Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2014

Av Kvasthilda - 20 november 2014 09:00


Tema nr 193 Mystisk

324/365


Inger på hotellet hade fått en lapp på skrivbordet en dag. Där stod det att de skulle köpa en present till en femtioåring. Nämligen Moi. André tyckte att hotellet skulle göra det. Vilken ära! O jag fick ett mystiskt litet paket. Var inget speciellt. Eller jo, självklart var det det, men det håller jag för mig själv ;) Kanske visar vad det var jag fick lite senare. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 november 2014 11:58


När det blir så här, får jag svärmors röst i bakhuvudet. "Det är som en separator, det tar aldrig slut". Dag sex av snorande o hostande. Kunde jag bara komma upp tidigt på morgonen så jag kan ringa läkaren o få en tid hos dem. Förbannade telefontider. Funkar bara för kontorister. O pensionärer. Snor o snörvel. Hostar som fan. Bronkit. Givetvis. Fast en mild version. O tinnitusen som folk vill skylla på en öroninfektion. Nä, det är "bara" all den där jävla bomullen i skallen som orsakar det. Men däremot anar jag en bihåleinflammation o då behöver jag penicillin o det innebär ett morgonsamtal till vårdcentralen. Skitjävla förkylningstider. Tror inte det är flunsa utan bara en jävla förkylning, but who am I to diagnose? 

Tog av Luna tratten när jag klev upp o nu busar hon hejvilt med Neo. Tror de behöver det båda två! 

Hon har slitit lite i trådarna men såret sitter ihop så det ska inte vara nån fara. O nån infektion fick hon inte. Uppenbarligen. Helt galen. 

Solen skiner o jag har satt upp en julstjärna i vardagsrummet och ljusringen i köket. Jorå. Lite julstämning behöver jag. Nåt som piggar upp i det här mörkret. 

Nä nu jäklar. Katterna river huset. 


Av Kvasthilda - 19 november 2014 09:00


Tema nr 236 Raket

323/365


En tvättäkta raket. En av MAXUS-raketerna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 november 2014 11:00


Nä, det är inget telefonnummer. Hade kunnat vara. Kanske är. Men inte vad jag menar. Ja, det finns telefonnummer som har fem siffror. Vi har det. Tror hela Kiruna har det. Falun vet jag, har börjat få sexsiffriga nummer. Tänk, en gång i tiden hade folk tre siffror. Fyra på sina håll. Eller två. Det var då man ringde Marie i växeln. Eller slog nollan till polisen. Fast det var i USA. Antar jag. O de ringde Susy. Visst var det så hon hette? Switchboard Susan? Står i nåt av Melloinläggen från senare tid. 

Nåja. Nä. 

Det är Dag Fem av min evinnerliga förkylning. Frågan är om jag måste ta mig till läkaren för lite medduciner? Har fan inte råd just nu. Måste nog härda ut skiten. Kan vara influensa o den får man inget mot. Annat än "vila o drick mycket". Jo. Men jag anar en begynnande bihåleinflammation o det är inte att leka med i mitt fall. Pigan fick bara astmamedicin mot det. Vad heter den? Nasonex? Den var receptbelagd en gång i tiden men finns visst att köpa över disk nu. 

O jag har en 365a kvar. Sen är det tomt. Eller typ. Har ju den där i december. Sista december. Men det är några stycken att fylla upp före det. Vad har vi idag? 18e. 19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30. Plus trettio dagar till. Det är 41 tomma dagar till. Jo. Jag hade ju en i morgon. 

Luna o Neo busar, trots att busan har tratten på sig. De flyttar runt sitt kartonghus här så det dånar i väggar o bordsben. Tänkte ta av henne den en stund men hon verkar klara sig bra ändå. Stygnen kan sitta ända till måndag om det vill sig illa. Nu blir jag hemma ett par dagar till. PsfE skickade en blänkare på Facebook o jag ringde upp hnne., Såg att hon lämnat ett mess vid åttatiden i morse. Jag sov ju till halvtio. Typ. Blev fortsatt sjukskrivning. Två o ett halvt norgetrakt ner i sjön. *blerrk* Skattefria pengar till jul. Ob-tillägg. Som nu blir betydligt mycket mindre med sjukpenning i stället. Men jag orkar inte köra ett skift än. Skiiiit! Hörde att svappapendeln är inställd på torsdag i alla fall så hon satte en jour på mig då. 

Nä. Om man skulle ta o luta armarna mot den förbannade dammsugaren en stund då. O hoppas att Luna tar det lugnt. De är inga vänner av den där maskinen. Intjaå. 

Av Kvasthilda - 18 november 2014 09:00


Tema nr 64 Fyllehund

322/365


Fast nu är ju inte Luna en hund, utan en katt. En nykastrerad sådan. Precis hemkommen från veterinären och fortfarande lite påverkad av bedövning och nedsövning. Då faller det sig så att man är lite rund under fötterna och lätt trillar omkull när man försöker ta sig fram - och helst ur den förbannade fångdräkten. Hon var arg. Så arg. O de där jäkla människorna som bor hos henne bara skrattade. O fotade. Förnedringen är fullständig. Stackars lilla katt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 november 2014 23:03


Ännu en hostig o snorig o nysig dag. Kråk for till stugan. Ville åka innan det blev ,mörkt. I alla fall kunna ta sig förbi den skitiga saltiga E10 medan det är ljust. Vet inte riktigt hur hon lyckades med det men det var nog nära i alla fall. 

Har ont i magen. Hostat så jag har träningsvärk! Får se hur morgondagen artar sig. Kan bli jobb. Vore ju fan att tappa ännu ett traktamentsjobb. Skattefria slantar till jul. 

Bytte skift med en kollega. Han hade nåt han skulle göra till Lucia o givetvis fick han ett skitschema den helgen. Min helg innan, är exakt likadan så jag erbjöd ming att byta. Det stämde med både hans o mitt runtliggande schema, vad jag kunde tyda av SÖMen. O det gick bra. Jag har så mycket luft i december så det gick bra att byta helg. Har bytt bort ett par hiskeliga blankdagar också. Blev i alla fall en Fridag o antagligen en nolldag av den andra. Måste ju ta igen min Norgefortbildning. 

O Maken vill att jag kommer ner till Boden/Långträsk nästa helg. Nej, helgen därefter. Eller jo. Det är ju nästa helg, Inte nu till helgen. Hahahahaaa! Fru Pedroso hade visst en present till mig. Spännande! 

Måste dra ihop lite ljus tills dess. Eller redan nu till helgen så får de åka med Maken ner. Om jag nu ska ta tåget, är det bra om jag inte släpar alltför mycket grejer. Ska nog packa en väska som han få ta med sig helt enkelt. Typ resväskan. Hahahahaa! Som inte ens är urpackad sen Falutrippen. O knappt ens sen semestern. Jodå. Lite utbytta kläder. Använder ju mest samma. 

Kanske skulle försöka göra en vettig kväll idag? Äh. Funkar nog inte. Snurrar i skallen än, men nästäppan verkar släppa. Peppar peppar. Kanske bara en följd av näsdropparna. 

AJ! Hostade igen. 

Av Kvasthilda - 17 november 2014 09:00


Tema nr 139 Konstigt

321/365


Tyra och Neo kan inte förstå vad det är med Luna.

Hon luktar konstigt. Hon beter sig konstigt. Hor ser konstig ut. 

Luna själv, tycker nog det är konstigt att hon inte kan resa sig o kliva ut ur buren. 

O framför allt. Den där tvångströjan är något mycket konstigt.

Luna har varit till veterinären och blivit kastrerad. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 november 2014 23:45


Urrk o gurrkburrk. Har varit en lång o hostig dag idag. Nysningar, hostattacker. Slemlösande. Värktabletter. Näsdroppar. Hård åtgång på husapoteket. Men inte fan blir det nå bättre. 

Vaknade 10.01 idag. Pip. Låg i sängen till strax före tolv. Har fått tipset att gå o sova hela dagen men det är inte riktigt min grej. I alla fall inte om jag inte har feber. Sjuksvängen jag hade i juni var jag helt däckad. Då var det sängläge o sömn. Orkade inget annat. Nu är jag klädd i en stickad lammullsklänning, en stickad bomullskofta utanpå den och ytterligare en koftsjal utanpå den i ylleblandning. Långkalsonger, strumpor o stickade yllestrumpor. O en sjujävla massa värmeljus. Kallt ändå. 

Solen sken en stund under dagen. Fantastiskt vackert. O en annan kunde inte njuta en sekund av det. Ikväll har det varit dimmigt ute. Eller disigt. Hög luftfuktighet. Kylan till trots. Det innebär vita träd i morgon. Morgondagen som jag egentligen skulle ha tillbringat i Narvik. Jag ringde Psf o sjukskrev mig i morrn också. Finns inte en chans att jag skulel orka upp vid sexsnåret i morgon bitti för att tillbringa en hel dag i Narvik o sen köra hem på kvällen. Sent på kvällen. Icke sa Nicke. Men lovade hör aav mig om jag inte pallar ta mitt skift på tisdag. Tills dess ska man väl kanske vara lite mer fit for fajt.  Kanske. Eventuellt. Sover natten i Narvik i så fall. O sen är det den där jävla jojosvängen till svappis. DEN kan bli ett håvete. Fast tills dess kanske man är såpass pigg att det går bra ändå. O förhoppningsvis såpass kallt att vägsaltet frusit åt helvete. Fy fan. Det ser jag inte fram emot. 

Nä, se sig lite Doctor Who då kanske. Den tolfte doktorn. Sista regenerationen. Undrar om de lägger ner serien sen? Eller kommer det en ny Time Lord? Hittar de ett sätt att återföda honom igen? 

Kommer att sakna galne Matt Smith. Kul att se The Day of the Doctor. Då återkom David Tennant. Nummer Tio. Och William Hurt som spelade en allra första Doctor. The War Doctor som de kallar honom. Han som bombade hela Gallifrey så Time Lords och Daleks förintades. Eller? Jadu. Med alla tidsresor som görs är det inte lätt att veta vad som egentligen händer. Fixerade punkter i historien som inte finns. River Song. Till världs och universums ände. Eller tiden före The Big Bang. Nä, ta itu med Nummer Tolv då o se hur han är. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards