Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2014

Av Kvasthilda - 7 maj 2014 19:06


Skönt. Installerade AdBlock för ett bra tag sen o jag har inga reklamblippar o bloppar på bloggplatsens fönster. Normalt sett kan man inte göra ett skapandes grann på den här sidan för att det reklameras till höger o vänster o överallt. Vet inte varför det inte funkar på Lapptoppen för där blippas det o bloppas det överallt. Snart är det väl dags att betala för att slippa det i själva bloggen också. Igen. Tur att det inte är några stora pengar. Bloggagratis hette det en gång i tiden. Men ingenting är gratis i längden. Ungefär som det hela tiden ryktas på Facebook. Det ska bli ett betalforum. Inte. De har så mycket reklam o skit där så det går nog runt ändå. 

Har försökt framkalla köket under berg av dockor o har snart lyckats. Då har en bomb briserat i vardags-rummet i stället! Junior var hem på blixtbesök o fick pula in en ny antennkabel till teven. Tror inte den gjorde vare sig till eller från i det stora hela. O inte fan satte han fast kabeln i Kråkans dörr, fast jag bad honom. Får försöka hitta en nödlösning innan hon kommer hem så hon inte snubblar på den. O en telefonkabel måste plockas rätt på innan Tyra Tyrann tuggar sönder den. Kabelmarodören. 

Kullen o Råttisen for o tittade på lägenhet. Håller tummarna att den funkar för dem. De hyr i andra hand o det är så jävla besvärligt med männs'kan som står på kontraktet. Släkten är värst. Långt i från i alla lägen, men i just det här fallet. Får hoppas att de har en chans. De står ju inte i första led. O sen att lägenheten är stor nog. O billig nog. O det går inte alltid hand i hand. Väldigt sällan faktiskt. 

Ikväll ska Maken hämtas från flyget. För att köras direkt till kiropraktorn. Herr Samuraj. Han hade inte tid nån annan gång så det blir akutbesök vid ankomsten. 

O Sanna är i final. Hade vi väntat oss nåt annat? Egentligen? 

Vaddå N eller T? Ja, det är ju Carina eller Carita idag. Lite som Ture Sventon. Mannen med temlorna. Enda s-en han inte kan säga. Sture Svensson. 

Av Kvasthilda - 7 maj 2014 09:00


Tema nr 80 Glosa

127/365


Snö [snoe:].

Nysnö. Vårsnö. Blötsnö.

Många namn finns det på snö. Många glosor.

Lapparna har över trehundra olika namn på snö!

Du har väl bara en glosa att avlämna kanjagtänkamig:

Fy [fy:]. 


Det är fotograferat i söndags! 

(fast å andra sidan har jag hört att de fått snö i Närke nu också...)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 6 maj 2014 20:09


Klockan har passerat åtta o solen står rätt högt på himlen ännu. Säkert en timmes solljus kvar, innan den försvinner bakom horisonten. Lite tidigare bakom grannens hus :) 


Fönstren behöver putsas. Det blir man smärtsamt medveten om när vårsolens obarmhärtiga strålar visar exakt hur skitiga o dammiga de är. Både in- o utvändigt. För att inte prata om alla kattnäsor man ser på dem! Mycket kattsnor där. 



Snorar o nyser. Hostar. Dammigt som fan. Har rotat i gamla tidningshögar o det har dykt upp saker jag letat. Det som inte är stulet kommer tillbaks. Min schweizerkniv är upphittad igen efter att ha varit försvunnen i .... ja, år. Längst in under en hylla låg den. Kanske man skulle drista sig till att byta antennkabeln nu då? *gah* 


Har en dag till på mig att rota o dammsuga o samla ihop allt E-pigan o jag har dragit fram. Svågern var förbi o frågade vad vi höll på med. Vi har stora säckar på jobbet, kan ta hit en så sopar vi ner allt i den. Jo, tjena. Han pratade om röran på köksbordet. Nackdelen med att inte ha ett hobbyrum. Ett rum man kan stänga dörren om. Skulle verkligen behöva ett sån't. FLYTTA UT. NU! 


Apropå det har Kråkan varit i sitt nya hus. Mitt i ingenstans. Rivit tapeter med Angelicato o ätit pizza till det jag trodde var brassken men det visade sig bara vara ljus i eldstaden. Mysigt nevertheless. Hon åker ner på måndag igen o fortsätter. Däremot blir hon jäkligt irriterad på alla andra som säger "Jag tycker att du ska..." o det är både det ena o det andra. Hennes kök är ett häftigt femtiotalsdito med sneda luckor o allt. Själv vill hon inte ha det men efter senaste svängen ner konstaterade hon att det får bli en senare fråga att ta itu med. Ingen panik. Det är ju funktionellt. Måla här. Tapetsera där. Sätt upp en hylla här. Teven där. Men va faaaannnn. Det bestämmer hon väl själv?!? Får se om Vågen i henne gör att hon möblerar om stup i kvarten som hon önskade att vi gjorde här. Går lite dåligt med det. Vår planlösning är lite för besvärlig med de möbler vi har. *huff* Vill också börja om. Kasta ut allt o göra nytt. Men då måste ungarna ut först. Ut. Ut. Ut. Ut. 


Har haft en av dem här idag. Med Lillklimpen. Han har tvärvägrat sova. 


Den sista är visst också i stan. Intervju i morrn. På ÄllKå. Han o Lindblomman ska på bio ikväll. Eller är på bio. Vet inte. Vet inte vilka filmer o när de går. Tror inte han kommer hem alls. O lika bra är det med alla dammtussar som förpestar luften. Katthår o dammtroll. Malmdamm. På steroider. 


Nä, det är bara att fortsätta då, Ska kopiera in lite foton först. Jag ska bara.... 

Av Kvasthilda - 6 maj 2014 09:00


Tema nr 48 Fascinerande

126/365


Kameror och mobiler. Lillråtta vet att det innebär nåt skojigt. 




Så blev bilden (en av dem):

Foto: E-pigan, inte Lillråtta


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 5 maj 2014 23:30


Oj, lång dag idag. Vaknade i ottan nån gång men insikten att jag hade en hel dag hemma framför mig, innan mitt skift startade vid fyrasnåret. Slog igång nobilen ett par minuter i fyra o när den inte hade ringt ens kvart över fyra andades jag ut. Har jour. Nattjour. Alltså blir jag bara utringd om nåt inträffar inatt. Annars brukar Psf har den förmågan att byta ut jouren mot ett faktiskt skift. 

De har börjat borra i huset hos Juniorerna igen, så jag har haft gobesök idag igen. Mina småråttor har varit här en större del av dagen. O Lillhjärtat har lärt sig smacka med läpparna. Nya ljud igen :) 

Nu är det bara att borsta gaddarna o göra sig redo för en natt hemma. Med lite tur! Rinder upp jobbmobben emellanåt för att se att den verkligen ringer! Man tror knappt det är sant att man får vara ifred.

Peppar Peppar. Ska nog inte jinxa det där. 

Go'Natt! 

Av Kvasthilda - 5 maj 2014 09:00


Tema nr 85 Grepp

125/365


Starka nypor i den lilles nävar! 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 4 maj 2014 15:43


Inte lika kul på svenska.... 


 The Force May with You be. 

Av Kvasthilda - 4 maj 2014 09:00


Tema nr 282 Sprallig 

124/365


Inte många sekunders stillasittande här inte!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards