Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2015

Av Kvasthilda - 26 april 2015 09:00


Tema nr 179 Låga

116/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 april 2015 07:49


Tröttkulan har krympt. Skönt. Inte helt borta än men den är definitivt på utgång. Kan iofs vara vad som helst som sätter igång växmånen på den igen så den blir större men får hoppas på det bättre. Även mitt pasståg blev inställt inatt. Blir att åka upp med nåt annat. Fick persontågen som förslag av Psf, så det kanske blir det. Måste få Kråk att hjälpa mig köra bilen till jobbet bara. Latmasken skriker för högt. 

Ser ut att bli en strålande dag idag med. 

Av Kvasthilda - 25 april 2015 20:17


O aldrig kommer i säng? Eller hur det nu var? Jag skulle behöva krypa under ett varmt duntäcke o sova bort resten av vintern. Björnarna vaknar väl i dagarna kanmantänka så det är väl ingen idé att tänka tanken jag just tänkte. Såg sångsvanar i morse. De låg på snön i väntan på att det ska tina upp. Nå, de låg faktiskt i en liten pöl igår kväll. Men förutom det är det tröggrott. Det har snöat idag. Bara en sån sak. 

Maken ringde. Sonen och han hade då ett par mil kvar till Långträsk. De har varit ner till Umeå o vänt med bil o släp. Junior har kört. "Tränat" som hans far säger. Ikväll skulle Peder bjuda på grillat. O säkert få sig en virre. De har gjort det bra. I morgon kommer de hem igen. Inte riktigt lika många mil som de vi avverkade på en helg i november. Eller va fan. Det är det ju nästan. Men bara nästan. De har varit o plockat grejer ur lägenheten och förrådet. 

Själv har jag umgåtts med döttrarna och barnbarnet idag. Eller i alla fall ena dottern. Den andra har mest suttit i sin grotta med råttor o katter kring sig. O en unge. Han är väldigt fascinerad av moster och hennes menagerie. 

Tur att han inte sett sorkarna utanför dörren än då. De springer som galningar o har så gjort under en lång tid. Under snön. Det är gångar i de gamla gräsresterna, under det som varit snövallen kring huset. Varmt o gött åt dem. *suck* Så länge de håller sig UTANFÖR husgrunden. Har inte sett några spår av dem i källaren i vinter så *peppar peppar* har de inte kommit in. Borde ha sett kattmat o allt möjligt spritt för vinden. 

En granne hittade hundfoder i sina vinterkängor ett år. Där hade mössen samlat ihop sitt lilla förråd av mat inför vintern. När det bara var att gå o hämta i säcken vid behov... 

Vi har ätit underlig kycklinggryta idag. *Var väl inget fel på den??* sa Pigan. Naeh. Tog lite åt sidan åt Kakostampen o han åt med god aptit. Gav inte honom så kryddad mat. Vi andra åt en lagom stark gryta med sweet chilisås o grädde. O en del annat. 

Påminner mig att jag har skuren frukt på bordet i köket. Gossebarnet ville inte ha. "kallt"! Tog den direkt ur kylskåpet. Blir lite kallt åt små mjölktänder. 

Nä, snart lägger kroppen av. Ögonen är trötta och huvudet snurrar. För lite sömn de senaste dygnen. Tur nog är tåget inställt inatt så jag får sova hemma. Om de nu inte återanordnar det ikväll. Har ju hänt förr. Nä, för fan Nina. Inte det. Snart säger jag Go'Natt. Typ nu. G'Natt! 

Av Kvasthilda - 25 april 2015 10:53


Efter en natt på ett stökigt hotell är det rätt skönt att komma hem till tystnaden - med stora snöflingor som faller utanför fönstret. 


Vi började med årets mellovinnare. MZW och hans Heroes. Eller Måns Zelmerlöw då. 


Det lät som om han får klara sig på scenen i Wien utan sina digitala kompanjoner. Vore lite trist. Utan dej hette en melodi som Gunnar Hoffsten skrev. 


Visst kan man gå den smala vägen med men en gnutta flax så går man vilse strax. Ehhh...? Jaha. Jules Sylvain skrev den svenska texten till melodin ur My Fair Lady. Lite tur ska man ha här i livet.  

 

Evert Taube å andra sidan skrev en melodi om hur lilla Ellinor dansar. Sjöng gjorde, Anna-Lotta Larsson? Tror det var hon. Lät som så :) 

 

Listen to your heartbeat - it will take you higher
Follow your emotions - I know you'll get stronger
Listen to your heartbeat - the feeling will guide you
Hold on to devotion - I know it's inside you

Den vann i Mellon ett annat år, 2001. Som Eldeman sa, tiden går. Jag hade den som en av mina ringtoner på mobilen ett par år. Lyssna till ditt hjärta hette den på svenska. 

 

Vi åker mot solen. Nä, vi åker Med Suntrip mot solen. Bengt Palmers skrev den till Sällskapsresan. Vem ser inte Stig-Helmers tafatta karaktär framför sig när man hör den? Lasse Åberg stod för skådespelet av densamma (namnet ska han enligt uppgift ha fått från min svägerskas morfar) och även regin.  

 

Bollnäs blås spelade för hela världen. We are the World


Blue moon
You saw me standing alone
Without a dream in my heart
Without a love on my own

 

Blue moon
You know just what I was there for
You heard me saying a prayer for
Someone I really could care for

På den blå månen befann sig Robert de Niro. Helt galet. Han spelade mot Liza Minelli i filmen New York, New York. Mindre galet. 


Blå, det är även bären som besjungs i Mors lilla Olle. Olle själv var väl ett litet blåbär som trodde björnen var en hund? Tomas Blank med Piccolaensemblen stod för tonerna. 


Så fick vi lite Calle Jularbo. På finska. Drömmen om Elin. Pekka Himanka sjöng texten, jag inte förstod. 


Efter det blev det textlös melodi som alla säkert nynnade med i. Titta in i min lilla kajuta


Och överallt skrevs sen, sista ordet in i kryssplanen för idag. Kanske. Sophie Zelmani sjöng Everywhere


Av Kvasthilda - 25 april 2015 09:00


Tema nr 258 Sky

115/365


~



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 april 2015 05:30


En fantastisk morgon. Kliver på loket o det dånar AC/DC ur högtalarna. Nu kom en önskning till - AC/DC Whiskey on the Rocks. I P2?!? Australiens Sven-Ingvars sa nån. Tur han inte kallade dem deras motsvarighet till Lasse Stefanz. *rys*
Yeeeaaaahhh! ROCK'N ROLL på lördagmorgon!!
O det var whiskey on the rocks inatt. Jeeeeeeezzz. Stor invigning av hotellet. I Gällivare. Fick ett rum på framsidan först. Nånä. Buller o bång o ciggrök. Fick ett nytt på andra sidan korridoren. Aaaahh. Lugnt o stilla.
Men hörde av taxikillen att polisen inte haft en lika lugn natt. En del utryckningar. Till hotellet.
Nu bär det hemåt mot MelloXet.
Go'Morron på er!


Av Kvasthilda - 24 april 2015 09:00


Tema nr 94 Fönsterspegling

114/365


Några få veckor senare... Nya foton av butiksfönstret. Det nu tomma fönstret. Det enda som syns är en spegelbild av kvinnan framför och bilen som passerar. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 april 2015 07:40


Jäklar. Glömde ju ta en bild idag. Kom på det precis när jag passerat mina kurvor! Vet ju inte om mitt nästa tåg till Narvik går. Eller tja. Tåget dit går nog inte, men nåt tåg hem. Min aprilbild! Nåja, får väl kolla om det finns nåt i arkiven då. Lite trist för då blir bilden snarlik marsbilden. Om jag alls fotat nåt vettigt i april. Mörkerkörning gör inga bilder. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards