Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2015

Av Kvasthilda - 2 augusti 2015 09:00


Eget tema nr 25 Kors o tvärs

214/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 augusti 2015 13:17


Än en gång har veckans dagar gått mig förbi. Nog har jag vetat att det är lördag idag men att det också innebär Melodikrysset har på nåt sätt bara passerat omärkt förbi. Nå, skadan läkt o krysset avklarat, bara genom snabbgenomgången. 


Det började i rysliga sommarscener. Jag älskar Morden i Midsomer men har aldrig tid att se några avsnitt! Barnaby får lösa fler mord än vad som borde vara tillåtet. Nä, det är ju inte tillåtet - med mord vill säga. 


Så får vi veta att lejonen sover om natten. The Lion Sleeps Tonight. Den hette (enligt Wikipedia) Mbube i det afrikanska originalet och det namnet blev tydligen också namnet på musikstilen i Afrika. Många grupper har sedan spelat in den

In the jungle, the mighty jungle
The lion sleeps tonight
In the jungle, the quiet jungle
The lion sleeps tonight

Den är väl mest känd på senare år med gruppen The Tokens. Idag var det The John Berry Seven som sjöng utan ord. 


O inatt kanske vi äntligen får se den blå månen? Vi har haft för molnigt för att den ska synas alls. Månsken i augusti. Lena Ph. Fast fullmånen har nog passerat sin high redan? 


Sen sökte vi kompositören. Evert Taube då? Eller? Kan ju säga att det inte alls lät som nåt av honom, i alla fall inledningsvis men senare ord gav mig ett t... O han kom ju igen i slutet. ET alltså. Inte Extra Terrestrial som också varit med förr... Anders Eljas dirigerade Göteborgs symfoniker. 


O Back for Good... Nä, det är de ju inte, fast de gjorde ett försök. Men Take That är ett av mina favorit-"pojkband". Fånigt epitet bara för att det är bara unga killar i gruppen. O de har passerat pojkstadiet för länge sen nu. 


En kille som höll i sina pojkgriller in i det sista var Robban Broberg. Fantastiska Robert Karl Oskar Broberg. Zero. Men att nolla honom låter sig inte göras. Båtlåt. Den är ju helt makalös. Båtarna gjorde allt de kunde för att få sig just en maka. 

Det var en båt som sa till en annan;
"Va' du va' stilig. Vi borde borda varann,
gjorda för varann och köla lite grann,
som bara båtar kan."
Badda bam bam bam bam
Badda bam bam bam.

 

Andra båten sa;
"Klart att jag vill va'
med och kryssa.
Kyssa din stiliga för,
i en stillsam slör,
vi varann förför.
som bara båtar gör."
Badda bam ...

Lennart Palm i Lerum spelade orgel. 


När vi sen ankrar o kliver i land kanske det blir bland Guld och gröna skogar tillsammans med Hasse Andersson? 


O där i skogen kanske vi träffar på fröken Elvira Madigan? Men troligen inte, för hon rymde ju med Greve Sparre. 


En annan tjej med Ego är fina Tove Styrke


Gröna skogar ja. Vi far till den Gröna Ön o dansar lite reel i fyra fjärdedelstakt. Se där. Traditionell irländsk musik. Gruppen Quilty är dock från Skandinavien. 


Sen går vi på bröllop. Carl-Philip o Sofias mycket moderna bröllop. Sofias brudvals sjöngs av Per Bredhammar


De har fått sätta bo på riktigt o far väl Hem till gården så fort de bara kan. Nä, vänta nu. Gård? Äh. En slottsvinge kanske? Var bor de? Just ja, Villa Solbacken. Jo, det är ju en gård. Emmerdale Farm var i alla fall gården i teveserien melodin kom från. 


Vi slutar i vaniljskyar. Vanilla Sky. En mycket underlig film. Fick aldrig riktigt huvudet runt den. Tom Cruise hade huvudrollen. En av melodierna i filmen heter Can We Still Be Friends? Sjunger den gör Todd Rundgren. 


O med det är dagens kryss klappat o klart. Det här skriveriet tog betydligt längre tid än att lösa det! 


Av Kvasthilda - 1 augusti 2015 11:52


Men va fan. Skallen gör sig påmind igen. Jobbiga nattskift. Ska ut inatt igen o ännu senare nästa natt. När vi körde på Björkliden en gång i tiden ändrades också skiften från en dag till nästa men jag vill minnas att de gick bakåt i tid i stället för framåt. Hade vi 22an en dag, körde vi ofta 20an dagen efter. Inte tvärtom. Från 16 till 18 till 20. Visserligen pass den sista men tåget hem är ju mitt i natten o vem fan kan sova på ett lok? O det märks verkligen att vi kommer från helt olika avtalsområden. Åt gröna firman har vi aldrig slutat senare än, säg 18 dagen före helg, eller ledig dag - eller semester för den delen. Åt den blå firman är det mer standard att man slutar på morronkulan samma dag man ska vara ledig. Vad blir det för ledighet? Avsteg en masse. Skifttider. Som gruvisskiftarna har det. Men de är lediga två veckor av fem. Vi en av sex. Men schemat jag såg nu ser helt galet ut. Har jag nio tåg på sex veckor? Det går ju inte. En jäkla massa B-dagar. Det är den där Jourveckan som inte blev av o nu har spralats ut överallt i stället. En B-dag efter tredagarshelg, ett tåg o tre L-dagar igen. Vad är det för ekonomi? O ekonomin... Jodu. Som nån sa. Det blir sämre lön o mer ledighet. Vafan. Jag hade det i alla fall skitbra innan. Nu är det mest ledigt. Hur får man ihop månadstiden? Inte mitt problem. Men ekot i plånkan är det definitivt. Får inte ihop det här i mitt onda huvud. 

Av Kvasthilda - 1 augusti 2015 09:00


Tema nr 361 Ögonfröjd

213/365


En utsikt man aldrig tröttnar på. Aldrig.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards