Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2014

nl

Av Kvasthilda - 16 juni 2014 19:48


Sitter o häckar. Som vanligt. Det snöar. O solen skiner. Åsså snöar det.
Pitkäjärvi. Platsen som nån glömde. Öken. Tåget har varit lastat sen igår.
O det snöar.
Äh. Kanske man ska fundeeera på att ge sig av. Snart.


Av Kvasthilda - 16 juni 2014 09:00


Tema nr 241 Renovering

167/365


Nåt är det på gång.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 15 juni 2014 19:26


Sitter o halvsover. Blev en lång natt. En lång o kall natt. Sommar my @$$. Kallt. Kallt. Svinkallt. Isvindarna drar genom björklövsprasslet. Årets kvartersfest gick av stapeln igår. Lite folk. Rent allmänt jäkligt lite folk, både på årsmötet i torsdags o städdagen igår. O inte blev det så många fler på grillfesten.
Svågern bestämde sig för att basta i sommarnatten o gick dit. Ensam. En granne hörde en duns o tittade efter. Han hade halkat o slagit skallen i stengolvet. Blödde ymnigt. Det ringdes på ambulans o de kom efter en stund. Blev bara lite tejp över sprickan. Idag har han ont i huvudet. Kan tänka mig av flera orsaker.


En annan har trampat luft mest hela dagen. Maken for o hälsade på dotra med familj i nya lägenheten. Han gav dem en tvättmaskin.


O lillskiten har fått en egen balkongstol.


Av Kvasthilda - 15 juni 2014 09:00


Tema nr 83 Grannar

166/365


|~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 14 juni 2014 11:55


Ja, men just det ja. Gjorde ett utkast igår (skriver detta sent på söndag kväll) men hann aldrig skriva färdigt! Tidernas längsta melodikryssändning. Direkt från Skansen. Visst var han på Skansen? Jo, det pratades om Seglora kyrka o en massa annat. Vi fick EN ledtråd i första halvtimmen - o den kom efter drygt tjugo minuter. Var väldigt nära att skippa hela skiten o ta itu med städdagen tidigare än jag ville. Hela programmet gick som ett senadrag. Var säkert roligare att sitta på plats på Skansen, än att lyssna i radion. *huff* 


Första ledtråden och frågan då. Per Hammarström ledde Sveriges Radios symfoniorkester genom ett verk av Wolfgang Amadeus Mozart. 


Nästa uppgift lät vänta på sig. Också. Sonja Aldén på plats sjöng en låt av Benny Andersson. Men herre gud. Får vi slippa?? Hörde två ord o stängde ljudet med en rysning. Du é min man


Anders Berglund och Hasse Gardemar plockade fram dragspelen och, var det Nya Wärmlandsvalsen? Vi fick ju inte en andra chans i någon snabbgenomgång. Tittar på hemsidan nu och ser att det står, "Med musik, 117 min", "Utan musik, 111 min"... Ehhh... va?? Går det inte att dra ihop en snabbgenomgång i efterhand?? *huff* 


För nästa uppgift hade de meschat ihop ett par låtar som framfördes av Sonja Aldén och Svante Tureson, på scen. Oskar Linnros Från och med du och Robyns Dancing on my own. Tja, funkade ju det med. Fast inte med Sonja o Svante. 


Det var tre uppgifter under andra perioden det. Efter nästa nyhetspass fick vi hela två uppgifter! 


Den första var filmmusik. Ur första Indiana Jones-filmen - eller alla filmerna för den delen hörde vi den melodi vi förknippar just med Indy. John Williams skrev den. På svenska fick filmen titeln Jakten på den försvunna skatten


Svante gav oss nästa illustration. Cole Porters Got you under my skin


Åsså en ny nyhetspaus. O inflikat lite Lelle Printer här och där. 


Svante tävlade i Melodifestivalen 2007 i en duett med AnneLie Rydé. Kanske det var Första gången han sjöng den med Sonja på scenen idag? Ja, just det, första gången idag i alla fall. 


Telegram för fullmånen. Det heter en låt som Georg Riedel skrev musiken till. Cornelis tog sig an den o gav den text. 

Fullmånen, jag undrar, vad lyser den för,
nån mening ska det väl vara?
Den hänger i luften bara.
Men inte för att den stör
men inte gör den mig glad,
sa Ann-Katrin Rosenblad


Så kom Lelle Printer in igen o gav oss en uppgift. Vi söker en svensk profil i Uppsalas studentliv på 1800-talet. Tur att google finns. Gluntarne, eller Gluntarna som man säger idag (*bah*) är en samling sånger som skrevs av Gunnar Wennerberg.  


Sen fnittrade Eldeman. Vilken siffra ingår i verket. Skriv det på Lodrätt 2 med F-Y-R-A bokstäver.... Ja. Vivaldis De Fyra Årstiderna. Quattro Stagioni. Makens favopizza - för att han inte har nån fantasi. 


Sista uppgiften hade nog alla fyllt i för länge sedan. "Vilken grupp?" Ett potpurri av ABBA-låtar följde. Eller ett par stycken. Vinnaren tar allt (sällan man hör den på svenska men i svenska uppsättningen av Mamma Mia borde den ju vara just på svenska) och Dancing Queen. Kanske nåt annat också men då hade jag slutat lyssna för länge sen. 


TVÅ TIMMAR??? Puh. Hoppas det inte händer igen. Nånsin. 


Av Kvasthilda - 14 juni 2014 10:09


Får se när dagens kryssinlägg kommer. Ska försöka lösa det i direktsändning (bokstavligen, är han på Skansen idag? missade det men tyckte han sa det när Sonja klev upp på scenen. Ingen fråga till den?). Avvaktar dock inlägget till senare. Föreningen har städdag idag. 


Av Kvasthilda - 14 juni 2014 09:00


Tema nr 111 Inbjudande

165/365


Han står där jämt o pekar. Ser inte ut som om han lyckas locka några kunder till uteserveringen. Fast nu är det ju inte det han syftar till egentligen. En kväll när jag kom satt det fullt med folk vid borden här. De såg ut att ha det supergott i värmen - med öl och annat svalkande. En annan skulle ju jobba o kunde inte sätta sig ner där!  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 13 juni 2014 19:44


Schweeinkallt. Det var fem grader i morse. F-E-M. Myyysigt.

Har besiktigat min bil idag. Den gick igenom. Nästan. Men den föll inte på det vi trodde. Skrammel i framvagnen. Nä. Ett lock till släpkontakten.... Men se där. 

Annars är det kallt. Just det. Sa ju det. Just nu nånstans runt 8. Typ plusgrader. Kalla plusgrader. Blåser isvindar. Sitter o tittar ut på den långhåriga gräsmattan o tycker ändå att det är rätt skönt o mysigt att se gräset svaja friskt i vinden. Hellre långt grönt gräs än SNÖ! Huff. Varför bor man här?  

Har inte putsat fönstren än.... Skulle ha gjort det för flera veckor sen. Många små kattnäsor på insidan och en jävla massa malmdamm på utsidan. *blerrrk* Men ser du att träden är gröna? Äh. Svårt att se genom dammet o smutsen! 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards