Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2015

Av Kvasthilda - 10 mars 2015 09:00


Tema nr 256 Skiva

69/365


Bageriet i Vika var tvungna att lägga ner verksamheten för några år sen. Tråkigt nog. Dyrt bröd men så gott. Nu har Leksandsbröd tagit över tillverkningen av brödet och de har samma omslag på brödpaketen. Tänk en skiva (äkta, stenugnsbakat) Vikabröd med några skivor Gustafskorv på. Mumma! 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 mars 2015 12:38


Har så jäkla ont i bröstkorgen idag. Och ingen röst. Förbannade magsjuka. Träningsvärk no doubt. O huvudet snurrar. Runt runt går det. 

Ska åka o hämta gossebarnet från dagis. Får se hur det går med den saken. Får skicka hans moster annars. Fast hon får väl inte fast honom i barnstolen. Pigan ville att jag skulle fara o hämta honom för att hon inte vill köra svärfars bil. Hon tycker den är som en tanker... Hennes farbröder är i stan. Eller snarare den ene kom hem o hade den andre med sig. De ville komma o hälsa på men jag motade dem. Nej, magsjuka i huset. Vet ju inte om Pigan är smittbärare. Lillkullen ligger hemma med ett tolvtimmarspass sa hon... Bara en tidsfråga för henne också då. 


Av Kvasthilda - 9 mars 2015 09:00


Tema nr 362 Ögonkast

68/365



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 mars 2015 15:31


Har just genomlevt the night from hell. Tror jag lever i alla fall. Sprängningarna i huvudet säger mig att jag antagligen lever. Vaknade strax efter klockan tre. Mitt älskade barnbarn smittade sin mormor visade det sig. Har sprungit som en skållad råtta till o från toaletten inatt. När jag väl kom i säng vid halvtvåsnåret tog det inte många minuter innnan jag klev upp igen. O så höll det på hela natten. Rännskitar o kastspyor. Fy FAN säger jag. Sån't där man inte önskar ens sin värsta ovän. Eller, njae. Kanske dem. Men ingen annan. Jag förstår hur gossens säng såg ut häromnatten. Fast jag önskar att jag hade haft blöjor i min storlek också. Helvetesnatt. 

Solen skiner från klarblå himmel. Den klev upp i ottan nån gång. Jag har ju varit uppe med tuppen o med nattugglor o tidningsbuden o postisarna. Och solen. O frossattacker däremellan. In under täcket. I Makens säng, för i min egen skedde en olycka som jag måste ta rätt på. O hoppas magen håller. Man är törstig så tungan känns som pergament men, om man så slänger hela tungan i blöt, hjälper det inte. Det känns ungefär som värsta baksmällan. De är då långt emellan. Tack-o-lov. 

Tack till dig som orkade läsa dig igenom det där magsjukeältandet men, idag är en sån dag då inte solsken o kvittrande fåglar - eller ens en sällskapssjuk Tyra, hjälper mot illamåendet. 

Psf har skickat ut meddelanden igår, om en akutsjukskrivning idag. Igår kväll tänkte jag, "kanske man skulle...?" Jävla tur att man inte skrev upp sig på den. De hade fått en ÄNNU mer akut sjukskrivning att lösa. 

Go'Morr. Eftermiddag. Kväll. 1540. Jippie. Tur att man har en hel lång måndag hemma i morgon också. 

Av Kvasthilda - 8 mars 2015 09:00


Tema nr 1 8:e mars

67/365


En kompis till mig rotade om den här dockan och när jag såg henne var jag bara tvungen att köpa henne. Hon liknar en kvinna jag beundrar och hon fick hennes namn också, Maria. Dockan Maria är inte fräknig och hon har benan på fel sida men hon är min Maria i alla fall. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 mars 2015 21:07


Tänk så det kan bli. Många o långa har diskussionerna varit och till slut kom det en dementi på Sveriges Radios hemsida

Eldeman VALDE FEL LÅT!!!!! 


"Jag valde melodi 1 istället för 21 från en samlingsskiva. Det är jättepinsamt men alla som hållit i en CD vet att man lätt kan välja fel spår, berättar Anders Eldeman och ber alla melodikryssentusiaster om ursäkt."


Är det ens möjligt? 

Av Kvasthilda - 7 mars 2015 12:15


Nästas veckas Melodikryssgenomgång kommer att bli spännande.... Har sett o hört diskussioner om dagens kryssinnehåll. Får se hur många sökningar jag får idag. Brukar bli några fler när det är svårt. Det har diskuterats huruvida den ena illustrationen i en av dagens dubbelfrågor är Humlans flykt eller inte. Den skrevs av Nikolaj Andrejevitj Rimskij-Korsakov (Wikipedia) medan svaret i krysset är Igor som i Stravinskij. Sen har det pratats om det är Scherzo fantastique eller Eldfågeln det gäller. I båda finns musiksträngar som påminner om Humlans flykt.  

Stravinskij har gått som elev hos Rimskij-Korsakov så att de komponerar snarlik musik är kanske inte så underligt. 

Undrar hur mycket post o mail det dimper ner hos/till MelloX-redaktionen i veckan som kommer? 

Av Kvasthilda - 7 mars 2015 10:11


Vinandet kring husknuten fortsätter. Eller snarare, har börjat om igen. *usch* Härinne, med melodikrysset är det varmt o gött i alla fall. Men kaffet har hunnit kallna medan jag kryssar. Eldeman går just igenom snabben. 


Vi började i Duvemåla, hos Kristina. Peter Jöback sjöng sitt huvudnummer på engelska idag, The gold can turn to sand


Sen blev det nyheter. Eller ett radiomagasin fullproppat med intressanta intervjuer med aktuella människor och ny musik. Fast nä. Det var ju bara den korta vinjetten till Efter tre vi hörde. 


Nästa bidrag handlar inte om något nytt. Arn, Riket vid vägens slut utspelar sig under medeltiden (som ju var väldigt lång egentligen!) och skrevs initialt av Jan Guillou. Musiken till filmerna på böckerna skrevs bland annat av Anders Glenmark och idag hörde vi Marie Fredriksson sjung Där du andas


Ja, det var gamla tider det. Svunnen tid, var ju även gårdagen. The Beatles Yesterday spelades av Royal Philharmonic Orchestra i London under ledning av Nick Davies. 


Vi byter rytmer o dansar lite flamenco i rumbatakt. Ett potpourri av Gipsy Kings-låtar (OBSERVERA stavningen! Det ska vara GIPSY. Har alltid trott att de stavat med y, men deras egen hemsida visar ett i). Svårt att sitta still till dem! O svårt att inte sjunga med i exempelvis Bamboleo

Bamboleo bambolea
Porque mi vida yo la prefiero vivir asi
Bamboleo bambolea
Porque mi vida yo la prefiero vivir asi


Ett par klassiska verk sedan. Jag är inte helt hemma på Igor Stravinskijs samlade verk och eftersom mitt lyssnande var lite frånvarande, kan jag inte ens föreställa mig vad det var, innan jag hittat hela klippet på hemsidan o kan lyssna om igen. En googling tar mig till en brinnande pippi, Eldfågeln. Kan det ha varit den? SKULLE ha varit den... Lodrätt 4 är annullerad

Den andra illustrationen var dock ur Peer Gynt, får man förmoda, Edvard Griegs mest kända verk.


Sen klev vi över sundet o lyssnade på en danska som sjöng Agnetha Fältskogs Om tårar vore guld

Jag skulle äga miljoner om tårar vore guld,
Jag kan aldrig glömma dig.
Ett litet gräl blev vårt avsked, det var nog min skuld
Jag blir aldrig kär igen.
Jag skulle äga miljoner om tårar vore guld,
Nu är jag bara en vän.


Får man rök i ögonen tåras de också gärna. Mowahahahaaaa. Smoke rings... Är det inte brinnande fåglar så är det Smokie i etern. De fortsatte tårskvättandet, fast de försökte dölja det. 

I saw her today
I saw her face
It was a face I loved and I knew
I had to run away
And get down on my knees and pray
That they'd go away
And still they begin

Needles and pins
Because of all my pride
The tears I gotta hide

Kärlek gör ont ibland. 


Vi går från ena ytterligheten till den andra. När jag gick i gymnasiet hade vi en tjej i klassen som avskydde våra NO-lektioner i evolutionsteorier. När vi pratade evolution gick hon från klassrummet. De pratade strax innan Melodikrysset, i Junior i P4, om att man inte får strejka i skolan, eftersom man har skolplikt, men det var precis vad hon gjorde. Povel tyckte att vi ska Digga Darwin, men det tyckte definitivt inte klasskompisen. 


Tropical Touch. Så heter gruppen som sjöng Cornelis text Dricka hembränt och varm choklad. Kan det va nåt? Med ett namn som tropisk hint/doft/whatever borde ju originalet med rom o cola passa bättre? Det låter mer tropiskt än finkel. Fast i den här kylan går jag mer på Cornelis idé. Originalet var förstås Rum and Coca Cola


Efter det lugnar vi ner oss med den fantastiska balladen med Miss Li och Lars Winnerbäck - som också handlar om kärlek. 

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu


När nästa fråga dök upp, var det givet att följdsnacket skulle leda till det som hänt i veckorna som just passerat. 

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.

För Kalla har ju ordnat rubriker. Gyllene sådana. Tomas Blank och Göteborgs Symfonietta spelade Everts fina melodi Änglamark


Åsså inledde han sista uppgiften med "O vi går i mål med..." Ibland är han skojig, Eldeman. Gick i mål med den här låten gjorde väl även Victoria o Daniel. Björn Skifs och Agnes, än mer fantastiska ballad When You Tell The World You're Mine


Men Anders då. Inte ett enda Melodifestivalbidrag idag?? Är det för att det är Andra Chansen ikväll? 

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards