Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2014

Av Kvasthilda - 16 november 2014 09:00


Tema nr 290 Storstad

320/365


Egentligen inte mycket till storstad med bara tre hus. Varav ett håller på att ge upp. Måste ha bott en singel i den kåken som partat för mycket. Vilket ju mycket väl kan hända i en storstad. Eller en liten by. Men i en storstad ligger husen rätt tätt. Som här. Jo, det är tre. Finns ett extra på taket också. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 november 2014 23:54


Jodu, det var ett jävla nysande idag. O hostande. O snorande. O nysande. O hoistande. O snorande. O nys.... Ja du förstår. Om o om o om o om igen. O en gång till. O en repris på det. "manflu". Det är vad kompisarna kallar det. Har du fått en mansförkylning? Verkar fan inte bättre. Har baka svärmors mjukpepparkaka idag o den snakade i-n-g-e-n-t-i-n-g. Hade lika gärna kunnat vara barkbröd. Om det inte vore för konsistensen. Iddes inte laga mat så jag tog fram en låda ur drysen. Black and White. Smakade nada. Lite mjuka kulor o några mer tuggvänliga köttbitar. Tror jag. Hade jag inte sett vad jag åt, hade jag inte haft en aning. Trist. O Dotra har det nästan så varenda dag. Hon har inget luktsinne och alltså betydliogt sämre smaksinne än oss andra. Ett av arven från svärmor. Hennes farmor. Jäkla konstigt hur det kan bli. Hur kan man INTE ha luktsinne? Varför pajar ett av våra sinnen? Lukt, syn, hörsel, känsle, smak. O två hör så väldigt ihop med varann. Egentligen allihop på sitt sätt men för att äta behövs i alla fall syn-, lukt- o smaksinnena. 

O inte en kaka blev det idag. Iddes helt enkelt inte. Får försöka sno ihop den där kardemummakakan i morgon då. E-pigan beklagade sig idag att hon ville ha limpformar. Eller enliters kakformar. Får se till att hon får det på nåt vis. Varför skiljer det i pris på färger? Måste vara nåt mer i dem som gör att de kostar olika. "Röda för sextio, svarta för åttio". Antagligen det där antistickytan. 

O Lillklimpen har varit ute o gått i snön idag! Goa unge! Som gett mormor hennes tokiga förkylning. Antar jag. 

Urrrrrkk. 

Atchjooooo! 


Av Kvasthilda - 15 november 2014 10:51


Det känns som om det gick fort idag. Hann knappt dricka en kopp kaffe ens. 


Vi började med en duett ur Trollkarlen från Oz. Tommy Körberg och Lisa Nilsson sjöng Lyckans brunn


Agnetha Fältskog har gjort nästa låt, även om vi inte hörde henne sjunga idag, En stilla flirt. Den är hämtad ur en svensk film med samma namn. 


Hep Stars fyllde femtio i år och har under våren gjort en lång turné runt landet. Vet att Kirunaborna gick man ur huse för att se dem i våras. Inte jag. Jobbade väl. Eller nåt. Deras jubileumsalbum innehåller alla deras hitar genom åren men även en nyskriven melodi av Per Gessle, I wanna be with you


Men jag kan garantera att ingen vill vara med fru Barnaby. Vad som än sker i det där grannskapet, verkar ha ett eller annat med henne att göra. Nä, så illa är det väl inte men det var en säsong där hon var med överallt. Morden i Midsomer


O efter det kan det väl passa då med Beethovens femma? Eller Ödessymfonin som den kallas. 


Ted Gärdestads låtar har tolkats på skiva av mången artist. En av dem alla är Tomas Andersson Wij. Han tog sig an För kärlekens skull på ett ganska förtjänstfullt sätt. 


Funkar kärleken som den ska kan det bli som så att Säg inte nej, säg kanske kanske kanske.... Sven-Ingvars slagdänga på gitarr. The Steelmen. 


Tittar just på förra säsongen av Doctor Who. Eller såg sista avsnittet inatt. I den finns River Song. Hon är omtalad i Barbievärlden just nu för en ny docka som är på G. Nåja, det var kanske ointressant just nu så vi lägger det åt sidan. River Sings. Så heter en låt av Enya. Fina, fina Enya. Lågmält o fantastiskt vackert. O helt ofattbart. Alltså språket. Vad sa han att det hette, Loxian? Antagligen Lochsian då. 


Och då får man väl fortsätta med att Underbart är kort, då? Hade gärna hört mer Enya. Povel Ramels låt spelades av Gunnar Sandewärn för att vi inte skulle höra texten som börjar, Bara en enda ros på ett evigt klänge


Så blev det ett helt galet genrebyte. Thore Skogmans Popp-opp-i-topp under tolkning av Dag Vag. Den hörde jag med dem i en trång källarlokal under Systembolagets gamla byggnad i Falun på åttiotalet. 

Pop opp i topp, det är toppen i år
pop pop pop opp i topp pop
pop opp i topp så att pulsarna slår
pop opp i top pop

 

Pop opp i toppen o de e radiodags
pop pop pop opp i topp pop
pop opp i topp o man smälter som vax
pop opp i topp pop


Vi slutar storslaget. My Heart Will Go On. Titanic. Celine Dion. Tänk, både Enya o Celine i samma program! 


Av Kvasthilda - 15 november 2014 09:00


Tema nr 257 Singel

319/365


En ensam liten lägenhet. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 november 2014 21:53


Himmelska tider. Det blev en tripp till stan idag. Sjukskriven o så. Inte en näsdroppe i huset. Repsilen på upphällningen. Ja, det är norska versionen av Strepsils. Värktabletter, check. Men tog en ask i alla fall. O Bisolvon. Nu snorar jag o nyser om vartannat. Hostar som en tok. Blev inten Norgefortbildning idag. Fick inte komma för Insen. Fast de var visst bara två stycken. Trist. Eller så. Jag som hade tänkt baka en kardemummakaka till fredagsfika. Lika bra var väl det då. Nu gäller det bara att hitta en ny tid för NT. Har lagt det på Psfs skrivbord. Jonas? Tror det. De ringer om vartannat där o man vet inte vem, som är vem. 

Vi tog av Luna sparkdräkten idag o satte på henne tratten i stället. Hon har kliat sönder den där tröjan. Jag förstår henne. I stället fick hon alltså en tratt hon inte fattar hur den funkar. Hon ålar längs golvet som nån jävla orm o fastnar på varenda mattkant, tröskel och dörrpost. Eller väska som står i vägen. Eller kattpelaren. Nu ligger hon I kattpelaren. Hur fan hon tar sig dit. O hur fan hon tar sig därifrån.... In kom hon så hon får leta sig ut själv också för hon kryper dit igen. Har plockat ut henne en gång. Envisa katta. Jag borsta ur henne en hel del löshår. Hade kunnat bygga en hel kattunge av den pälsen! Förstår jag det, att hon kliat som en galning. 

Nä. Ska värma mig en mugg glögg till. Morbergs roséglögg. Eller en vit. Eller en julglögg. Eller nåt helt annat. Mycket att välja på. 

Atchjoooooo! 


Av Kvasthilda - 14 november 2014 09:00


Tema nr 186 Minnen

318/365


Ett minne är att jag en gång som barn blev inlåst här. Eller snarare... jag låste dörren och fick sedan inte upp den för att det var mörkt och jag såg inte låsspaken. Pappa kom o lotsade mig från utsidan när han hörde min förtvivlan. Han satte upp ett fönster ovanför dörren strax efter det, för att hjälpa till med ljuset. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 november 2014 20:36


Spännande ibland. Det brann på Ofotenbanen inatt. En av kollegorna fick dra in tåget på Rombak o lämna det där. Det hade fattat eld i maskinrummet. Eller under loket. Vet inte riktigt. Kall som is. Föraren alltså. Antar att han begärde sig in på Rombak, då han stod på ett annat spår än det genomgående. Vet inte om de använder Rombak som mötesstation just nu, med ombyggnationen. Jo, jag har mött fordon där, som stått på Spor1 - intill stasjonen men det har varit arbetsmaskiner av olika slag. Aldrig ett tåg. Eller. Inte sen de började bygga om. 


Artikel i Fremover.


Av Kvasthilda - 13 november 2014 11:22


Nu tog det stopp i 365an igen. Eller tja. Jo. Stopp är det för jag har ingen bild väntandes - annat än i december. Men det jag fixade för nu är publicerat. Dags att sätta tänderna i arkiven igen o gnugga geniknölarna. 


Vaknade med ont i halsen idag. Aj Aj riktigt Ont. O en fundering om ominstallation av den här jävla datorn. Fasen vaqd jag avskr när tekniken inte går min väg. Hela skärmen ser ut som HDR. Kan knappt läsa texten ens. Kan ju vara en kabel som fått spatt men skärmen ser OK ut i vissa lägen - u ippstart är den glasklar. Den kanske har annan upplösning då men det är först när den kommer till Windows den kräckar ihop o ger mig skallebang. 


Luna har bitit/krafsat sönder bodyn men den sittar kvar ännu. Det kliar väl under den. Som den katten slöpper hår,. En annan får ju spatt o spader över ett stray löst hår på ryggen o hon har en hel päls som kliar. Borstade en den av henne igår men det här är ju runt axlarna o nacken o där gjorde jag det inte. Hjälpte henne lite nu o hon la omkull sig. Neo k frivbilligt o la sig under borsten igår. O jag såg ut som ett fältslag. Som om jag fajtats i ett fält av ull. Eller katthår för den delen. 


Nä, nu blir det ominstallation av datorn. 


Kan ju också meddela att solen strålar från knallblå himmel idag. En fantastisk vacker dag med gnistrande vit snö på backen. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards