Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2014

Av Kvasthilda - 15 december 2014 21:51


Idag är det hundra år sen Svärfar föddes. Etthunda år sen! Jag hann ju aldrig träffa honom. En av alla historier jag känner till om honom är hur han stavade sitt namn. Rickard, med c för jag heter inte Riii-kard. Tyvärr dog han samma vecka Maken o jag träffades så, jag har vare sig en bild eller en röst att koppla till honom.

Fotot ovan är klippt ur bröllopsfotot på honom och Svärmor. Hon sitter ner, för antagligen är hon huvudet längre än honom. Han känns liten. O Svärmor var stor och ståtlig. En av hennes historier är ju när hon kom ner till Småland för att passa släktingars barn o en gammal gumma i huckle, a la Krösamaja, plirade upp på henne o utbröt på bredaste småländska, "Jasså, sir di ut så'na däer?" - som i, ser ni ut sådär i Norrbotten... Hon var lång. 

Hundra år. Det är lång tid det! 

 

Av Kvasthilda - 15 december 2014 10:50


bara du slog en signal... Fast de har ringt två gånger nu. Eller en gång var, SvågerEtt o Maken. Han har hittat en fylltratt! Ska gå o googla o se om jag hittar den. SysterYster tappade ju bort sin, eller den försvann nånstans mellan lokalen vi firade min femtioårsdag i och hennes hem. Såg den vid termosar o perkulatorn medan vi städade men sen var den bara borta. O jag behöver en till. Vill ha en i stugan. 59 pix. Har ju letat överallt där jag varit. Sist jag såg dem i butik var på OBS! i Gävle. Eller om de hade hunnit byta namn till COOP då. Hur som helst hade de Fylltratt i kartong. Priset minns jag inte. Kanske en femtiolapp även där. Typ. 

Av Kvasthilda - 15 december 2014 09:00


Tema nr 44 Envis

349/365


*host*

*atchjooo*Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 december 2014 22:15


Lillklimpen o hans mor har varit här idag. Vi har diskuterat bakning o jag sa åt henne att göra sina mjukpeppisar hos oss eftersom hon inte hade ingredienser hemma - o jag har ägg i massor. Själv funderade jag på den där kardemummakakan men summan av kardemumman blev inte ens en tumme. Idag heller. 

Rensade ur kylen o hittade en burk utgången räkost. Det blir perfekt till räksoppa idag, så sagt o gjort. Räksoppa blev det. O det lilla barnet gillade både räkor o Harrys kuvert. (haricot verts)

Sen har han busat. O busat. O busat lite till. Rackarunge. 

Åsså provade vi honom i den nya Britaxen. Bushår!!

Av Kvasthilda - 14 december 2014 09:00


Tema nr 217 Oändlig

348/365


Oändliga är de mönster frosten bildar. Hade tänkt ha den här bilden för skir först men ändrade mig. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 december 2014 18:04


Du har inställt. Ring om du behöver passbiljett

Tack :) 

Har hämtat ett paket jag glömde häromdagen. Hämtade ut ett par lådor på posten igår, varav en var en jättekartong innehållande en bilbarnstol. Vi behöver en extra, som nu ska installeras i min lilla röda. Antar jag. Skulle haft hit nån av avkommorna/svärmodellerna att fixa det bara. De som har vanan inne. Ställde in kartongen i hallen o som ett brev på posten var katterna där. 

Dagens låda då... En ny skärm. Har installerat den o ÄNTLIGEN funkar det som det ska. Jag har fått tillbaka synen! Inga ruggiga bokstäver o HDR-foton. Allt är klart o rent som det ska. 


 


O det här är vad gårdagen hade i sitt sköte. Inte mycket, men alltid nåt sa kärringen som såg Åmål. Eller hur det nu var. Jansson frestar på. Nu ligger de här i frysen, medan den tredje lådan är uppäten. Måste nog köpa en låda till. Ansjovis alltså. Mums! 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se