Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2014

Av Kvasthilda - 10 maj 2014 22:40


Det är lite blandat i tävlingen. Som sig bör. Sanna har levererat ett av sina bästa uppträdanden. Snyggt o vackert. Underbart.


Conchita avlämnade också ett läckert uppträdande.



Just nu, fem bidrag kvar.


#JoinUs


Av Kvasthilda - 10 maj 2014 13:47


Ja, snart så. Ljuset har vi i alla fall.


Av Kvasthilda - 10 maj 2014 10:52


Live från Smörparken i Eskilstuna idag. I ösregn. Ja, hos oss snöar det. Basånivet. 


Eldeman börjar i alla fall med att hälsa alla välkomna till det regniga Eskilstuna. 

Willkommen, bienvenue, welcome
Fremde, etranger, stranger
Gluklich zu sehen, je suis enchante,
Happy to see you, bleibe, reste, stay
Willkomen, bienvenue, welcome,
Im Cabaret, au Cabaret, to Cabaret

Så vi säger väl välkommen då! Klaus Wunderlich spelade. 


Jill hälsade också folk välkomna till sin veranda, där i Nashville. Hon hade tänkt att det skulle spela in i Skåne men det blev Nashville. Lite skillnad kanske? En av de sex artisterna hon hade på besök var Sugarplum Fairys dåvarande trummis, Kristian Gidlund. Det var nog det mest sedda programmet under våren. Inte ett öga torrt. Blue Eyes Crying in the Rain. O jag har inte sett det! Jills veranda, avsnitt 5? 


Regn o regn. Ösregn. Det är sommar det också, svensk sommar extra allt. Annars skrev Stig Olin att han minsann trodde på sommaren. 

Jag tror, jag tror på sommaren.
Jag tror, jag tror på sol igen.
Jag pyntar mig i blå kravatt,
och hälsar dig med blommig hatt.

Jag tror på dröm om sommarhus, 
med täppa och med lindars sus. 
En speleman med sin fiol, 
och luften fylld av kaprifol.

Rolf Eriksson stod för musiken idag. 


By the rivers of babylon, there we sat down
Ye-eah we wept, when we remembered zion.

Boney M sjöng en låt med historien hämtad ur en av tidernas största sagoböcker, Bibeln


Från amerikansk disco till svensk schlager med Roland Cedermark. Jodå. 

Jo, det satt i månens sken
två små fåglar på en gren.
När de kvittrade,
vi fnittrade
och vi kysstes i allén.
Och så kom jag på idén,
när det uti alla trä'n,
ibland löv och blad
sitter rad i rad
två små fåglar på en gren.
Så kan väl vi med ens, bli överens
om att bli ett lyckligt par

O det verkar som om dagens kryss var fyllt av lyckliga par. Eldeman pratade med minst två personer som skulle sta o gifta sig idag. En brud satt redan med slöjan på. 


Från dragspel till flöjt. Sir James Galloway spelar Igor Stravinskij. Idag är jag lite för trött efter endast fyra timmars sömn, för att få hjärnan runt exakt vad det var han spelade. Det kanske kommer. 


Men vad som spelades efter pausen däremot, därom fanns inga tvivel. Swing it Magistern! med Dennis Kings orkester. 


Sen pratade Eldeman om bröllopskonfekt o jag genast att tänka på handlar'n i Åsa-Nissefilmerna. Får det lov att vara lite bröllopskonfekt, fröken vad-hon-nu-hette. 


Nä. Tillbaks till musiken då. Slå mig med en rytmepinne, sa han det? M.A Numminen! Hahahahaa. Fast nu hörde vi originalet Hit me with Your Rythm Stick. Ian Dury 

In the deserts of Sudan
And the gardens of Japan
From Milan to Yucatan
Every woman, every man

 

Hit me with your rhythm stick
Hit me, hit me
Je t'adore, ich liebe dich
Hit me, hit me, hit me
Hit me with your rhythm stick
Hit me slowly, hit me quick
Hit me, hit me, hit me

Jodå. Där slogs de av kärlek också. 


Manuel Barrueco spelade Beatles för oss. Lennon/McCartney. Lucy in the Sky with Diamonds. "Den där LSD-låten". 


Beatles var rätt stora. Nästa artist är enorm också. O svensk. Avicii med sin jättehit Wake Me Up. House är stort idag. House, eller musik som spelas av en D.J Borde inte det vara vanlig disco? Hahahahaaa. 


Vi slutar lite lugnt tillsammans med Nisse Landgren. Orup skrev texten till en låt, vilken han och Niklas skrev musiken till, ur en film från 1989 som svärmor älskade. 1939. Min arm omkring din hals. Zenya Hamilton spelade in den till filmen. 


O där var veckans kryss slut. Ikväll är det mer musik. I teven. Vem vinner idag? Sanna är favorittippad. Men även vackra Conchita Wurst från Österrike. Ikväll ska det faktiskt bli kul att se, även om jag sett nästan alla bidragen i semifinalerna redan. 


Av Kvasthilda - 10 maj 2014 09:00


Eget tema nr 15 Variation

130/365


Den här septetten är bara sju av 24 olika dockor. Lika men olika. De varierar alla något i utseendet. De har alla samma ansikte men med olika hud- och hårfärg, får man 24 olika dockor. Inte minst med tanke på deras kläder. Klänningarna är likadana men färgerna skiljer. Varje docka representerar nämligen en månadssten. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 9 maj 2014 10:02


*huff* Har läst på lite om bältros. Ros må vara vackert och ett bälte av rosor kan också vara fint men norska o danska namnet på eländet är mer passande. Helveteseld. Pratade med en norrman igår och försökte komma ihåg just vad det heter på svenska (bältros alltså) när jag kom på det norska namnet o han "Åh fan. Det var inte kul". Nä. Det kallas inte helveteseld för intet. Har sett bilder. Makens är ju lindrig (IDAG) mot hur det kan se ut. Det går som ett band runt halva kroppen, från ryggraden och utåt. Maken har tre små fläckar på skulderbladet. Fast han har utslag på armen också. Han har beskrivit det som "tusen nålar", vilket sa Samurajen direkt vad det kunde vara. Man kan lindra symtomen om man sätter in medicin inom 72 timmar från första misstanken om att det kan vara bältros. Nu har det ju gått några 72 timmar sen dess. Tre dygn. Prova tre veckor. Tjurskalle. 

En bieffekt av det är att han kan smitta folk med vattkoppor. Alla våra o de omkring oss har haft det, men vi har ju en liten en som inte haft det, o som känns lite för liten än för att möjligen drabbas av vattkoppor. Lille Ollivander har nog mycket problem med sina egna utslag o det kliande han utsätter dem för på nätterna. Om det är kattallergier eller födoämnesallergier, eller helt enkelt inga allergier alls, utan bara vätskeutslag (dregel). Det är bara bra om han får vattkoppor som barn, men inte riktigt än! 

Bältros är ju en latent sjukdom. Ett herpesvirus. Det finns i kroppen efter vattkoppor men jag har inte läst om det finns även efter att man haft vattkoppor som barn eller om det gäller bara vuxna människor. Ungarna fick ju vattkoppor som sagt, när de var små. Tror gossen var runt två. Kanske tre. De smittade sin far. O jäklar vad sjuk han var! Hög feber o dessa koppor över hela ryggen. Då visste vi inte hur bältros funkar, utan vi blev bara glada att han blev frisk efteråt. Jag har ju haft alla barnsjukdomar. Vi fick inte vaccin mot Röda Hund, så det har jag haft. Med vattkoppor alldeles efter. Eller om det var mässlingen o vattkoppor. Fick två av sjukdomarna på raken i alla fall. Röda hund är farligt för gravida kvinnor och påssjuka för män. Herre gud, vilka jävla sjukdomar. Men bältros då. Eftersom den är dorment o bara väntar på att hugga till - kan det vara så att den kommer från vuxnas sjukdom och inte efter ett barns, för att de bildar antikroppar på ett annat sätt? Fattar inte det där. Sovande är sovande kan man tycka. 

Pappa berättade om hans chef som fick bältros precis innan han gick i pension och han klättrade på väggarna. Min man som är en grinig björn i vanliga fall... Ska han få samma? Han har hämtat ut medicin o jag kan bara hoppas att det blir bättre av det. Att det lindrar smärtan. Annars har jag en vag känsla av att han kommer att bli - just galen. Eftersom han gått med smärta i rygg, knä o mage om vartannat hela sitt vuxna liv, brydde han sig inte så mycket om lite smärta i armen också. Förbannat. Tjuriga karlar. 

*men ryggen är bra* 

Av Kvasthilda - 9 maj 2014 09:00


Tema nr 211 Olika

129/365


De är lika, fast ändå helt olika. De här tre tjejerna har samma ansikte. Det finns en massa olika ansikten bland Barbie och hennes vänner och det här är bara ett av dem alla. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 8 maj 2014 09:10


Men jaha. Maken har klagat på ont i armen sen han kom från fjället förra gången. De körde fast med skotern o som den urtidsgubbe han är, slet han loss den. Hans rygg har varit OK. Typ.
Herr Samuraj fick ju ett besök av oss sent igår och det tog honom fyra sekunder att se vad felet var. Ingen överansträngning. Kan ha varit den som utlöste det, men ingen vet. Det är sviterna av det han drabbades av för eeehhhh, få se, Klimpen var två? Alltså nitton år sen. Vattkoppor.
Maken har bältros.
*men ryggen är bra*

Av Kvasthilda - 8 maj 2014 09:00


Tema nr 195 Märkning

128/365


Ett av världens största missförstånd. I docksamlarkretsar. Eller snarare i icke-docksamlarkretsar. "Jag har en docka från 1966." "Min docka är från 1958. Eller är det 1962?" Nä, varken eller. Tidigast 1963, faktiskt. I Sverige, troligare från 1964 o framåt. I alla fall de med den här märkningen på ändalykten. Det står Barbie 1958 och Midge 1962. Det betyder ett par olika saker, i det här fallet. 1958 fick Mattel rättigheterna till, för det första namnet Barbie, för det andra kroppen hon hade. 1962 gav de Barbie en kompis, Midge och hennes copyrightår hamnade också på rumpan. 1958 är fortfarande året, då de fick rättigheterna till den kroppstypen och 1962, rättigheten till namnet Midge. De delade kropp och Mattel ansåg väl att även Midges namn borde finnas där. 


  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards