Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2014

Av Kvasthilda - 23 juni 2014 09:00


Tema nr 5 Annorlunda

174/365


Ja, det blev en minst sagt annorlunda midsommar i år. Närapå minusgrader och ymnigt snöfall. De stackars blommorna fick värja sig för kylan o snön. Vår lilla trädgårdstäppa med blommande smörbollar och gullkrage ser lite trött o frusen ut med sitt vita täcke, fotograferat vid tiotiden kvällen innan midsommarafton. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 juni 2014 00:51


Tiden går. 23 juni 1989. 

Jag fick ett sms av Maken i fredags. Grattis till 25 år. Jodå, han hade dagen rätt, men inte datumet. Midsommarafton 1989. Det var den dagen vi förlovade oss. En kall och regnig dag i Härjedalen. Ungefär som den verkar bli idag. Vi drack rosa champagne till frukost och åt färska jordgubbar från ett hjärteformat glasfat, till brinnande, illaluktande, gula antimyggljus. Vi bodde i tält. Kallt o regnigt men vi höll oss varma. Jag tog en bild av min älskade svägerska och min blivande make i tältöppningen. Goa varma männ'ska. Hon fattas mig. 

Dagen tillbringades med syskon, familj och vänner spelandes krocket. Alla gick omkring i rosa-lila-gröna-eller-liknande mjukisoveraller. Makens systerdotter hälsade på tillsammans med sin mormor, våra barns farmor. 

Tjugofem år. Tiden går. 

 

Av Kvasthilda - 22 juni 2014 14:14


Söndag igen. Veckorna rusar förbi, likt ett snälltåg i natten. Än en gång sitter jag på termimnalen i Narvik i väntan på avgång. Mitt tåg är nog alldeles säkert klart för det stod ett tomtåg på bangården när jag kom hit. Avgångstid är en dryg timme bort. Har traskat hit i funderingen om jag ska plocka fram min frysta kycklinglåda ur facket i kylen. Borde nog värma mig lite mat innan jag åker hemåt. Man vet aldrig hur lång tid det tar. Tidtabellen och schemat säger att jag ska sluta vid åttassnåret ikväll men det är ju ingenting man vet förrän man kliver ur loket på hemmastation. 


I morse när jag kom hit var det en fantastiskt vacker morgon. Förvisso kallt, men vackert. Solen lyste så fint på all nysnö i fjällen runt Narvik, o Dronninga var vackrare än nånsin med sin nya vita dräkt mot allt det gröna i Narviksträden. Byborna var runda under fötterna efter helgens midsommarfirande. Om de nu firar midsommar i Norge. Osäker där. Men firade gjorde de. Helt klart. O fiskmåsarna likaså. Fast de gapar ju alltid, oavsett väder o vind. 

Nu regnade det. Småstrilade precis sådär att jag plockade av mig glasögonen. Det är så trist när de blir småprickiga av regn o rusk. Glömde kepsen hemma igår. Klant. Drog på mig huvan på vinterjackan jag plockat fram igen, men det blir så kvavt under den, så då åkte glajjerna i fickan istället. 


Jätteläbbigt att skiva, för båda mina händer och underarmar är domnade just nu. Min blodcirkulation är nog inte riktigt vad den borde vara för tillfället. Aahhh... Nu släpper det. Sticker. Beror på hur jag sitter och ställningen det här skrivbordet och stolen ger, är inte det optimala för mig, O där släppte det helt. Ska gå upp en trapp o fylla min termos med kaffe, plocka fram den där matlådan o värma den. 

Sååå. Jag gör väl det då.


Av Kvasthilda - 22 juni 2014 09:00


Tema nr 190 Molntäcke

173/365


-.


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 juni 2014 19:18


Oj, det gick mer tid till allt annat än kryssblogg idag än vad jag hade hoppats på. Några minuter nu då, innan jag åker på jobbet ikväll. Kan meddela att det snöat här idag. Mest hela dagen. Inget som ligger kvar (här, dock är det vitt i fjällen). Midsommar? Jo. Det sägs så. 


Dagens första kryssuppgift var filmmusik. Irene Cara sjöng titelspåret ur filmen Flashdance, What a Feeling


Den är för alltid kopplad till trikåer och stickade benvärmare. Alltid. Always. Det hette melodin Irving Berlin skrev som bröllopsgåva till sin hustru, Ellin McKay, 1925. 


Undrar om det serverades toscakaka på det bröllopet? Nä. Men Tosca heter operan av Puccini som hade premiär i Rom år 1900. IDag var det José Carreras som leverewrade stycket därur. 


En varm ugn behövs om man ska baka kaka - o tårta. Fast inte alltför varmt. Inte så varmt som Marilyn Monroe hade det med grabbarna I Hetaste Laget. Eller laget o laget. Sångensemblen. Tony Curtis och Jack Lemmon var hennes mot"aktriser". Boop-Boop-be-Doo

I wanna be loved by you, just you
Nobody else but you
I wanna be loved by you alone

I wanna kissed by you, just you
Nobody else but you
I wanna be kissed by you alone

I couldn't aspire
To anything higher
Than to fill the desire
To make you my own


Uti vår hage där växa blå bär
Kom hjärtans fröjd
Vill du mig något så träffas vi där
Kom liljor och aquileja, kom rosor och saliveja
Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd


Ingen vet eller kommer ihåg vem som skrev den. Om Ljuvliga Minnen sjöng dock Tomas Ledin. 


Where or When. Den spelade Lisa Ekdahl in tillsamman med Rod Stewart i hans andra amerikanska pärl-album. 


En liten silverkantad tillvaro för Lisa kanske? Silver Lining. Det är en låt med First Aid Kit. De sjunger inta bara om lejon. 


Ekdahl ja... Vi sätter oss Under ekars ljupa grönska. Till krysset tar vi en av dem. En ek alltså. Tony Eriksson spelade. 


Varje människa bär en historia. Det säger Marie Bergman. 


Charles Trenet hade en egen historia. En av hans melodier hette La Mer. Havet. Jodå. 


O vi slutar med Jag är som jag är. Också en historia. Den låten är John Barrowmans signaturmelodi (Barrowman's Anthem som han kallar den). Fast på engelska då förstås. Han har också spelat i La Cage aux Folles. På Broadway. 


And That's All Folks! 

 

Av Kvasthilda - 21 juni 2014 09:00


Tema nr 247 Rymling

172/365


Inte den bästa av bilder men det var ett snapshot med mobilen när kattfan, aka Neo smet ut genom dörren när jag öppnade den. Jagade ner honom igen. Tog ett par vändor innan han gick hem. 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 juni 2014 07:20


Just det. MelloX idag igen. Veckorna rusar förbi. Får se när o hur jag hinner med det idag. Strax hemkomst o sen jobb ikväll/inatt igen. Måste ju sova nån gång, men det får väl bli i eftermiddag. Ska bara hitta lägenheten under allt bråte först. Härliga midsommartid. Snö o städning. Joråsåatt.
Lyssnar på Ring så spelar vi o blev lite småirro. "Tid för nya löften" - o januari?? Man lägger ju nyårslöftena på nyårsafton o såvitt jag vet är det december. Möjligtvis om det låtit "tid att infria nya löften". Rio de Janeiro. Januarifloden. Mmm. Så är det ju.


Av Kvasthilda - 20 juni 2014 18:58


Fick ett mess från Maken. "Grattis på 25årsdagen." Han hade nästan rätt. Midsommarafton, ja, men datumet var ett annat.


Å så firar(de) jag denna midsommarafton, 25 år senare:

Nu ska jag äta lite för att sedan se om det går att få lite vila inför nattens hemresa igen.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards