Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2014

Av Kvasthilda - 26 juni 2014 16:43


Hmmm. Det är på eller av. Egentligen har jag börjat jobba redan men jag sitter hemma i min klänning för Op vet inte om tåget ska gå eller inte. Det är norrmännen som inte kan bestämma sig när rälsen kommer på plats eller inte. Jag har tagit ut mina order ifall det blir att köra så har jag bara att ranta iväg till jobbet o dra mot Narvik. Kaffet är kokat, magen är mätt. 

Har varit förbi Kumla en sväng o stoppat i mig lite mat. Grillat i långa banor. Revbensspjäll, kyckling (den missade jag), nån form av fläskkött (antar jag) o nåt nötköttsaktigt. Som de sa, grabbarna. Nu har vi KÖTT o DRICKA! O förton sorters pottisallad. O såser. O röror. O en stor låda grönsallad med fetaost o nån olje/vinägerdressing. 

O MYCKET folk. Många som är lediga. Men inte jag. Även om jag har inställt så är jag ju inte ledig. Får se hur vi tar oss över Kölen ikväll. Kan ju fan inte lifta med 22an. Om vi är fyrtinutton som åker pass får ju ingen sova. O jag har första tåget tillbaks i morron bitti. Kräk. VARFÖR ger de inte det till en norsk?? Hade ju varit bra om de kommit överens om det på nåt sätt. Nån jävla gång. 

Nä, nu har jag avgång om trettio minuter. Jobbigt läge. Janne trodde att jag skulle kunna slänga upp fötterna o vänta in Psfs samtal. 


Apropå festivalen... Såg på fejjan att Årets Kirunafestivalen invigts med pompa o ståt o kompisen Halt fick en bamsebukett av festivalgeneralen (om han nu fortfarande är det) o applådåskor för sitt jubileum. Tio år på festivalscenen som konferencier. Tiden går! 

Av Kvasthilda - 26 juni 2014 10:30


Ja, vad säger man? Trött. Hungrig. O måste hjälpa dotra idag igen. Hennes sambo ligger däckad i magsjuka. Hon var ju själv sjuk igår men inte så farligt. Mådde pyton hela dagen o hade säkerligen feber men spydde inget. Det har han gjort inatt. Fyra gånger! Så det som nu är kvar i lägenheten måste hon fixa med själv. En säng att skruva isär osv. O ta reda på det som är kvar - som är mer än man tror när man börjar dar i det. 

Igår fick vi in deras porslin i köksskåpen så en del av alla kassar o kartonger tömdes. 

När jag kom hem möttes jag av en yr son. Han var brännande het. Tog tempen som först visade 36 o nåt. Nä. Definitivt inte rätt. Tog om tempen o det visade 37,5. Hans händer domnade bort o han mumlade nåt knappt hörbart så jag ringde sjukkollen - 1177 o de sa - AKUTEN! For in med honom o det tog evig tid. En sköterska tog en massa prover. Jag frågade om det var OK att vi for hem igen så kunde han ringa när han ville ha hämtning. ,3,17 kom det samtalet. Då lät han relativt pigg. 

Han berättade att läkaren var en skitsnygg fotomodell. Ahaaa.. Henne såg jag när jag gick ut! Hon hade skyhöga klackar. Nån passerade i korridoren utanför tidigare o vi trodde det var nån med träskor men såhär i efterhand insåg vi att det var damen med med de långa benen o ännu längre på de där klackarna! Hon ordinerade GOssen en klase bananer. Så nu ska jag fara iväg o hämta hans paket o köpa bananer. (hahahaha. O sen ta mig till dotra o hjälpa henne. Får väl se mig i himlen efter grillfesten jobbet har innan jag drar på jobbet. Kommer inte att hinna. MÅste ju äta o det hade varit ett bra tillfälle men jaja. Får se hur det går. 


Av Kvasthilda - 26 juni 2014 09:00


Tema nr 132 Klockrent

177/365


Ja, för den som känner Jocke, kan intyga att det är sant!

Ikväll smäller det o det är hans tionde år på scenen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juni 2014 10:15


Idag blir det att ge en hjälpande hand till Dotra o hennes familj. De flyttar o ska köra iväg lite grejer. Det var planen i alla fall. Barnpiga. Nu visade det sig att Pigan är sjuk. Ska åka o hämta henne o lillpojken så får hans far flytta grejer själv idag. Vi tar lite lådor senare under dagen. 


Av Kvasthilda - 25 juni 2014 09:00


Tema nr 338 Uttryck

176/365


Så kan man ju också locka folk till åkattraktionen...? För visst ser han vansinnigt uttråkad ut?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 juni 2014 10:16


Åsså va're månda' morron igen. Full rulle på torget. Turvet. Det ska bli ett fjärde hörn kring rondellen. Kiosken är snart nedriven helt. Kiosken som vi åt lunch i, när Maken fyllde trettio år och vi hade besök från Piteå. Sveindyra hampisar. Redan då! Drygt tjugo år sen! Med Agurk på. Nåja, det var en parentes det. 

Nu stod de ("byggare" - eller "rivare"? och nån vithjälm eller två) o funderade på hur man ska flytta på Trigon. De andra skulpturerna har fått byta plats. Lekende barn står på gräsmattan utanför museet och Passasjer, tanten som för alltid väntar på en buss som inte kommer sitter o ser surt på damen med babyn (himlars, hon är ju naken!). Där står de bra tycker jag - även om gumman är lite malplacerad bakom fontänen. 

Än en dag träffade jag "felhelgfolk". Gögge är en sak, han ser jag ibland, men AM - för andra gången denna veckan! Upponer är världen. Eller ja. Det är ju trots allt semestertider. Då blir allt lite konstigt. 

Höll aldrig på att somna igår. Hade ju tidig kväll i narvik o sen morgon (som synes). Funderade på att gå på Kino. Passerade där o kikade på affischerna. Edge of Tomorrow. Hmmm... Skulle man titta sig lite Tom Cruise? Äh. Bidde inte av. Tillbaks till hotellet i stället o slog på teven. Vhaaa? Händer ju aldrig :) En massa blå-vit tejp seglade förbi. Ahaa, en Beck på G. La mig under täcket o kikade på det i stället. Skarpt läge. Dög gott som underhållning. När den så småningom slutade, bläddrade jag runt lite o hamnade mitt i skärgårdsrafflet tillsammans med midsommarfirarna som inte hade en aning om hur man angör en brygga. Eller mitt i. I slutet av filmen. 

Men att sova efter det? Helt omöjligt. Nä, inte pga filmerna. Mer pga tidigare nätter. Sena nätter. Inte så jävla enkelt att ställa om kroppen till en "normal" natt. Somnade framåt småtimmarna o snurrade fram o tillbaks. Men sov ända till klockan ringde. 

Nu ska jag fylla termosen med lite kaffe o kanske sätta mig o läsa lite. Det står fyra tåg därute. Eller tre tåg o ett i silon. Alla tomma. De utanför silon. Hörde nåt i radion om procent i nån ficka eller silo. Ska de lasta olivin eller nåt? Inte i mitt hoppas jag. De har överlastat olivin den senaste tiden så tågen haft 60-övervakning. Å andra sidan var det nån som fick sju vagnar olivin med sig en dag. Sju?? Var kanske allt de hade kvar just då. Räckte inte till ett "helt" tåg. 

Nä. Ledig i morrn. O kalas på torsdag. Men då jobbar undertecknad. Som vanligt då. Är jag inte på semester, jobbar jag. Hade väl kunnat få EN festivaltorsdag ledig?? Fast det går ju inte då jag har ledig helg. Funkar inte med tiderna. Jo, om jag fått svappis eller nåt på freda'n. Äh. 

Av Kvasthilda - 24 juni 2014 09:00


Tema nr 314 Transport

175/365


Stopp vid en signal. Ett snötäckt Lapporten i fonden. I vagnarna ligger det malm på väg till Narvik. 


iPhonefoto 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 juni 2014 20:53


Undrar om sommaren kanske är på väg, trots allt? En rätt skön dag idag. Mestadelen har tillbringats på ett tåglok. En del väntan. Alltid skojsigt.
Gick tidigt från Kiruna o kom sent till Narvik. Sist var det cirkus trettio minuter. Idag en timme.
Ömsom regn, ömsom sol. Bumliga moln blandat med knallblå himmel.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards