Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2014

Av Kvasthilda - 7 december 2014 10:56


Vaknat för en halvtimme sen, knappt. Hungrig som en björn. Katterna har levt rövare inatt ser jag. När jag sover, sover jag som ovan nämnda björn. Tungt o bullrigt. Hörde Tyra hoppa på dörrhandtaget nån gång under morgonen. 

Satte upp granen igår o Luna har varit på granmattan tiotusen gånger sen dess. Mest med sin lilla leksak, den flätade garnstumpen hon älskar - och som Ollivander gick med till henne o busade med en stund sist han var här. Klok unge det där. Han viste att det är nåt hon brukar leka med! Hon har pillat i glittret ser jag. Ställde för en massa lådor o kassar med juldekorationer och -klappar som ska tas reda på o slås in men det får bli ett fall för morgondagen. Hinner nog inte så mycket mer än att rensa bort det viktigaste idag, innan jag sticker på jobb i eftermiddag. Har redan fått veta att mitt tåg hem är inställt så jag måste hitta nåt sätt att ta mig hem. Får se hur trött jag är när jag kommer upp ikväll. 

Granen ja. Tyra har inte kommit åt den än. Hon äter ju glitter annars. Måste nog också flytta upp ett par kulor jag satt underst. Kan inte ha nåt på nedersta grenarna - om det inte är halm eller oömma plastgrejer. 

Gjorde en liten rockad i vardagsrummet o katterna hittade genast det "nya" hörnet. Måste undersökas. Allt nytt ska spanas in o kontrolleras. Det blev en liten extrakoja under blompiedestalen, när den hamnade bakom kistan. En tillfällig lösning. Den står i hörnet där vi haft soffan tidigare. Vi har ju bara en sittmöbel i vardagsrummet. Makens fåtölj. Ingen soffa. Jag vill ju ha en Klippan 3-sits men jag tror fan IKEA slutat med dem. Åsså fanns den bara i vitt. Funkar inte med våra katter. För mycket svarta o mörka hår! Å andra sidan drömmer jag om den lackröda i skinn. Den är så läcker! 

Nä, dags att dra igång denna dagen. 


Av Kvasthilda - 7 december 2014 09:00


Tema nr 36 Dröm

341/365


Mmmmmmm.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 december 2014 12:45


Nu tas det emot anmälningar till 2015 års 365a. Intresserad? Spana in nästa års teman här



~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Jag ställer upp igen i trehundrasextiofemman. Jag tycker det är kul att försöka hitta roliga eller klockrena bilder till de olika temana vi får. Många av dem har vi skapat själva genom våra egna teman året innan. O jag måste säga att 2014 var verkligen en utmaning. Guuuud vad mycket konstiga ord att försöka "motivera". Många av mina egna teman kom i slutet av året för jag gick verkligen bet på att hitta nåt vettigt eller underfundigt att fylla de där kvarvarande originallistade orden med. 

2014 har jag haft väldigt ont om tid att faktiskt engagera mig och det har synts i bloggen med veckovis av bildtorka. Trodde ett tag att jag inte skulle fixa alla 365 bilderna men jag tog mig i mål! 

Min devis är att jag fotar det jag tycker är kul, om bilderna sen inte alltid har ett fototekniskt korrekt innehåll eller uttryck, skiter jag fullständigt i. Jag gör det för jag tycker utmaningen i sig är skoj. De där andra, konstnärliga bilderna kommer kanske ibland men det är inte mitt fokus i 365an. Ibland blir det snapshots med mobilen o de blir ju som de blir. 


Med det sagt hoppas jag 2015 blir ett kul fotoår. 


Detta kommer senare att omdateras till ett klockslag den 1a januari... 

Av Kvasthilda - 6 december 2014 12:10


Eldeman började med att meddela att nästa vecka blir det julkryss. O att han jobbat med krysset sedan 1996. Hoppla. Det är ett tag. 


Idag då? Arméns musikkår i Strängnäs började dagens krysspussel. De spelade ur Björn o Bennys Kristina från Duvemåla; Guldet blev till sand. Den sjöngs i musikalen av Peter Jöback, eller PJ då för krysset. Han låg på Svensktoppen i 110 veckor med den - ett av de första rekorden sen de släppte tiden loss. 


Hagsätra Sport. Det är en liten grupp bestående av ett par gitarrspelande herrar, Niklas Strömstedt och Andreas Johnson. Idag berättade de att denna dagen inte kommer tillbaks.  

Vi skulle alltid hålla ihop 
Skriva vår egen äventyrsbok 
Och alla världens vägar var till för oss 
Solen går upp och går ner och idag kommer aldrig mer 


Evert Taube och Lasse Dahlquist. De har skrivit rätt många låtar i vår svenska visskatt och nästa bidrag var en melodi av den senare. 

Jolly "Jolly Bob" var en glad sjöman som var född i Aberdeen.
Han var mönstrad av och gick nu i lann'
för en tös från Golders Green.
Hon var anställd i baren på ett ölcafé,
ja, bara det var värt entré.
Hon älskade Jolly Bob på många sätt,
men mest för han jiggade så lätt.

Ja, den dansglade Jolly Bob var från Aberdeen


Han gifte sig han, med en flicka från Golden Green. Därifrån går vi till Molly Sandén som inte alls gifte sig. Nä, när hon separerade från Eric skrev hon Why am I crying. Lagom tills den lanserades i Mellon 2012 hade hon hittat Danny. Jadu... Svensk såpopera. 

I don't need your love notes to cheer me up
I can live without that kind of stuff
You don't have to wake me with a kiss every day
I'm tired of roses anyway
I'm not that fragile
I'm not gonna break
Love's so overrated

I'm not gonna need
Not gonna need
Not gonna need you if I fall
So why am I crying
I'm not gonna miss
Not gonna miss
Not gonna miss you, not at all
So what am I doing here on the floor crying


Kärlek är inte lätt inte.

Är det så här när man är kär när man är liten,
hur blir det då när man blir kär när man blir stor
Jag har ju hört att varje flört är nött och sliten
och att med tiden bleks den rödaste amor

Bland annat ser vi ju Heman Hunters framför oss, med Bert i spetsen som sjunger om att vara kär. Fast den skrevs 1937. Cool Candys spelade den idag. 


Nä, då går vi över på amerikanska evergreens från samma tid. The Way You Look Tonight. Jerome Kern var en av de som skrev den, redan 1936. Rod Stewart har spelat in flera album med gamla amerikanska örhängen och det är en av dem. 


Klassiker ja, o svenska sådana. Evert Taube. Där kom han. El Halcons spelade hans Eldarevalsen men det går fasen inte att dansa vals till de takterna. Vi slänger in den där eldaren i krysset. 


Vad han hade på fötterna vet man inte, men antagligen inte ett par blå mockaskor. O inte heller, får vi hoppas, trampade han i sin mormors rabatt med vad han nu hade på fötterna, som Zero Zero gjorde. Vi, å andra sidan, gör som Askungen o behåller, i alla fall en sko


Cave Stompers klev inte heller i klaveret, eller rabatten. Men de spelade dagens andra Evert. Om Flickan från Peru


Amazonfloden rinner bland annat genom Peru, innan den hittar havet. Och Doug Seeger, han for ner till floden han. Eller älven. Eller ån för den delen.

I'm going down to the river to wash my soul again
I 've been runnin with the Devil and I know he's not my Friend
I've been falling by this wayside, livin in this world of sin
I'm going down to the river, gonna wash my soul again


Vatten är bra om du har en bonnagård. I USA var det gamle MacDonald som farmade, i Sverige hette bonden, som kanske sökte en fru, Per Olsson

Per Olsson han hade en bonnagård
Ian-lian-lej
Och på den gården fanns det ett får
Ian-lian-lej
Och det var bää-bää här
Det var bää-bää där
Här bää, där bää, här var det bää
Det var gnägg-gnägg här
Det var gnägg-gnägg där
Här gnägg, där gnägg, här var det gnägg
Det var nöff-nöff här
Det var nöff-nöff där
Här nöff, där nöff , här var det nöff
Det var mu-mu här,
Det var mu-mu där
Här mu, där mu, här var det mu
Per Olsson han hade en bonnagård
Ian-lian-leeeeeeej


Nån som sökte sig en fru, o fortfarande gör det, är Magnus Uggla. 

Ska man fixa en fru
bör man lite till mans
kunna svänga sig i dans
i en lagom glad och svängig rytmik
till nåt som kallas för musik
för inte kan man bara kliva fram till en tjej
och säga ska du följa med hem till mig
Först ska man ju rejva fram till klockan tre
så kanske det blir thé

Fast han går aldrig ut på dansgolvet nykter så det vete sjutton hur det går med den saken! Lennart Palm spelade Dansar aldrig nykter idag.


Äh, far ända in i pipsvängen. Eller till Aberdeen vet jag!


Av Kvasthilda - 6 december 2014 12:06


Får se om det fungerar nu. Min dator har fått totalspatt. Undrar om moderkortet är på utgång? Om musen håller medan jag skriver det här kanske det är OK. Den tappar kontakten hela tiden. O eftersom skärmen ser ut som fan, funkar inte bildskärmskortet jag har. Eller kabeln. Har ju ingen annan dator att testa skärmen på. Plockade ur varenda kabel o dammsög burken invändigt, tog ur kortet o satte tillbaks det igen. (o kattorna slåss som fan just nu - det var väl fan). Pluggade i skärmkabeln i extrakortet, snarare än moderkortets uttag. Bara bullskit. Hjälper säkert inte med den nya skärmen jag har beställt heller för som sagt. Det är säkert nåt med moderkortet. *hoppas INTE* 

Nä, kryssblogga lite då. *peppar peppar* Det håller. Jinxa inte det här nu för fan. 


Av Kvasthilda - 6 december 2014 09:00


Eget tema nr 40 Skål

340/365


"Julbord" med kollegorna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards