Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014

Melodikrysset v34, 2014

Av Kvasthilda - 23 augusti 2014 19:33


Löste krysset i direktsändning men jag är ju fortfarande på vift (o det är jag ju rätt ofta på hemmaplan också med jobb varannan helg). Har inte hunnit med att skriva kryssblogg förrän nu. Barn o barnbarn har åkt hem. 

Dagens kryss då... (fick ingen förklaring till förra veckans Carlsson/Carlson btw)


Vi började i mellon. Inte mello-Xet men den stora euroschlagern. Brødrene Olsen o deras stjärnfall. Fast idag på engelska. Smuk som et stjerneskud blev Fly on the Wings of Love när det översattes till engelska. Bröderna är ju från Danmark. O de vann ju med det! Millenniets första år. 2000. Jisses... O bara det, kan ju vara värt ett fyrverkeri. 


Vi åker till Norge efter det o söker en snål man. Eller, vi behöver inte ens leta, han var ju det gubben i visan. Ja, se pengar, ja, se pengar, är ett bekymmer för fattig och för rik. Alte Kemereren från Lunds Universitet spelade så glatt om snåljåpen. 


Min morfar dog innan jag hörde några fantastiska saker han kunde berätta, men Lasse Dahlquist skrev just en melodi med det namnet, Morfar har berättat. Håkan Hellström sjöng. 


Sen blev det klassiskt. Typ. Vet ni att man kunde se Tavlor en utställning på Operan? Jodå. Modest Petrovitj Musorgskij hette mannen som skrev den. För det var ett klassiskt musikverk. 


Du kan få kyssa mig på måndag, på måndag, på måndag, så smakar det så bra
och att du kysser mig på tisdag, på tisdag, på tisdag, det önskar faktiskt jag
du kan få kyssa mig på onsdag, på torsdag, på fredag, på lördag, det går bra
men aldrig, aldrig på en söndag, på söndag, på söndag, på söndag vilar jag

Aldrig på en söndag, var en film från 1960, där Melina Mercouri hade rollen som den fördärvade Ilia och hon sjöng även titelspåret ur filmen. Ann-Louise Hanson gjorde den svenska versionen av låten som vi hörde idag. 


Han kallade henne svensktoppsdrottning, Eldeman. En annan drottning besjöngs av ABBA. Dancing Queen. Fast inte idag. Den var instrumental o spelades på gitarr av Siddhi J Sundt. Ja, herre gud, är det inte gitarrgrupper så kan man ju alltid hitta solokillar med strängar i näven. 


Min kärlek till gitarrgrupper är ju känt - för mina läsare. O att jag överlevede nästa bidrag är också ett Mirakel. Kärleken är världens största mirakel. Joråsåsatt. Det var ju det där med Mello. Han gick direkt till finalen med sitt underliga pratbidrag, Björn Ranelid. Sångerskan kanske också låter bättre i andra sammanhang, Sara Li. Om kvinnan säger nej…till mannens säd i 60 år… så dör mänskligheten ut. Joråsåsatt. Igen då.... 


You gotta swing your hips, now
Come on, baby
Jump up, jump back
Well, now, I think you've got the knack

 

Now that you can do it, let's make a chain, now
(Come on baby, do the Loco-motion)
A chug-a chug-a motion like a railroad train, now
(Come on baby, do the Loco-motion)

Barnbarnet dansade för första gången till den låten idag! Hon som spelade in den 1962, var Little Eva


Att nästa låt var ovanlig vet jag inte om jag håller sådär jättemycket med om, men han sjöng lite out of tune... O han behöver Little Help from his my friends.

What would you think if I sang out of tune,
Would you stand up and walk out on me.
Lend me your ears and I'll sing you a song,
And I'll try not to sing out of key.
Oh I get by with a little help from my friends,
Mmm,I get high with a little help from my friends,
Mmm, I'm gonna try with a little help from my friends.

Vännerna är killarna i The Beatles o Paul och John sjunger fan så mycket bättre än Ringo. Snacka om stjärnfall. Starr är efternamnet. 


Nån som aldrig sjunger, är Lennart Palm i Lerum. Han fick dock bli en egen kryssnöt idag! Med Petra Nielsens Tango Tango. Mer Mello. 


En annan mellolåt, fast nu snackar vi euroschlager igen. Bucks Fizz tävlade 1981 med sin Making Your Mind Up. Ett av våra unga dansband, Scotts har av nån anledning gjort en svensk låt av den, Jag är förlorad. Mmm. 


Vi slutar med en prickig bikini. Kurt Olsson och hans Damorkester spelar o sjunger om denna Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini. Underbara Lasse Brandeby.


O där tog det slut, liksom tyget till baddräkten, där midjan var bar. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 17 april 09:00


  Eget tema nr 19 Takdropp 108/366   Förklaringen på gårdagens "skål". En isgrop i snön, formad av ihärdigt takdropp.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om ...

Av Kvasthilda - Tisdag 16 april 09:00


  Tema nr 274 Skålformad 107/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 15 april 09:00

  Tema nr 279 Solen lyser även på liten stuga 106/366   Vincents gulliga stuga i norrbottenslademodell får lite varmt ljus av vårsolens sena strålar.     Några dagar har gått och snön har gått ihop sig lite:    Temalista    ...

Av Kvasthilda - Söndag 14 april 09:00


  Tema nr 350 Vårvinterljus 105/366   Och ett jaktplan passerade på realtivt låg höjd. Lite svårt att se det mot vårsolens sken, men det är där, lite nedanför solens vita ljus.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ ...

Av Kvasthilda - Lördag 13 april 11:14

Måste gå ut medan det är väder så jag slänger bara ihop mina svar lite snabbt o tar lullullet senare. Gubben har åkt hem, men jag stannar en eller ett par dagar till, då jag fick inställt på måndag och slängde in en ledighetsansökan. Men krysset då'r...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards