Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2015

Av Kvasthilda - 16 mars 2015 10:23


Vad less jag är. Hostar som en galning. Måtte denna jävla förkylning gå över snart! Snor o snörvel. 


Av Kvasthilda - 16 mars 2015 09:00


Tema nr 335 Utsiktsplats

75/365


Men innan du hade fått upp mig dit... Må vara att kranföraren har Narviks finaste utsiktsplats från "kontoret" - nä... Lite för högt uppe för min smak. Speciellt om man måste klättra uppför stegen för att ta sig dit. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 mars 2015 09:00


Tema nr 346 Vinklar

74/365


\->^v^v^<-/

Vida vinklar. Snäva vinklar. Räta vinklar. Synvinklar. Ehhh? Ett virrvarr av vinklar.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 mars 2015 07:52


Eller nåt åt det hållet. Besvärligt att skriva på iPhönen.
Uppe med tuppen. Varför?? Man vaknar till o kroppen vägrar slappna av igen. Sex timmar. Nån vecka kvar till vi ställer fram klockan igen. Är det kroppens sätt att ställa om sig till den tidigare timmen? Eller är bara tiden ur led? Kroppen är delvis det.
En sväng kvar till Narvik. O en vaskivouritur. Sen är det stugan. Om jag inte skippar den där andra turen helt. Snorar o nyser som en tok men man är för snål för att inte köra en sväng till grannbyn. Vi får se.
Solen verkar skina idag. Också.
Go'Morron Norrbotten. O Världen Utanför.


MZW

Av Kvasthilda - 14 mars 2015 22:42


Ja. Han är väl vår hjälte. Med tomtar på loftet o stickad tröja o skinnbracka mä lucku. Nä. Det senare kanske var mer tvåans grej. Eller Kvinnabuske. Vilken final va?? Kaos i Hjärterösterma så ungdomarna inte kunda rösta på - HASSE ANDERSSON...! Men Måns var för överlägsen. Häftigt.


Av Kvasthilda - 14 mars 2015 14:50


Jahaja.... Får inte ljudet att fungera på Lapptoppen så det blir en väldigt förkortad version av krysset idag. Sitter på ett hotellrum i Narvik o det vill sig inte alls. Löste krysset i direktsändning dag - med diverse avbrott i tunnlar och så, men radion fungerade under vejs idag i alla fall! Man får vara glad för det lilla! 


Vi började i hufvúdstaden. Det var En gång i Stockholm.... På Söders höjder fanns en ung, söt jänta som trallade sig in i folks medvetande. Fast hon var från Värmland. Monica Zetterlund. Om hennes Stockholm sjöng hennes alter ego, Edda Magnason idag. Den var ett av bidragen i Melodifestivalen, anno 1963! 


Vi tar oss från Storsta'n ut på landsbygden. Kanske till Värmland? Röda stugor tåga vi förbi. Vi koncentrerar oss på de faluröda stugorna till krysset. 


I en av alla de stugorna håller säkert Mjölnaren till. Han som Lørdagspigerne sjöng om. Eller snarare om Mjølnerens Marie. I Sverige hette Mjölnarens flicka Irene


Kanske det ringer till bröllop där på landet då? "På landet". Ett av de fånigaste uttrycken jag hör - med nollåttadialekt. Å andra sidan är det väl samma sak i Kiruna där de säger att "vi åker till byn". Fast i Kiruna är det faktiskt mer sant. "Landet" för en nollåtta är ju allt utanför tullarna. Borås. Jaja... Min bästa väns bröllop. Ur den fick vi lite filmmusik av vår egen Sophie Zelmani. Svenskt så det förslår. It's Always You


Hur det än är med den saken så blev det musik av o med Oskar Linnros sen. Hur dom än är. Lite trubbel i paradiset kanske? 


Eller så går det alldeles utmärkt med familjeskapandet o det blir avkommor. Som får tänder... O tappar desamma. 

Min tand är lös, åh min tand är lös
och när jag tappat den ,är jag en gammal tös
Min tand är lös, den är jättelös
snart är jag en tandlös gumma!

I Norge är den där tösen inte så söt som våra små flickor är... *skakar på huvudet* 


En kille som kan få löständer att skaka på både gammal o ung är väl kanske unge herr Iglesias. Julio har jag inte haft mycket till övers för, annat än att lyssna till sametsrösten, men junior... Voj Voj. Enrique vidhöll att han fortfarande är min kung. Eller nåns kung. I'm still your king


Snälla Snälla. Melodifestivalen 2009. Tidne går. Caroline af Ugglas kom tvåa. 


Två mörka ögon. Ja det har han Enrique. Antar jag. Kanske skulle verifiera det? Spansk är han så det ligger väl nära tillhands. På spanska sjöng också Sven-Erik. Inte Magnason, men Magnusson. 


Mer filmmusik. Weeping Willows slog sig ihop med The Boppers o gjorde musik till Colin Nutley's film Under solen, där Helena Bergström spelade nån av huvudrollerna. Qu'el Surpris. Hon är överallt. You're everywhere. I Colins filmer i alla fall. Vi håller det inom familjen. 


En annan kung, Carole King talade om för oss att You've got a friend. Alltid trevligt. På svenska sjöng Lill o Lena o många andra om att, Du har en vän. JA, det är ju samma sak! Fast på svenska. 


Vi slutar på andra sidan Östersjön. Eija Kantola sjöng en finsk översättning - som kanske är berömd där. Vad vet jag? Fame. Filmen och teveserien som utspelar sig på New York City High School for the Performing Arts... *puh* Där gick de i skola för att lära sig mer om sång o dans. Bland annat. 


And That's All Folks! Dagens hastiga o mindre lustiga kryssinlägg är avhandlat. Ikväll är det finall i Mello - o jag är i Norge... Hmmmm.... Får nog slåss om teven därborta på terminalen. *ugh* 


Av Kvasthilda - 14 mars 2015 09:00


Tema nr 122 Hållbar

73/365


Det är inga smågrejer, kopplen som håller ihop våra lok med vagnarna. Krävs rejäla doningar för att det ska hålla när det hänger 8000 ton på kroken. 





Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 mars 2015 08:49


Jäklar i min kattlåda vilket liv de har fört inatt, de där kattskrällena. Full rulle i hallen. O jag har haft nog jävla svårt att sova inatt. Förbannad för att ännu en helg har fått schemat tillstökat. Jag har flyttat Fridagar för att få en rätt bra ledighet i slutet av april men det finns inte en chans i allra mest glödheta Hälsingland att jag bytt bort en LÖRDAG. när det finns en fredag. Eller tisdag. Dessutom sa den där schemaansvarige att jag har en fyradagarshelg i april. HADE. Skit. Nu får de fan sluta.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards