Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2014

Av Kvasthilda - 22 december 2014 21:15


Vaknade i ottan men klev ändå inte upp före Maken. Hörde inte ens när han kokade kaffet i morse. Eller perklade då. For upp till Pigan o pratade med henne nårga minuter innan hon gick till jobbet. Föll omkull på soffan o somnade. Den lille sov ju i alla fall. Han vaknade först efter tio o skulle ha "gicka". Saftflaskan står intill hans säng så han fick äppeljuicen. Vällingen vägrade han. Vi busade en stund o lekte med skor o annat. Åt lite lunch. Med betoning på lite. Han ville inte ha mer än bara några skedar. "gicka". Som bara for i golvet. Satte på teven o såg att det var repris av På spåret. Pojken blev trött mitt i alltihopa o kröp upp i knät. Så kom hans mor hem o sovandet kom av sig. Hon stoppade honom i säng o han somnade väl till slut. 

Själv for jag runt på ärenden o köpte chokladaskar för trettio spänn o letade Roséglögg. Slut överallt. *typiskt* 

Nu sitter jag med en jävelusisk huvudvärk pga sömnbrist o säkerligen en del vätskebrist. 


SOA Amber Ale. SOA=Stordalen... hahahhhaaaa!

Fast inte. Sons of Anarchy. Smakar som en blandning av ale och lager med en viss humlebeska. Typ. 

Nu har vi överlevt en till Day After Tomorrow. Men en ung Jake Gyllenhaal. 


Av Kvasthilda - 22 december 2014 09:00


Tema nr 74 Förväntan

356/365


Glögg är ett måste till jul och herr Morberg har gjort tre olika i år. Förväntan är stor på dem. Eller nä. Har ju redan smakat alla utom den röda julglöggen. Den första, vita råkade jag få med mig för att jag inte såg upp när jag tog flaskan. Trodde det var julglöggen, då de stod intill o såg inte färgen eller texten. Min favorit är nog Roséglöggen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 december 2014 23:20


Sov länge idag. Var ju uppe till tidig morgon så det är inte så konstigt. Klev inte upp heller, utan läste ut boken, den adnra om det lilla samhället Icicle Falls, skriven av en Roberts. Dock inte Nora. Sheila. Hon har inte skrivit lika många böcker som Nora och hennes böcker är inte lika fänglsnade men livet i Icicle Falls flyter på med en o annan intrig :) Sak lägga in en beställning på hennes böcke i original tror jag. Eller, har lagt dem i kundvagnen på adlibris o ska beställa Gena Showalter's senaste om Torin. Åhhh.... Har ju glömt den!!! The Darkest Touch. På tiden... 

Ska strax krypa i säng för jag ska upp i ottan o passa mitt lilla barnbarn några timmar medan hans mor jobbar. 


Annars har dagen sett ut så här: 

Bland annat.....


Det i kastrullen är lakritskola. Smakade mindre lakrits än jag trodde det skulle. Stången var snorsalt så jag trodde kolan skulle bli salt men varken eller. Skinkan är kokt o griljerad, "falsk" potatisbakelse är bakad, lakritskola o en skvätt citrindito, som knappt smakar citron. Heller. Tyckte det blev för mycket smet för lakritskolan i kastrullen så jag hällde över lite i en mindre o tippade i lite citron ur en flaska. Svårt att veta hur mycket man ska ta. Skulle haft en färsk citron o rivit skal i stället. Nåja. Just ja. Älgköttbullar ja. Blev det också. O vi åt det till middag, Maken o jag. Med vispat pulvermos o köpessylt. Men nu är det nanna kudde som gäller. Ska bara sprätta iväg den där bokbeställningen. 


Av Kvasthilda - 21 december 2014 09:00


Tema nr 152 Kvartett

355/365


Fjärde advent, bara det en kvartett. I bilden (bilderna) finns en kvartett små julfigurer med ledlysen som skiftar ljus, likt norrskenet. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 december 2014 10:55


Hundra procent julkryss. Idag kom det. Vi har en tvåa först i datumet. Voj. Julen är här om bara några få dagar. Jag är ledig. Så skönt! Sitter o skriver på Lapptoppen så vi får se hur det håller... Kanske ska gå o sätta mig vid stora datorn för säkerhets skull. Gör det... Så blev det. 


Vi börjar med vår största julklassiker. Adam's julsång. O Helga Natt. O vem sjunger den alla julkryss, om inte Jussi Björling? Förstås. 


Över denna helga natt lyser Betlehems stjärna. Åsa Jinder spelade på nyckelharpa, Alice Tegnérs melodi som vi alla känner mer under namnet Gläns över sjö och strand


O vi är ju I decembertid. Det är även titeln på Malenas julalbum och vi hörde titelspåret därirån. Malena. Ernman


Sen fick vi höra nån/t tysk/t som bara försvann. Långt namn. Fast vi skulle ha den svenska titeln, och det är ju Det är en ros utsprungen. En julros då? Som inte är en ros. 


Att nästa melodi handlar om julen, därom tveka ingen. Den heter Christmas Song, eller mer populärt Chestnuts rosting over open fire. Mel Torme och Robert Wells skrev den 1942. Nä, inte Robban. Det finns fler som heter så. Celine Dion sjöng om att rosta nötter över öppen eld, som amerikanerna så gärna gör. 


Mammas kastanj är inte alls besläktad med de där rostkastanjerna. O den finns även i en version med röda blommor. Mammas är vita. O röd. Det är nosen på Rudolf. Rudolph, the red nosed reindeer. Roland Cedermark spelade på sitt dragspel. 


Mariah Carey har blivit hånad på internet efter sitt framträdande på Trafalgar Square. Nån taskig ljudtekniker har tagit hennes röstinspelning och lagt ut den på tuben och det låter.... inte som det borde. Men vem sjutton sjunger så vackert a capella om man är popdiva? Skulle möjligtvis vara Celine ovan då. Hur som helst. Melodin hon sjöng då och idag heter All I want for Christmas is You


Får hoppas hon kom in i värmen o helade sin röst igen. En annan som gärna blir Varm igen är Peter Jöback. Per Gessle skrev låten. 


When You Wish Upon a Star. "Julaftonsmelodi" kallade han den, Eldeman. Hade igår en diskussion med en tjej som påstod att Kalle Anka inte kommer att visas efter denna julen. Nä, du skojar? Fast det var visst i Finland. Hur nu det kan styras vad finnarna tittar på som har tillgång till svensk teve? Hur som haver. I Kalle Ankas julblock sjunger Benjamin Syrsa, Ser du stjärnan i det blå? Eller snarare Bengt Feldreich kraxar fram det.... För krysset spelade Dana Dragomir på sin panflöjt tillsammans med Merit Hemmingson. 


O nästa låt var det stora diskussioner om häromnatten. Vaken i P3 o P4 hade uppgiften att hitta tio julfilmer i Nattjakten DeLuxe. En av melodierna var just White Christmas, med Bing Crosby. Han gjorde originalet en gång i tiden. Den skrevs på trettiotalet av Irwin Berlin men var med i en film som hette Holiday Inn (Pensionatet Fritiden). Det var 1942. Sen blev det prat om att filmen heter White Christmas (vilket var mitt instinktiva svar) och många o långa snack och påståenden från när den var. Femtiotalet nån gång. Men det var fortfarande Bing Crosby som var med i filmen. Svaret skulle till slut vara White Christmas. Helt galet. Nåja, tillbaks till dagens uppgift. Bing har vi redan nitat, men Dean Martin har också spelat in den och det var han som sjöng idag. 


Nä, tillbaks till fast mark. Jul, jul strålande jul. Ingmar Nordströms spelade. Vi skriver in en jul i krysset. 


Vi slutar i en annan vinternatt tillsammans med Sanna, Shirley o Sonja. Another Winter Night


Visserligen har vi arkstisk natt här men det är inte natt för det. Blått ljus har vi. 

God Jul till alla därute i stugorna, så hörs vi i mellandagarna igen! 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards