Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2014

Av Kvasthilda - 27 maj 2014 21:40


Har mött grabbar i kortbyxor idag. Varmt o gött i Narvik. Blev sen upp. För det första för att tåget jag skulle ha passat med inte ens går utan det är ett annat tågnummer pga andra gångtider så jag för det andra blev sen till Narvik o fick kort vila till min tur. 

Nu ska jag gå o klargöra mitt lok för att sedan ta mig hemåt i natten. O apropå natten. Hoppas radion fugnerar som den ska. Man blir galen när den inte hittar kanalerna. Häromnatten hoppade den från en sprakig P4 till vattenbrus i ettan. HEEEEEELA tiden. Jag vill ha min Vaken i P3 o P4. Sådeså. 

Nä. Det är väl bara att ta itu med klargöringen då. O hoppas att mitt lok står lätt till! 



Av Kvasthilda - 27 maj 2014 09:00


Eget tema nr 18 Fotboll

147/365


Det är ju Fotbolls-VM i Brasilien snart. Kanske vi har en ny bollspelare i familjen? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 27 maj 2014 07:04


Ser inte helt galet ut? 

Av Kvasthilda - 26 maj 2014 21:56


Fy fan, vilken dag. Den har varit rätt go med barnbarnet på besök mest hela dagen men hans mormor har haft ännu en dag med migrän. 

Började i ottan. Hörde Kläppen o Barnafadern diskutera nåt. Junior skulle samåka med nån till Svappis. Jobbar i verken därnere fr.o.m idag. O skjutsen hittade inte hit. De tog sig ner till slut i alla fall o Maken for till Boden med avskedet att "Jag kommer hem på onsdag. Torsdag är röd". Jaha. Jo, de jobbar ju inte helgdagar. 

Somnade om o klev upp ett par timmar senare. Tog mig till jobbet för att skriva prov. O spikade skiten! Har aldrig hänt förr. Fick liksom diskutera mig fram till svaren. Frågorna är så knöligt skrivna o vissa svar än mer. 

Sen for jag o handlade o vidare för att hämta upp Pigan o lille Ollivander. 

O hela tiden med en jävla huvudvärk. Skulle ha tagit den där migranätabletten (nåja, receptfri Eeze som ska lindra migränliknande huvudvärk) innan jag for till jobbet så kanske jag sluppit det resten av dagen. Har lite feber i kroppen också som följd av huvudvärken. 

Men nu ska jag strax krypa under täcket o förhoppningsvis få sova hela natten tills det är dags att kliva upp för att dra sig mot Narvik. Pass upp för att hämta ett tåg. 


Av Kvasthilda - 26 maj 2014 09:00


Tema nr 165 Ljust

146/365


Ja, sommaren är äntligen här. Eller sommartider i alla fall.

O med den midnattssolen. Det blir aldrig mörkt! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 25 maj 2014 22:24


Kom hem i ottan i morse. Strålande sol. Natten har varit jättefin. Fotade blåsipporna och vitsipporna - för jo, så långt har våren kommit till oss. Hos mamma har kastanjen snart blommat ut men här blommar sipporna. 



Ringde o pratade med mamma. Ska man göra det någon dag på året är det denna. Förhoppningsvis pratas det mer med mammor än bara på Mors Dag men idag är det extra speciellt. 


Själv har jag fått vara mormor idag. Hela ungskocken har varit på bio o sett X-Men o Lillklimpen har varit hos oss under tiden. Det lilla hjärtebarnet. Hans mor och morbror gav mig två rosenbuketter och en tårta. Åsså de sedvanliga dröm- o morotskakorna. Mumma. 


Nu börjar jag vara något mosig i skallen. Har sovit totalt sju timmar sen fredag morgon. Ska krypa under täcket snart för att kliva upp o skriva prov i morgon. Bara några få dagar kvar nu innan man blir stoppad. 


Av Kvasthilda - 25 maj 2014 09:00


Tema nr 150 Kur

145/365


Maken fick sig en kur medducin mot Helveteselden. Hur det gick med det vet jag inte. Han är som en mussla. 

En helt annan kur är de som står längs Ofotenbanen i Norge. Ser inte helt säkert ut, där de står o balanserar på bergskanten med ett par hundra meter ner till fjordytan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 24 maj 2014 10:55


Ha! Jag fick igång Lapptoppen. Nu gäller det bara att den håller igenom bloggandet också. Äh, vi kör väl igång då för säkerhets skull så får jag fylla i mer sen. 


Vi började i Everts värld. Herr Rönnerdahl dansade väl runt som vanligt med kransar i håret o fladdrande nattskjorta. Fast kanske i nån annan version än Sjösala vals. 


En annan litterär person är James Bond. A View to a Kill hette en av alla de filmer som gjorts på böckerna och titelmelodin gjordes av Duran Duran


Jodå, Tjo, vad det var livat i holken i lördags.... Men vänta nu. Det är ju lördag idag. 


Jag går på gång o dagen lång

så sjunger jag på samma sång

om att jag älskar dig min vän.

1969 var året och Sten Nilsson sjöng i Melodifestivalen. Då var det orkester bakom sångaren och denna dirigerades av Mats Olsson. 


Vi fortsätter i samma tema o tar en strof som säger Du är den enda som hemligen ser mig.... Ernie Englund spelade trumpet för oss. 


Vi hörde en instrumental låt till. Nils Dacke o hans partyorgel illustrerade för nästa kryssadress. O det blev bara en den här gången. Aj aj aj, vad det bultar och det bankar... 


O det där bankandet fortsätter i nästa låt. When you hit me with a Beat I'm Back to Life. E-Type


Råttfångaren från Hameln. Han spelade pipa han. The Piper sjöng ABBA om. O en av författarna var ju ett av Bena. Andersson


Sen en krystad Eldemanledtråd. Champagne får bara tillverkas just i Champagne i Frankrike. I andra länder heter det en hel massa annat. I Tyskland kallas mousserande vin för sekt. Kim Sjögren ledde orkestern som spelade Champagnegaloppen


Bill Medley och Jennifer Horner gav ljud. The Time of my Life. Från filmen Dirty Dancing


Jag hade en gång en båt
med segel och ruff och köl
men det var för länge sen
så länge sen.
Svara mig du, var är den nu?
Jag bara undrar, var är den nu?

Cornelis skrev den svenska texten. Tror jag. 


Åsså tillbaks till lörda'n igen. Another Saturday Night. Cat Stevens gjorde den en gång. Och Andreas Weise. 


O det var det. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards