Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2015

Av Kvasthilda - 27 juni 2015 10:59


Jag hann upp till krysset idag. O glömde inte bort det. Trött som bara den, men vaken. En stund till i alla fall. Blev en sen natt med festivalyra. Tomas Ledin på scenen igår.... Mmmmm. 


Dagens kryss började med en kille som inte har styrt turnébussen mot Kiruna. Den kommer inte längre än till Sundsvall som det ser ut. Hasse Kvinnaböske som gjorde sån succé med sin Guld och gröna skogar. Hörde senast häromdagen ett lyckligt utrop av en yngre samlarvän till mig som hörde att Hasse skulle till hans hemtrakter o spela. För krysset skriver vi in hans namn, Hans


Vi gör ett genrebyte efter det - i två avseenden. Chucken som Jerry kallar honom, Chuck Berry spelade sin You Never Can Tell. Den var ett spår i musiken från Pulp Fiction, som väl kan sägas vara väldigt långt från Hasses gröna skogar. Allt som Quentin Tarantino tar i, blir mörkt o "farligt". 

They had a hi-fi phono -- boy, did they let it blast!
Seven hundred little records all rock, rhythm and jazz
But when the sun went down the rapid tempo of the music fell


"C'est la vie" say the old folks
It goes to show you never can tell


Eddie Bruner och Sveriges Jazzband sen. De spelade en gammal klassiker från 1911, Alexander's Ragclub Band

Come on along, come on along
Let me take you by the hand
To the man, to meet the man
Who's the leader of the band
And if you want to hear that Swanee River
Played in a ragtime

 

Come on and hear, come on and hear
Come on and hear, come on and hear
Come on and hear that
Alexander's Ragtime Band


Den kommer från väst o nästa grupp uppmanade oss att just Go West! Pet Shop Boys var det. 1993. Tiden går! Pet Shop förresten. Har aldrig förstått det där med att ha en affär för husdjur. Vad tar du för valpen där i fönstret


Den som har ett husdjur vet i alla fall att det alstras en del sopor kring dem. Speciellt om det är ovan nämnda valp... HasseåTage gjorde tillsammans filmen Sopor och ur den hörde vi tre damer sjunga om revolutionerande kärringar o annat. När vi inte själva vet. Men vad jag vet är att Grynet Mollvig, Lena Nyman och framför allt Hjördis Petterson var med i den. 


Så hörde vi ett stycke ur Svansjön som ju är en balett


Frank Sinatra frågade en gång Var och när? Eller då Where and When? Rod Stewart har spelat in en massa gamla klassiker, amerikanska örhängen och på en av skivorna gjorde han just den, tillsammans med Lisa Ekdahl. Rubrikerna i tidningarna var "Rod Stewart har hittat en ny blondin" - som koppling till hans giftermål med en av Hollywoodfruarna då? Svammel. Båda kommer i alla fall från Sverige. Blondinerna alltså. 


En vanlig svensk företeelse sommartid är väl mete. Jag går o fiskar sjöng Per Gessle tillsammans med sina rörkrökare, för det var väl efter hans Gyllene Tider? För att vi inte skulle falla för betet o lättare hitta svaret fick Lennart Palm i Lerum spela den. En liten metmask kanske? 


Benny Torstensson sedan. Han for till ett Blue Hawaii


Sen fick vi lite Eurovisionsschlager. O inte vilken melodi som helst. Fantastiska Rise like a Phoenix, med den minst lika fantastiska Conchita Wurst. Har vänner som säger hen om henne. Nä, Conchita är en HON o Tom är en HAN. Inget jäkla hen där. 

Rise like a phoenix
Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I'm transformed
Once I'm reborn
You know I will rise like a phoenix
But you're my flame


Men en som garanterat var en hon av fantastiskt slag är nästa artist. Ella Fitzgerald. Hon sjöng ur Cole Porter's Kiss me Kate, om jag förstod saken rätt. So in Love. Vet inte den svenska titeln men det borde vara kär är jag eller något liknande. 


Vi slutar med nåt stort. Världens mest sålda album. Michael Jackson's Thriller. Från den hörde vi en av hans mest popukära låtar, Billie Jean. Vilket jean, nej jag menar geni han var! Ljuvligt, underbart, fantastiskt. De blir aldrig gamla. 


Ikväll lyssnar vi till Carola, Ola Salo och Mando Diao. Bland annat. Svenska klassiker. Ha en bäst lördag! 


Av Kvasthilda - 27 juni 2015 09:00


Tema nr 276 Sommarnatt

178/365


I sommarnattens ljus, då dansar vi
I sommarnattens ljus... 
I sommarnattens ljus, älskar vi
I sommarnattens ljus... 


Vem vill sova då?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 juni 2015 15:00


Det känns jäkligt underligt att inte dra på sig GC-uniformen igen för att gå till jobbet. Jag är inte arbetslös utan bara ledig. O vid nästa arbetstillfälle ska en ny uniform på. En jag inte ens provat än. Vi provade ut dem i våras o jag har hämtat kartongen med kläder o grejer men inte ens tittat i den. De som varit närmast kläderna i den, är katterna som använt den som sovplats. 1. En kartong. 2. Nåt nytt. 3. Mjuka ullsockar överst i den. Som jag hittat på golvet flera gånger. Vet inte ens om det finns varselkläder i lådan. 

Solen skiner dagen till ära. Det är min första dag att besöka Kirunafestivalen och Tomas Ledin är en av dagens artister! Ser fram emot det. Tror de har flyttat scenen i år. Det kändes som om den stod annorlunda mot tidigare. De borde ju ha nån märkning så den hamnar lika från år till år, men det kändes fel i år. Den kändes mer vriden också. 

Nä, en snabbis till stan först. Måste köpa lite öl. Men frågan är hur man tar sig in till stan - om man ska köra eller låta Junior köra - de dricker ändå inte o han ska nog sova hemma. Den öl som blir över tar jag väl med mig ner till stugan då. Man måste ju hitta en P-plats o det är inte helt enkelt. Festivalbussarna går väl som vanligt inte åt vårt håll. Om de alls går i år. Har inte kollat det heller. 

Av Kvasthilda - 26 juni 2015 09:00


Tema nr 118 Hoppfull

177/365


Det finns hopp om en sommar - även i våra trakter!

Sista skiftet för min nuvarande arbetsgivare avslutas idag. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juni 2015 21:52


Rackarns. Inlandsbanan rullade just in o ljudmarodörerna i turistcentret intill drog igång högtalarna, där besökarna hälsas välkomna på svenska, engelska, franska, tyska, japanska o säkert nåt mer jag har missat. Åsså en jojk däremellan. 

Kollegorna har kalas. Träffade just Mia som har oljan hem. Inlandsbanan åker o nattar tågloket. Loktåget. Rälsbussen. Motorvagnen. Whatever. Alla gästerna har slängts ut. Svågern kör inte i år. Nu har han gått i pension. För gott. 

Mitt tåg är en halvtimme bort eller så. Bara bra om jag går tidigt. Gränståg. Sen sätter jobben igång. Om det nu är några. Jo, för fan. Det är ju bara torsdag än. 

I Kiruna är Kirunafestivalen igång. Halt på scenen? Säkert! Nä, de är inte här i år. Däremot Mando Diao, Tomas Ledin, Carola, Ola Salo, Danko Jones, Stiftelsen, Dennis Kalla o en massa annat.  Har hämtat ut mitt helg-armband. Inträdesbiljetten. Grönt i år. 

Nä, måste besöka the loo innan jag vänder hemåt så det är väl bäst att passa på innan Pekka ringer. 


Av Kvasthilda - 25 juni 2015 16:27


Jag hoppas prognosen håller i sig..... Många säger att yr bara ljuger. Får se om de ljuger så bra, eller om de bara luras. 


Nu hägrar en sista tur. Den allra sista turen under min gröna logga. Vad ska jag nu göra med nagellacket??

Av Kvasthilda - 25 juni 2015 09:00


Tema nr 56 Efter regn...

176/365


... kommer solsken - o har regnet inte försvunnit helt, kan man ha tur att få se en regnbåge.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 juni 2015 20:45


Sitter i Vaskivouri o väntar på att få åka hem. Tar sin tid. Kollossningen tog lång tid. Mitt tåg var dock klart rätt tidigt men jag fick inte åka förrän tiotiden, sa fjärren, så det är bara att vänta då. En stund till. En sista sväng till Svappis. Nåja, blir väl fler så småningom, men under nuvarande arbetsgivare. 

For o hämtade skor idag. En av grabbarna såg arbetslös ut så jag skickade honom att hämta dem. Han frågade efter mitt namn. När han återkom med skopacken insåg jag vem det var o frågade om han verkligen behövde mitt namn? Han har gått i samma klass som sonen i nio år. :D 

Hämtade sen ut mobilen och ett nytt inpasseringskort. Mycket tjorv att få ordning på grejerna. De har oerhört hård policy när det gäller datoranvändning osv men de kan fan inte sätta ihop ett vettigt så-här-gör-man-häfte med allt man ska fixa med innan. Allt ska vara idiotsäkert. Jag brukar tänka som så, Kan min far förstå det här o följa instruktionerna? Då är den OK o vem som helst kan göra det som ska göras. Har inte supporten annat att göra än att hjälpa igång alla elektroniskt handikappade människor (makens epitet på sig själv). Jag anser mig inte EH, men fan vet om jag nånsin får igång den där jävla mobilen med allt som ska göras i den. Windows 8. 

Äh, det är bara att besöka supporten i morgon då. Gamla kurskompisar till mig - en del av dem. Eller en av dem i alla fall. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards