Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2015

Av Kvasthilda - 18 maj 2015 09:00


Tema nr 297 Ståtlig

138/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 maj 2015 13:45


Nja, vet inte det. Det snöar. Känns långt till sommaren. Maj är ju tråkigaste månaden på hela året. Men det är klart. Snön som kommer ner nu må vara flingor stora som Lovikkavantar eller dasslock om man så vill, men de smälter innan de träffar marken. Tur är det. 

Sitter o funderar på vad man ska hitta på att göra till middag idag. Vi har ätit fläsklägg med rotmos och stekt fläsk till skruvmackisar. Blir inget med fläsk idag... Kanske ska se om det finns nån fisk. Det borde finnas nåt efter exkursionen som Knutte o gubben gjorde förra veckan men jag känner mer för lax eller nåt. Köp inte sån där jävla pangasius bara, brukar gubben säga. P brukade laga den på förra arbetsplatsen. Hajmal. Namnet låter inte så skoj kanske. Det är en rätt vanlig storköksfisk. Den är inte så miljösnäll. Eller tja. Fisken i sig kan ju inte göra nåt åt det, men de som föder upp dem. Äh, Torsk o tonfisk är bra. O lax. Kanske. I alla fall föds de upp under mer kontrollerade former. Får man hoppas. 

Kyckling? Nä. Inte idag igen. Gjorde kycklinggryta nån dag förra veckan. Det blev då en kyckling med sötsur sås o klyftpotatis!!! Frågade Maken vad han ville ha av jasminris o potatis o det blev klyftorna. Eftersom jag då inte hade bestämt exakt vad jag skulle göra med kycklingen lät det som en god idé. Jag hörde det där. O varför kan man inte äta potatis till kyckling?

Nä, nu jäklar. Snöandet tilltar.... *urrrk* 


Av Kvasthilda - 17 maj 2015 09:00


Tema nr 228 Plåt

137/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 maj 2015 11:35


Nu tog det slut 365or igen. Varför ska det vara så svårt att hitta på nåt skoj - eller tolka temaämnena? En del är så klockrena men jag har inga motiv förrän till sommaren. Vi har ju trots allt Kung Bore kvar i våra trakter än. Han vill inte riktigt släppa greppet o fara norrut. Han kan se till att Arktis får behålla sina isar, i stället för att bråka med oss. 

Idag skiner solen o det ser ut att kunna bli en fin dag. En fin mitt-å-dan-dag i alla fall. Man vet ju inte vad som sker framåt eftermidda'n. 

Synd att vår yttertrapp är åt fel håll. Det är mysigt att sitta där på kvällen men inte den här tiden på dygnet. Eller så mysigt det då kan bli på en järngallertrapp. Hahahahaha! Grannen har plockat ut möblerna på uteplatsen såg jag. Det har ju blivit hans revir med åren och ingen av oss ids sitta där längre. Maken brukar kunna ta sig en vilopaus ibland när han är ute o stökar, eller kommer hem från jobbet men vi andra. Nä. Det är ju meningne att den ska vara för hela huset men det har liksom inte blivit så. 

Äh. En kopp kaffe på det här då o snyta näsan. Atchjoooo! 


Av Kvasthilda - 16 maj 2015 10:53


Kryssat o klart idag igen. Lite Gott o Blandat som Ålen skulle ha sagt. 


The Spirits are calling my Name sjöng Roger Pontare. Han tävlade i Melodifestivalen under detta årtusendes första tävling med sin svenska version av densamma, När vindarna viskar mitt namn


O där missade jag precis snabbgenomgången av den andra ledtråden... Asch då. Nå får lyssna igen. Vad det var, var i alla fall Jerker Johansson som dirigerade en blåsorkester från Göteborg. Hette de Wind Orchestra? Ah, det var väl Nudistpolkan

Inte dansar jag vals,
nej, det passar ej alls
i nudistens attityd,
för i valsen är man pryd
men se polkan går i nord som i syd
uti i dur, går i ur, går i skur, är kultur,
har en frisk och frejdig fart,
o, vad det är underbart
att få naken dansa polka.

naken då. 


Tennessee Waltz har gjorts av måna artister men idag var det Alma Cogan vi sökte. 


Ha, vad kul han var då. Eldeman drog en vals. När ni skriver in hans efternamn, skriver ni in en annan kompositör också. Jodå. Jacques Offenbach, för vilken gång i ordningen? skapade valsen vi hörde idag. Vem spelade? O vilken vals var det? 


Från Melodifestivalen i år fick vi sen höra fina Mariette med hennes Don't Stop Believing


Fin är även nästa tjej. Eller hon är söt. Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind


Ännu en fin tjej, också från årets Mello, Jessica Andersson tävlade med Can't Hurt me Now. Gick väl sådär. 


Men nästa stjärna fick vi inte se alls. Eller ens höra. Zarah Leanders Vill ni se en stjärna? Se på mig! spelades av "instrumentalensemblen Pompadour". Jaha. 


Stjärntydare. Det har vi sedan Så mycket bättre 2012 två av. Darin tolkade Magnus Ugglas Astrologen och även om jag älskar Ugglas version är Darins ändå snäppet bättre. 

Du är den vackraste jag mött,
inte påmålad och falsk som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött,
och när du har mig när jag tar dig,
din hungrande kropp får frid,
bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.


Bland andra Cornelis ville dansa naken. Men han ville inte dansa vals, så Nils Ferlin gjorde sig nog inte besvär. Eller snarare Lillebror Söderlundh som tonsatte en del av Ferlins dikter. En av dem var ju En valsmelodi

- Och ensam i kvällen den sena
jag slåss med en smäktande vals.
Och jag är ganska mager om bena,
tillika om armar och hals -
Jag har sålt mina visor till nöjesestrader,
och Gud må förlåta mej somliga rader,
ty jag är ganska mager om bena,
tillika om armar och hals.


Nä, han ville Ta en Walk on the Wild Side o dansa näck. Eller ville han det? Vet inte om det var Lou Reeds melodi direkt... Eller kanske. Man vet aldrig med de där gamla rockrävarna. 


Ja, Mamma Mia, så det kan gå. O från Björn o Bennys filmatisering av musiken som blev musikal hörde vi tre härliga skådisar sjunga, nä fyra, eftersom tjejen som letade pappa också sjöng med i Our Last Summer


O den sista sommaren var också sista låten idag. Nästa helg är det stor ESC-final. O jag jobbar!! Äh, vi valsar in en lördagkväll idag då med förhandstitt (-lyssning) på låtarna. De finns ju även länkade här


Av Kvasthilda - 16 maj 2015 10:02


Jamen då kör vi! 


Av Kvasthilda - 16 maj 2015 09:00


Tema nr 330 Uppladdning

136/365


Trött liten bäbis hämtar nya krafter till bus.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 maj 2015 13:58


Oj. Mormor somnade visst också. Gulliver är här o skulle sova middag men precis när han höll på att somna kom gammelfarbror förbi o satt o kacklade i köket med morfar. O grannen spolade vatten. Kan ju inte sjutton sova då. 

Tänkte gå o hämta mobilen o ta en bild av honom där han till slut somnade i mormors säng men den är visst död. Hade över tjugo procent kvar tidigare men nu är den helt svart. Tyyypiskt. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards