen vinvän. 

Vinden har varvat ner. Pilarna på vindriktingen har tappat flaggor. Pratar yr.no. 

Jobbet fortskrider efter järnvägen. Vagnar har dragits bort igårkväll o inatt. Det byggs en väg från E10 till järnvägen. 

Får återkomma. Nu börjar krysset....


Av Kvasthilda - 15 mars 2014 09:00


Eget tema nr 5 Kontakt

75/365




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 14 mars 2014 15:35


Ur led är tiden. Nej, ur spår är tåget. O nä, det var inte jag. Jag hade redan passerat o kommit i säng när vädret blev så grönjävulskt mycket värre. Det blåste inatt. Blåste o blåste. O snöade hela vägen från Narvik till Torneträsk. Ungefär. Föraren sa att det krängde o levde rövare kring loket o plötsligt låg det containrar på sidan. Shit happens. De var tomma o är ingen match för en elak Kung Bore o hans vindmaskin. Något större än Carolas. 

Jag har tåg åt andra hållet inatt. O nästa natt. Men de ska ju till o från Narvik så det blir "nog" inställt. Om de inte hittar på annat förstås. Kan ju bli jobb i alla fall. Nåt lokbyte eller nåt. Att dra tomvagnar till Vitå o tillbaks är väl inte så produktivt. Tur att det var en gammal erfaren förare i alla fall. VI har ju en hel del nyutexaminerade förare. Ett par som precis blivit färdiga o ska ut på sina första egna turer. En av nattens förare körde sin första egna malmtur igår (mitt tåg). Han såg inte så skärrad ut. Mest trött. 

Förarna som var kvar i Narvik samlades ihop o kördes till Abisko i en Rc. Vad var de? Åtta stycken? Men en förare, envis som han är, tog tillbaks Rcn till Narvik. Han trivs därnere... Det går inga bussar. Vägen är stängd pga hårt väder. O det ÄR hårt väder. Uppenbarligen. Om tillome containrar på ett tåg blåser av. Antagligen (min teori) är att det krängde såpass att de till slut gav med sig o nån container for. Nån boogie klev ur o burkarna rev kontaktledningen. 

Nåja. Får se hur lång tid det här tar nu. O om det blir nåt jobb inatt. 

Av Kvasthilda - 14 mars 2014 09:00


Tema nr 66 Fågelliv

73/365


Livet längs järnvägen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 13 mars 2014 21:26


Spænnande. Kom till jobbet. Næ, kom till MTAS i morse, næ inte ens det. Kom till MTAS på eftermiddagen, två timmar sen...! Ja. Vi hade fått en ny dator. I svenska lokførarnas "øverliggningsrum" står det nu en sprillan ny dator. Tangentbordet ær nåt gammalt skit(igt). Tangenterna kænns dyngiga. Inte lika dyngiga som hos en fd personalchef dock. En PC som snusade. Alltid grisigt. Kul nær man skulle ge support dær.... *rys* 

O det regnar. Mest på tværen. Satana vad det blåser i Narvik. Toaletten på det rum jag tilldelades fajtades med vinden utanfør fønstret om vem som skulle hålla mig vaken idag. En himla skøn sæng. Då ær det genast annat som stør. Sængen bæddade før god sømn, men ikke så mye annat omkring. 

Ahaaa. Skrivaren går ner i sovlæge nær den inte anvænds. Det sitter en lapp på den "Skrivaren må slåes på". Då kom genast min fundering. Glømska lokførare. Vem slår av den? Det gør den alldeles på egen hand! Smart. 



Nånæ. Ville mest testa ut burken hær. Nu gick føregående tåg hemøver. Eller bortøver. Norsk fører. Mitt ska tømmas før jag få gå. 

Av Kvasthilda - 13 mars 2014 14:58


Tror norrmännen lever efter devisen Kill or be Killed. Satana. Nytvättad uniform. Luktar gott. Eller. Den luktade gott när jag gick hemifrån o ända tills jag klev ur loket. Eller ut från MTAS... Gick mitt i gatan från MTAS mot centrum för att undvika bli blöt. Möter en tvärhandshuligan som har mer spring i benen än folkvett o splatt sa det. So much for that. Går man mitt i gatan måste bilarna sakta ner för de tar sig ju inte förbi mig sålänge jag går mitt i gatan. Men ungar? Ungar är som ungar blev. Och ungar ska vara. Mycket väta i snön i Narvik. 


Sen går man längs fortauen o försöker hålla sig så långt ut man kan för vid större gator kan man liksom inte traska omkring mitt i, för då kommer politien o hämtar upp en. O vem går längs kanterna på fortauen? Jo, de där fyrbenta små varelserna. O de lämnar ju sina visitkort överallt för norskarna (nåja, en del av dem) bär inte med sig en påsen för farligt avfall. Spännande att ta sig fram utan att bli blöt eller få illaluktande substanser under skorna.


O därute på gatan kör norskarna som vettvillingar. O det säger SPLATT! De fattar inte det där med att sakta ner. Trodde Norge hade samma trafikregler som vi har? Nå inte. 




Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards