Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2015

Av Kvasthilda - 12 april 2015 22:23


Menjahaaaja. Mitt tåg i morgon har varit instället i dagar. Fick information om det i ... fredags? Av PsfE. Vi har möte i morgon bitti kl 9. Det hade jag gärna gått på. Dock skulle mitt tåg ikväll gå o att ta sig hem till det mötet hade inneburit att vänta ut ett återvändande nattåg för att sitta aptrött på mötet. Eller sova ut på hotellet, ta persontåget hem o inte alls hinna till mötet - då det hinner sluta innan jag ens lämnar Narvik. Så tittade jag till förarlistan o ser att mitt tåg är rödmarkerat. Ringde Op. Jodå. Så hotade han mig att Psf blev skitglada för att de fått en sjukskrivning. "Tror inte det var ett av våra tåg". Menvafan? Jag har inte kört Rc på ett år. Om det ens räcker. Vet inte när jag körde gods senast. Kikade igenom schemalistan. Hittade bara två tåg jag skulle kunna köra, båda malm. Avvaktade tiden för skisftstart. Inte ett ljud. Äh. Han bara drev med mig. Får komma ihåg att sätta mobben på jourljud ifall det ringer. O där var det gjort. I bakgrunden snurrar Johan Falk. Surrar Johan Falk, kanske. Ett jäkla liv är det i alla fall. O fullt krig. Arier mot blattar. Snutar mot allihop. 

O jag kan nog gå på mötet trots allt. 


Av Kvasthilda - 12 april 2015 09:25


Attans. Jag har massor massor o åter massor med foton av allehanda objekt, men vad sjutton man kan använda till 365an av det? Har just avverkat min sista bild av de jag hade färdiga. Nu måste jag gnugga geniknölarna. Eller sätta igång fantasin o hitta på nåt nytt skoj. 


Av Kvasthilda - 12 april 2015 09:00


Tema nr 41 Close-up

102/365


-.




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 april 2015 11:40


Åh himmel.... Stängde av radion o letade runt efter annat, bland annat Lalehs Boom. Gick in i köket för att hämta kaffe o svimmade. Underbara underbara underbara Over the Rainbow/What a Wonderful World, spelades där. Jag har haft den i bloggen tidigare men den försvinner nu och då. Här är den igen. Ett tag. 



Av Kvasthilda - 11 april 2015 10:08


Trafiken smet in i första uppgiften o klantade till det o tappade bort sina anteckningar... Återkom en kort stund senare. Olycka i Vassijaure. Nåja, MelloX var det ja. 


Vi struntar i vinterväglag o tar ett blad ur Idas sommarbok. Lill Lindfors sjöng Idas sommarvisa. Den kommer förstås ur Emil i Lönneberga


Jazz.... *rys* Not my book. Tar hellre det där bladet ur Idas sommarbok.... Men vi tar oss till Hollywood med musikens hjälp. 


The Gary Tesca Orchestra. Aldrig hört talas om! Däremot finns det väl ingen som inte hört vad de spelade. I alla fall ingen som är det minsta hockeyintresserad. Eller har gått förbi en tevesändning med hockey i rutan. The Queens We Will Rock You


Efter det hörde vi en ståuppkomiker. Epitetet är lite vilseledande i hans fall, då han sitter i rullstol. Den fantastiske Jesper Odelberg sjöng en kärleksvisa idag. All din kärlek heter melodin från hans album FlaskpostTänk att livet kan slå så olika mot människor. O tvillingar. Hans tvillingbror Joakim är fullt frisk, medan Jesper drabbades av en CP-skada som barn som påverkat hans rörelser och tal, men inte hans humor och tidvis bitska hjärna.    


Nå, vi släpper det. Let it be. Inte Monty Pyton - en annan form av komiker, utan Monty Alexander, spelade. 


Vi släpper även det. Före sista uppgiften före halvtid berättade Eldeman att det ska firas i år. Sveriges Radio, eller Radiotjänst (heter de ju fortfarande, de som tar alla licenspengar) fyller 90 år och Melodikrysset blir femtio år i år! 


Så kan det gå. Två firanden. O Två små fåglar satten gren. Roland Cedermark spelade hejvilt på sitt dragspel. 


Hellre en fågel i handen än tio i skogen. Äh. Det är väl inget skoj. För fågeln. Jag är fri. Så borde det vara. O så är Jon Henrik Fjällgren idag. Dubbla förnamn. Ja, det är ofta så. O namn som många inte tycker passar ihop. Fullt normalt i lappskogen. Mellan Jon Henriks jojk finns det tre upprepade textsnuttar. På Melloscenen var det kören som sjöng dem: 

I det regn som faller
Innan natten blivit dag

Står vi före stormen
Tillsammans bara du och jag

I den vind som blåser

Vilar våra andetag

Vackert. 


Aj aj aj, det bultar och det bankar. Googla det får ni se nåt skoj. Hela förslagssidan blir som staccato. De tre orden upprepas om o om o om o om o om igen över resultaten av sökningen. Ser lite skoj ut. Jag googlade efter texten. 

Aj Aj Aj Det bultar och det bankar
Aj Aj Aj Sen Du lämnade Mig
Aj Aj Aj Bara Du i Mina tankar
Aj Aj Aj Kan aldrig glömma Dig

Schytts gjorde den känd, idag spelades den av danske Keld Haik med en helt annan text. Lyssnade inte så noga så jag vet inte vad han sjöng om egentligen. 


Det var i alla fall inte om Hundar och ungar och hembryggt äppelvin. Roland Cedermark sjöng inte heller, men tog fram dragspelet för andra gången idag. 


Ack Wärmeland, du sköna, denna fantastiska melodi. Den har blivit omgjord av Stan Getz, till en jazzversion och inspelad av många stora, exempelvis Miles Davies. Då heter den Dear Old Stockholm, fast enda texten jag hittat handlar on Southland :)   

Dear old Southland I hear you calling me.
And I long how I long to roam
back to my old Kentucky home.
Dear old Southland for you my heart is yearning
And I long just to see once more

Nå, i Stockholm bor det ju idel sörlänningar så det är väl rätt då ;) Idag var det Walter Scholz som illustrerade originalet.

 

Förra veckan hade vi Bohus Bataljon som bom bom bom-ade. Idag var det Laleh. Boom heter en av hennes nya låtar. 

Stand by me
And I'll stand by you
We live in dark in the earth to boom
Tell the mum that we will be there soon
Before you go let your heart go boom
Let your heart go boom

Let your heart go boom

Let your heart go boom

Boom Boom Boom


Tillbaks till Värmland. Fridolf Rhudin kommer därifrån. För sista kryssadressen idag sökte vi två herrar från svensk films tidiga år. Fridolf pratade med Weiler Hildebrand


Av Kvasthilda - 11 april 2015 09:00


Eget tema nr 17 Dal

101/365


Gåsdalen. Ä.k Lapporten. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 april 2015 14:00


Vilken natt. Ringde fjärren innan jag rullade in i Abisko - eller var det strax efter det? Menar du att jag ska stå i BLN i en o en halv timme? "Ja. Ett godståg har fastnat på norsk sida o de får inte ut nåt hjälplok."  Ahaaaa... Jaja, det var bara att göra sig bekväm o försöka sova en stund då. Vilket inte lyckades sådär superbra. Satt o småfifflade lite med mobilen innan o såg nåt underligt ljus i ögonvrån. Grönt?? Ringde upp fjtkl. "Nä, bra att du ringde. Håller på att fixa till tågvägar o den la grönt för dig. Du får inte åka än." Äh, la ner det där med facebook i mobilen o slog igen mina gröna i stället. Kikade till CATOn mellan luringarna. VA??? 0521??? Vad fan hände? Två timmar till, plötsligt?? Ah, det var ju det där med hjälpen då... Tiden hoppade upp o ner. Kortades av. Så blev den plötsligt längre igen. Jo. Ett godståg har fastnat. På samma ställe. Men va?? Trodde det var nere på Søsterbek eller nåt, i snödrivor men det var visst i närheten av Bjørnfjell. Kan bero på nedsättningen efter urspårningen. Vet inte. Kurkade gjorde de. O om inte det första fick nån hjälp, tog det minst lika lång tid innan det andra fick det. Bänglet när flera aktörer kör tåg på samma sträcka. Vilotider ryker för än den ena, än den andra. 

Det blev inte så sent som 0521 utan faktiskt tidigare o möte i Vassijaure. Stopp in. Menvafaaaan?? Fjärren svarade ju inte o innan jag så småningom kom fram till signalen hade den gått om till grönt o sida. Som det skulle. Sen fick jag rulla hela vägen. 181 minuter sen till Narvik. Så kan det gå. Tröttkula. Fick ett rum med hängmatta. Übermjuk säng. Men somande efter att jag stoppat i mig lite frukost. Öppet fönster. Vaknade två timmar senare. Menvafaaaan igen då??? Äh. Vände mig om o kurade in mig i täcket o fick ett par timmar till. O en till. 

Nu ska jag käka lite, fylla kaffetermosen o hoppas få komma hem i någorlunda tid. 

Av Kvasthilda - 10 april 2015 09:00


Tema nr 200 Mums

100/365


Åh herregud. Man får nästan en religiös upplevelse när man tuggar på den här. Lindt gör fantastiskt goda Lindor-bollar o några av mina favoriter finns bland deras tillfälliga sortiment. Deras kokosbollar i vit choklad är makalösa o de här ger mig närapå en orgasm. De är fantastiskt goda. Det fanns att köpa bland lösvikts-godiset, små glassar i vit och rosa choklad för några (många) år sen. Alltså, de såg ut som strutglassar med kex o allt, där kexet var i vit (dvs gul) choklad och själva glasstoppen var i kritvit eller rosa choklad, smak-satta med vanilj eller jordgubb. De letade jag alltid upp. De här smakar nästan likadant. Fick påsen i en sen påskpresent av vår son. Tusen tack min underbare son! Du vet hur man skämmer bort mamma  

 


Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards