Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2014

Av Kvasthilda - 17 maj 2014 11:28


Hmmmm..... Fast si o fast så. Fast det o fast nåt annat. Jorsåsåatt. 


Av Kvasthilda - 17 maj 2014 10:00


Jaja, skapade inlägget medan nyheterna drog igång. Därför blir det "klockat" till tionollnoll. Kan ju meddela att vi har riktigt drettväder idag. Grått o trist. O det blåser. 


Men jaha. Då har krysset gått o idag var det svårt. Fläckvis. Lite googling återstår innan jag har alla ord på plats men det ska nog ordna sig. 


Vi började enkelt i alla fall. Är det konstigt att man längtar bort nån gång? Det gör jag just nu. O det gjorde även Lena Andersson en gång i tiden. 

Edvard Persson, den frodige skåningen, gjorde inte bara filmen på den stora skåneslätten. Han for även till Stockholm och såg en Sol över Klara


På Operan kanske den visats nån gång, Trollflöjten. Ni hörde den ju i musiken också. Har ingen aning om vem som sjöng. Kan det ha varit Emanuel Schikaneder? 


O när den tagit slut är det natt o då ser man att Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad. Gunnar Sandevärn spelade. 


Begging for more. Mer opera? Eller nåt helt annat? Begging gjorde Anton Ewald i Mellon 2013. Gick ju bra för honom. Då. 


O Michael Jackson skrev We are the World (USA for Africa). Fast det var lille Bollnäs Blås som spelade för oss. Bollnäs kan ju vara hela världen för någon också. Faktiskt. Var det nån skolorkester som spelade? 


Hela världen hörde dock till Pippis lekplats. Hon for just över hela världen med Hoppitossa o sin far o alla sjörövarna. Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Man kan ju bli andfådd för mindre! Idag ville hon ha sommar med Tommy o Annika. 

Och jag vill också sjunga
Att fjärilar är bra
Och alla söta myggor
Dom vill jag också ha
Och jag är brun om bena
Precis som det ska va
Och därför vill jag sjunga
Att bruna ben är bra
Och jag har nya fräknar
Och prickigt sommarskinn
Och därför vill jag sjunga
Att sommaren är min


Pippis mamma bor uppe i himlen. Om Mamma Mia sjöng Darin. Fast det var ju definitivt inte hans mamma det handlade om. Bara uttrycket maaaaammaaaa miiiaaa! 


Över haven for även Agatha Christies' fryndige (nåja, fryntlige då) o kanske fyndige detektiv Hercule Poirot. Ett av alla mysterier han löste, var på vatten. Döden Nilen. O Nilen ligger i Egypten. Nino Rota gjorde musiken. 


Celine Dion. Hon gjorde musik till havsresor också - en speciell havsresa. Titanic's. Fast musiken idag var nåt helt annat. Eller egentligen inte det heller. Fast ändå. Den heter Water and Flames

Now you're gone,
There's nothing else I want.
Now that it's over,
There's nothing else I want.
What have I done,
Looks like I was wrong.
Is everything really meant to change,
I guess we're like water and a flame.
Water and a flame.


Vatten o flammor., Är det nåt norskarna kan, så är det att fira sin nationaldag! Det är ju syttenede mai idag. Vi hörde en nationalhymn men vi far lite söderöver i stället. Till Danmark som Der Er Ett Yndig Land


Danskarna är också rätt bra på att skåla. O ska man skåla i skumpa, eller vanligt vin för den delen, behövs det druvor. En himla massa druvor. Ja, till tillverkningen av vinet.  

Red red wine I'm gonna hold to you
Hold on to you cause I know you love true

Red red wine I'm gonna love you till I die
Love you till I die and that's no lie

Red red wine can't get you out of mind
Where ever you maybe I'll surely find
I'll surely find make no fuss jus' stick with us.

Melodin som illustrerade denna lilla frukt handlade om nåt helt annat. Tommy Körberg sjöng En som du. Eller vad den då heter. En druva då kanske. 

 

Ute blåser sommarvind. Nä, not so much. Vind ja, men definitivt inga sommarvindar här. Anders Jormin spelade bas. Inte så somrigt kan då jag tycka. 


Åsså slutar vi med ett namn jag fyllt i för länge sen. Loa Falkman med walestjurens Delilah


Av Kvasthilda - 17 maj 2014 09:58


Ja, syttende mai idag. Totalt kaos i Norge. Fast det vet jag inget om. 


P4 Junior är i Bryssel. EU-val om en vecka. Nä, två? Stenkoll. Not.

Mest noll koll på datumet men 17 maj idag innebär ju EN vecka. Pucko. 


Nu ska det melodikryssas. 


Tack o Hej, leverpastej! 

Av Kvasthilda - 17 maj 2014 09:00


Tema nr 243 Riktning

137/365


Jag är på väg mot kusten. Här i möte med ett tåg i annan riktning.


(o en sån bild får man bara ta om man har "vistelse i spår" och varselväst)


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 16 maj 2014 20:00


Jaha. Det var visst fredag idag? Är lite dagvill. Febervilla kan göra så. Man tappar lite begrepp om tiden. Såg att Op ringt under natten. Det betyder att Psf inte fattade att jag blev hemma en dag till. Eller två? Nä, förra skiftet gick ju äver dygnsgränsen. Som sagt. Man blir lite dagvill. 

Maken kom hem från fjällvistelsen. Snygg vårbränna. Eller inte. Han ser ut som en tvättbjörn. Fast tvärtom. Solglasögon. O knallbrun överallt där mössa, krage o glasögon inte varit. Tillome händerna är skitbruna på honom. O det verkar som om medicinen tog - mot helveteselden. Se? Tappade namnet igen. B-b-b-b-bbbb. Bältros. Det var ju 50/50s chans, sa Samurajen. Dag sex hade han ont. Dag sju försvann det mesta av det onda. Peppar Peppar. 

Dotra o Mågämnet har tittat på lägenhet. Igen. De fick ju tag på en via FAB - via Lillkullens chef. De var tvungna att bestämma sig NU. Men tyckte att det var bökigt med osäkerheten i längden på avtalet. De fick ju bara sex månader med eventuell chans till förlängning upp till ett år. Funkar ju som krislägenhet men det är bökigt att flytta så snart igen. De tittade på en lägenhet intill ungarnas gamla skola men ägaren gav aldrig nåt besked - eller hörde av sig igen o så fick de nys om en annan i närheten o kunde slå till. Förvisso en bostadsrätt men den ligger utanför rasriskområdena (liksom den förra de tittade på) så det blir ju ett permanent boende. Åtminstone för nåt eller några år. Härligt. Flytt första juli. 

O Kläppen har inte hört nåt från ÄllKå. Inte bra. Inte bra. Blir kanske inget sommarjobb i år. Han kan ju fan inte mata får hela sommaren! Utan lön. Vete fan om han ens får pussar för besväret. 

O i teven är det hockey. Kalle Järnkrok. Enda namnet jag kan! 


Av Kvasthilda - 16 maj 2014 09:00


Tema nr 274 Snören

136/365


Kattfan. Yra Tyrann äter snören. Vi lämnade dockorna på bordet över natten och Teresa stod där på en ställning med sin lilla pipponeser. På morgonen tyckte jag nåt såg konstigt ut men tänkte inte mer på det. När Dotra sen kom, såg hon att det fattades en bit snöre. Kattfan har bitit av det. Tuggat o tuggat. En lång bit är borta. Tur att det bara var kopplet hon tuggade på, för röda satinband kan man ju köpa på metervara... Värre hade varit om hon fått för sig att tugga på hunden. Peppar Peppar, så har hon aldrig snott nån leksak. Det är snören o garner. O en o annan metallsnodd. Sån där man snor fast runt brödpåsar - eller dockor i kartong. O gummisnoddar. Hon snodde faktiskt EN leksak strax innan. Jag hittade ett "hårband" på golvet o funderade varifrån det kom när jag insåg att det var bältet till en hemsydd klänning. Ingen större kattastrof, för den var hel. Den här gången. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 15 maj 2014 21:52


Urrkk. Nä. Det har varit en sån dag. Under täcket strax. Fryser o svettas om vartannat. 

Det är ljust ute. Relativt. Solen har precis försvunnit bakom grannhusen. Så skönt med ljusa dagar. 

O där tog det slut. Orken. Orden. 


Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

 

Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.

 

- Nils Ferlin, 1933

Av Kvasthilda - 15 maj 2014 09:00


Tema nr 22 Boka

135/365


Hmmm... Har fått en tid till gyn. Blev tvungen att boka av den. Hittade ingen ny tid att boka heller för de har inte så lång framförhållning. Eller snarare, jag har inte det. Om ett par dagar (hmmm, idag faktiskt!) vet jag kanske om jag kan hitta en tid som passar mig. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards