Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2015

Av Kvasthilda - 5 maj 2015 10:06


*bah* igen då. Slut 365or igen. Eller kanske inte helt slut. Tror det ligger nån bild jag inte jobbat med än - eller namngivit riktigt än. 

Ryggen håller på att ta kål på mig. Snodde en värktablett av gubben inatt innan jag la mig. Ryggen är supertrött o ena knät gör ont som fan. Det är slut med kärringen. 

O det vräääker ner snö. På tvären. Så less. Ska inte vara det. Vi har mycket vinternederbörd kvar än, innan det blir sommar. Svårt att tänka sig att första året vi bodde här, eller första våren ska jag säga, hade vi sommarväder i mitten av maj. Eller slutet. Nånstans där i andra/tredje veckan. Eller va... Jo, kanske. Minns inte när jag åkte ner till Dalarna det året. Brukade ju vara i maj, men det kanske blev juni då. 

O när man sen kommer hem med tåget o turisterna frågar "Är träden döda?" Nä, de har bara inte vaknat än. 

Måste kolla min epost. Mailade en tjej igår om en saknad docka. Jag har ränt fram o tillbaks hela april o det lilla som gått av maj så vad som händer i posten har jag ingen aning om. Det saknas i alla fall en docka som borde ha kommit för flera veckor sen. Hittade ju en försändelse från min kompis i Lettland - som nu bor i Finland (tack-o-lov, med allt skit som händer i det stora forna Sovjetunionen) bara-sådär en dag. Hon hade skickat lite klippdockor och en fantastisk bok med finska folkdräkter. Blev SÅÅÅ glad! Underbara männs'ka! Hon fyller snart år. Idag? I morrn? Ja, nu i början av maj, i alla fall. O Eva fyller år vilken dag som helst. Har det redan gått ett år??? Skickade henne ett par små plastkatter i fjol.

Nä, ska kopiera in alla dockbilder jag spenderat förmiddagen med att ha knäppt o sen måste jag åka o köpa kaffe o kattmat. Visserligen äter väl Luna det mesta o det finns konservburkar i skåpet men men... 

Av Kvasthilda - 5 maj 2015 09:00


Tema nr 165 Led

125/365


Fast inte så rakt... Längre!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 maj 2015 12:00


Skulle filma ett mötande tåg där det smög sig förbi mig på intilliggande spår. Hann får med lok o några vagnar - då ringer mobilen! FiaLotta ville nåt... 

Åsså ringde grannen. Måste väl ringa o höra vad hon vill, för det har med vår torktumlare att göra. 

O nu väntar en lång dag i Narvik. Solen skiner från närapå blå himmel här vid fjordkanten. Molnen hägrar utanför kusten så det kan ju bli sämre framåt kvällen. Det blir alltid värre framåt natten. 

Av Kvasthilda - 4 maj 2015 09:00


Tema nr 140 Islossning

124/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 maj 2015 17:56


Hemma igen. O det är deppigt. Luna är lycklig att se en människa till. Maken går i väntans tider. Ska fara ut till fjälls med Knutte. Om bara magarna håller. Hörde talas om magsjuka i det ena fallet. Nääääää! Inte nu igen?!? 

Hälsade på Kråk på hemvägen. Insåg att det faktiskt är kortare väg att köra åt det hållet.  O det finns en annan väg som är ännu kortare. Men krokigare. Genom skogen. Dock är det alltid kul att kika in i Arvidsjaur så det är något kluvet, vilken väg man ska välja. Det är då fan så mycket mer trafik längs tresjufyran, kontra tresjutrean - fast den har mer lastbilar. Timmerbilar. Men färre turister. Jäklar i min lopplåda var jag har mött bilar med släp idag. Alla fjällfolk som vinterstängt fjällstugorna i helgen. Vissa kan man inte återvända till förrän isarna gått o man kan ta båten. 

O jag längtar redan tillbaks till vår. Insåg att jag glömde mommos ring där idag. Nåja, den är kvar när mnån av oss kommer tillbaks men det känns inte bra att inte ha den med mig. Det är andra gången jag glömmer den. Förra gången var på en toalett på en högskola... En rysk elev hade hittat den och återlämnade den, tillsammans med en bronsring från Kalevala. Den gången var jag betydligt mer stressad! 

Jag kom hem med rivmärklen. Stackars lilla stressade Tyra blev än mer stressad idag när jag knackade på dörren. Hade varit helt tyst i huset sen de kom ner o så kommer nån o bankar på. Hon kände inte ens igen mig i stressen. Klöste mig som fan. Det tog en halvtimme eller nåt så kom hon o hälsade o pratade lite. Vilket hon inte gjort tidigare. Nä, hon trivs bäst hemma. Kråk har ju inga grejer man kan gömma sig bakom eller i. 

O nu har deras stora kojlåda försvunnit. Tyra hade visst kräkts i den så Gubben slängde ut den. Nåja, spelar nog ingen roll. Hade kärringarna från Rent Hus kommit hit hade de fått en allergiattack mot loppelådan. Den där lilla mörka med glajjer har gett mig nojjor också. Jävla kärring. Jag lever så gärna i ovisshet, eller "inte-bry-mig" vad gälller fekalier o annat. Bannat. Man har ju lyckats bli femtio år. O nu är man nojjig. Visste inte ens vad fekalier var innan hon stoppade in näsan i teverutan o berättade för de där tonårsgrabbarna vad deras mössor o byxor o tröjor innehöll.... 


Av Kvasthilda - 3 maj 2015 09:00


Tema nr 130 I tid och otid

123/365


Klockans batteri måste ha dött under gårnatten för klockan stod plötsligt stilla. Nä, inte på tolv, utan före sex på morgonen. Bytte batteri och nu letar klockan radiosignaler så den kan få rätt tid. Just idag verkar WiFin vara lite sisådär men klockan ska funka i alla fall. Lite osäker på om de går på samma vågor eller inte men 3Gn funkar någorlunda i området. Hur som haver. Klockan snurrade runt flera varv under morgonen, efter batteribytet så jag tog ur det igen o satte tillbaks det o klockan gick ett varv o stannade på tolv. Väntar in tolvslaget (som i skrivande stund är tio minuter bort) så får vi se om den tickar igång. Annars är det väl bara att avvakta o se om den hittar några radiovågor att rikta in sig mot, någon gång under dagen. 

Vad som mer är kul med den här, är att mellan 00.00 och 06.00 går inte sekundvisaren. Då är den helt tyst och bara tim- o minutvisarna rör sig. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 maj 2015 19:52


Urrrkkkk... Tände en brasa på eldplatsen och tyvärr går det inte att sitta ute - o knappt inne heller, då vinden ligger RAKT PÅ stugan. Eftersom huset inte är helt tätt, ryker det in. Eller åtminstone kommer röklukten in. Allt luktar rök. Eller så är det bara för att jag sitter mitt i rökdraget o andas in det. *uff* Varför var jag tvungen att tända den där jäkla brasan idag då??? O den slocknar ju inte i första taget heller. 


Av Kvasthilda - 2 maj 2015 10:55


Dagens kryss löstes i så nära realtid det går - när man lyssnar via datorn och en kass anslutning. Fast det gick bra, utan hack. 


Sexuell religion. Det var vad Eldmen startade med idag. Sexual Religion, en ny låt med Rod Stewart. Länge sen man hörde honom i nåt annat än hans amerikanska örhängen. Till skillnad mot Eldeman är jag något mättad av dem. 


Så sexig var han väl kanske inte, Edvard Persson, men rätt folkär. Speciellt i filmen om Kalle! Vilken Kalle? Jo, Kalle. Vilken Kalle? Jo, Kalle, Kalle, Kalle på Spången. O Kalle ska in i krysset, tillsammans med originalet. Jag har bott vid en landsväg är en av alla kända melodier från filmen. 


Sen handlade det om pengar.

It's all 'bout the money
It's all 'bout the dum dum.......
And I don't think It's funny
to see us fade away
It's all 'bout the money
It's all 'bout the dum dum...
and I think we got it all wrong anyway

Mejas största hit. 


Om nästa två herrar klarade jobbet bra, blev de kanske också rika på kuppen. Jussi Björling och Robert Merrill sjöng Duetten ur Pärlfiskarna


Vilken period på året det är bäst att fiska pärlor vet jag inte. Ska du ge dig ut efter kräftor är det bäst att ta det under sensommaren. 

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

O efter sommar kommer höst, som Tove Jansson skrev om i sin Höstvisa


Medevi brunnsorkester spelade en visa som jag inte vet vad den heter på svenska. I original heter den väl Cerisiers Roses et Pommiers Blancs, så vi tar de där vita äppelblommorna till krysset då. 


En "liten" Kuplett. En kuplett är aldrig liten eller kort. Han som sjöng var i alla fall Henrik Dorsin. 


Han har spelat allt möjligt underligt. Säkerligen också nån bonnläpp. O Rednex hette gruppen vi sökte sen. De tävlade med Mama, won't You take me Home i Melodifestivalen 2006. 


O röd är kvinnan som Loa besjunger. Lady in Red. ICA-Stig... Fast inte. 


Nästa svar hade väl allal redan skrivit in antar jag. INXS. Den australiska gruppen som idag spelade en låt som heter Need You Tonight


Vi slutade dagens kryss med Leo Ferré. Han skrev Elle tourne la terre eller som Jan Malmsjö sjöng, Snurra min jord


O jorden slutar ju aldrig att snurra - för då går den under! O där är dagens krysskriverier slut. Slut för idag. Tack för idag. 

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards