Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2015

Av Kvasthilda - 21 juni 2015 02:08


.... o nattligt solljus. G'Natt!



Av Kvasthilda - 20 juni 2015 15:23


Arrgghhh... 

"Hej! Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har, Verkligen! :9
Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två."


Nä.


Av Kvasthilda - 20 juni 2015 12:50


Tänk att man missat att det är lördag. Så kan det gå. Men krysset löstes på rätt kort tid. Hade jag bara lyssnat på snabbgenomgången hade det nog gått ännu fortare :) 


Första låten blandade jag först ihop med en annan låt - som sedan kom som sista låt! Både Melodifestivalare och båda vinnare av densamma. Charlotte Perelli tävlade 2000 med sin Tusen och en natt. För att illustrera detta, hörde vi den engelska versionen, Take Me to Your Heaven


Ronald Brautigam spelade Beethovens Für Elise för oss. För Elise för oss. Lite tårta på tårta där. 


Vad nästa melodi heter har jag ingen aning men jag listade ut att det var Lise och Gertrud som sjöng i alla fall. En ledtråd var en cello och det är väl Gertrud som håller i den? 


Den blomstertid nu kommer

med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött

Jodå. Det är nog rätta ord häruppe. Så sakteliga börjar det slå ut med början nu. Så mycket midsommarblomster har vi inte men en blåsippa och några vitsippor har jag sett i alla fall. 


Heja Leksand! Heja Arne, säger jag då. Leksand är vitblå men Kurt Olsson försökte besjunga sina Blåvitt med en ny text till Börja om från början, allt under avbrott av masen Arne. Fast det var väl mest Kurt som avbröt sig själv. 


Temat ur en kuslig film. Så sa han, Eldeman o genast såg jag Halloweenfilmer framför mig. Fredag den trettonde o sån't. Nä, det var en film som skildrade Andra världskriget. Lika kusligt det. Man hörde sonaret från Ubåten, eller Das Boot som det tyska originalet heter, i Klaus Doldingers musik ur filmen. 


Zara Larsson har kommit med ny musik, Lush Life heter nya singeln som släpptes för nån vecka sen. 


Mockin' Bird Hill hörde vi sen. Den gjordes på svenska av Alice Babs och då under namnet Adress Rosenhill


Sen gick vi på operett och lyssnade till en duett ur CzardasfurstinnanLåt oss liksom svalorna bygga oss ett bo av E. Kálmán. 


Jag vet inte vad melodin heter Pekka Langer använde som signatur i sin Natttuppen, men det var Cole Porter som skrev den. 


Nat King Cole sjöng sedan om Lazy Hazy Crazy Days of Summer. I Sverige tog en annan Babs micken och sjöng om Gröna granna sköna sanna sommar. Lill-Babs i det fallet. Vi "plockar flicknamnet" ut textraden o placerar in henne i krysset. Sanna

Välkommen
Gröna granna sköna sanna sommar
Du kom så lagom, det har varit kallt
Välkommen
Gröna granna sköna sanna sommar
O slå dig ner o känn dig hemma överallt


Åsså slutade dagens kryssande med ännu en tjejduo. Nina & Kim i Friends som tävlade årets efter Charlotte, 2001 och vann de också. Lyssna till ditt hjärta


O vi gör väl det då. Hur många plockade midsommarblomster o la under kudden inatt, för att hitta ett annat hjärta att lyssna till? Som sagt, här går det knappt att få ihop sju blommor, än mindre sju olika... 


Av Kvasthilda - 20 juni 2015 11:20


Midsommardagen idag. Jahaja. Det sägs så. Mulet verkar det vara. Har sovit länge o inte vela kliva upp. Katterna har levt rövare på morgonen. Mycket papperstrassel o klös o hopp på dörrar. Vakna. Vakna. Vakna. Jag vill in. Jag vill ut. Jag vill bara öppna en dörr. 

Slängde på radion o insåg just att det är ju även lördag idag. Ännu en lördag jag missat att det är just lördag. Det är bara att ta itu med Melodikrysset då.... 

Återkommer :) 


Av Kvasthilda - 20 juni 2015 09:00


Tema nr 105 Grannland

171/365


De är mycket för troll i grannlandet i väst. De nya i sån där keramikplast är så fula. När jag var barn fanns det små söta troll i trä, med svans och skinnpäls till hår och jag vet att jag hade några stycken, inköpta på nån campingtripp till vårt grannland med namnet på staden de köptes i, tryckt på magen. Det var troll och kyrkfoton. Redan som barn var jag intresserad av kyrkor! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 juni 2015 09:00


Tema nr 27 Boplats

170/365


Har en övernattning kvar på hotellet i Narvik. Det som varit vårt andra hem i flera år nu. Har en dryg veckas jobb kvar åt min nuvarande arbetsgivare, så åtminstone en övernattningstur till. För ett par veckor sen sov jag i rummet uppe till höger här. 309. De två fönster som syns till höger om flaggan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 juni 2015 23:06


Hörde att Kryddan inte får heta Kryddan på Facebook. Det har nu startats en grupp för att rädda hans namn. Konstiga saker händer. Det finns massor med folk som inte använder sina riktiga namn på Facebook. Vilket jävla bullskit. 


O jag blev av med mitt tåg. Igen. Hade gjort klart allt o klarrapporterat osv när de ropade i radion att en norsk fører var på väg som skulle ha samma tåg som jag. Jodå. Mads kom strosande. Han hade kört bil till Kiruna för att köra hem det här tåget. Kollade med Psf o Op. Den förste hade knapp koll, men såg vad som stod på mig och att jag hade rätt. Den andre sa att det är ett norskt tåg, utom på fredagar för då är det vårt. Okkäääjjjj. Jo. GreenCargo lever väl kvar i gamla SJ-spår, där Missommaraftön (Nä, det heter Miiidsommarafton, det var då själva faaan!) är just en afton o alltså dag före helgdag, dvs nästan en lördag. Då blir torsdagen före aftonen en "fredag". Men så är det ju inte i ÄllKås värld. Så jag ringde Psf igen o frågade vad jag skulle göra. Fick fria händer att avvakta om jag så ville, o se om tåget hem i morgon ska gå. Det går ju på kvällskvisten, så jag sa att jag väntar gärna in o ser om allt funkar som det ska o borde i morgon o tar i så fall nåt passande malmtåg upp. Schysst. 


Jaha. Kanske ska se klart det där prinsbröllopet då? Har nån timmes sändning kvar. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards