Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2014

Av Kvasthilda - 13 mars 2014 09:00


Eget tema nr 4 Invirad

72/365


En kall februaridag.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 12 mars 2014 23:43


Ja, det har varit en sån dag idag. Fullt upp från det man vaknade till det man svimmar av utmatthet. Snart nog. Skulle ha varit i säng för länge sen! Ska upp i ottan i morrn. Ottan för att vara mina tider. Förvisso har jag vaknat i de trakterna av klockan varenda morgon i flera dagar men med ett par lediga dagar har jag kunnat vända mig om o somnat om igen. I morrn funkar det inte så. 

Har haft barnbarnet här idag, med hans mor. Söta unge. Fast han har hiskeliga utslag på halsen, lilltjockisen. Värmeutslag. Eller snarare vätskeutslag. Han dreglar något så kopiöst o är konstant blöt på halsen/bröstet o det blir irriterat o han klöser sig så det börjar blöda. Lillhjärtat vårt. Hans moster dreglade sjöar också men hon hade haklapp på sig med plastfoder. Det blir också varmt, men vätan håller sig någorlunda borta. 

O SysterYster blev ju "farmor" häromdagen. Det blev, som väntat ett litet flickebarn. 48 cm o 3180 g? Har skrivit det nånstans men lappen har gömt sig.... En liten knubbis. En vecka tidig. Nu är de hemma igen. 

FAN!!!! Har ju glömt ta reda på sista tvättmaskinen...! *grrrr* Tvättar åt Pigan o Lillklimpen. Har tvättat mattor idag också. Måste väl ta en tur ner i källaren då. Kommer ju inte hem förrän i morgon natt. Framåt morronkulan. *suck* 

Uff. Nä, det är bara att borsta gaddarna o krypa under täcket. Sen. 

 

Av Kvasthilda - 12 mars 2014 09:00


Tema nr 225 Port

71/365


~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 11 mars 2014 22:44


Lyssnade på radion i morse när tionyheterna kom. En svart dag för journalistsverige - och nyheterna. Nils Horner dödades på öppen gata i Kabul i morse. Han lämnade en nyhetsrapport vid femtiden i morse och dagens nyhetsarbete planerades med redaktionen. Nils intervjuade folk på gatan om/inför presidentvalet, när en man kom upp till dem o kallt sköt honom i huvudet. Han var död redan innan han nådde sjukhuset. En fantastisk reporter är borta. 

  

Sveriges Radios korrespondent Nils Horner dödad


Vila i frid.

Av Kvasthilda - 11 mars 2014 09:00


Tema nr 292 Stål

70/365


I backspegeln... 

Än är det inte stål men det som ligger i stålkorgarna blir nog det så småningom. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 10 mars 2014 11:21


Sicket väder. Har varit en spännande natt. (o jag har svenskt tangentbord här. Hmmm). 

Ska strax fara hemöver. Över fjället. O värre stormar. Får man förmoda. 

I Narvik har det kommit snö på tvären idag. Gatlyktor har svajat friskt i vinden. Det sitter ett par flaggstänger på husfasaden intill det rum jag haft inatt - mot gatan. O vilket liv de fört. Inte stängerna per se, men mer flaggsnörena som slagit mot stängerna i stormen. Vinden har fajtats vilt med trafiken om vem som ska hålla mig vaken. Null. Neil. Draw. Sammalika. Men däremellan ha jag sovit kungligt. 

 

Lite bilder från kvällen/dagen. (o Misty Mountains i radion... UNDERBARA LÅT!!!!) 

 

1. Hastighetsmätaren fick spatt. Stod alldeles still.... 

2. Fint rum. Skön säng! 

3. Rusk. 

4. Virusinvationen är nära? Måste vara en japan. 

 

O apropå kungligt. Undrar hur det går för SysterYsters styvson o hans sambo? Vattnet har gått för dem igår. Nej i förrgår. Det kanske blev barn inatt. En piga som ska föräras fyra namn. O ett efter SysterYster. Inget efter barnets farmor. Mowahahahahahaaaaa...! "Äh, det är ju jag" säger SysterYster. O det stämmer ju. I hans fall i alla fulla fall. SysterYster som inte ens ville veta vilket kön barnet har. Men det fick hon givetvis i alla fall. O nu väntar hon. Min lillasyster ska bli farmor ♥ 

 

Av Kvasthilda - 10 mars 2014 09:00


Eget tema nr 3 Vinklar

69/365


Ett av mina favoritmotiv och -vyer.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 9 mars 2014 13:57


Nu snöar det igen. På tvären. O jag ska ut o köra godståg. Känns inget vidare. Det samlas snö i bromsblocken o det finns risk för varmgång. Inget kul väder att växla ut vagnar i. Kan bara hoppas att det går bra. O att det finns sand i boxarna. Hade kunnat ligga hemma o käka praliner idag. Och i morrn. Gudarna ska veta att det är efterlängtat. O den här helgen var en lååånghelg. Två fridagar, två nolldagar o en fridag på varann. Men nu är det ju så att jag flyttat skift för att få vara ledig sista veckan i mars - o min arbetshelg då, när vi ska på femtioårskalas. 

Lyckades deala till mig ännu en arbetshelg. Om två veckor har jag också ledig helg men ska jobba söndag till måndag. Det är en "vanlig" långhelg med fyra fridagar. Nu blir jag ledig lördagen o köra en malmtur söndag till måndag - vilket i sin tur innebär att jag blir ledig tisdag till måndag. Bytte bort ett inklämt skift mitt i veckan. Den här helgen är sådär. Bytte bort två kanonskift med malm mot ett slavskift (förvisso malm, men inget trakt o graveyardshift). Det här skiftet får jag i alla fall trakt, men jag tror att de jag bytte bort renderar ettoetthalvt var... Dvs, jag går miste om två. 

Gubben kom hem på förmidddagen. Hade varit en sväng till Rautas. Eller om de bara hörde talas om eländet? Vet inte om de de facto var dit. Där blåser det som fan. Blir som en vindtunnel. En lång o smal o hög dalgång, där vinden har fritt spelrum mellan fjällen. Arkar har blåst sönder. Jäkla tur att Makens har brunnit. Eller nä, den är rökskadad. Brann gjorde den ju inte. Ingen plats för kvinor o barn, har han alltid sagt o en sån här vecka hade jag definitivt inte velat vara där. Har aldrig varit på Rautas. Tror inte jag vill heller. 

Nu är han ute med skotern igen för att hjälpa loss Halt som kört fast. Hoppas de tar det lugnt. Makens rygg är inte så glad i honom just nu. 

*uff* 

Nä. Ska koka lite kaffe till termosen o packa ryggan. Sen ska jag GÅ till jobbet. Isch o tvi. Kanske kan övertala nån att köra mig dit? Löjligt. Det är bara några hundra meter att gå idag, men i det här vädret? ÄH, som svärmor sa, Du är väl inte gjord av socker?? 

O Sanna vann Mellon. Ja. Så kan det gå. Trååååkig låt men fantastiskt vacker. Lille skrevkliaren Skrewald, kom sist. Han såg lite chockskadad ut när han insåg att han inte fick fler poäng, av vare sig internationella jurygrupper, eller svenska folket, aka snorungarna. Hans röster gick nog till Oscar Zia. Och YOHIO. Och Bröder. O Oscar ÄR lång. Har alltid tyckt att han sett ofantligt lång ut - huvudet längre än sina dansare. Han kramade om Sanna när hon vann o jodå. Han är lika lång som henne! 

Nah. Kaffe. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards