Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2015

Av Kvasthilda - 19 augusti 2015 09:13


Galet. Somnade sent som fan inatt o var vaken före åtta i alla fall. Just nu börjar jag känna av sömnbristen men det ordnar sig. Inte värre än en natt med tur till Vitåfors. 
Ute vid eldstaden sitter Leif o berättar apgamla jakthistorier vi har hört femton o sjuttio gånger förr. Just nu är det om nån räv o nån av hans bröder. 

Idag får jag vara hantlangare åt Gubben. Kråk var ju här hela dagen igår o hjälpte honom får upp läkten på taket. Dock fattades det så han har varit iväg till ett snickeri/brädgård o hämtat fler. O billigt var det. O han träffade en gammal tågklarerare. 

O jag måste tyvärr fara iväg till Luleå nån dag. Hade det inte tagit sån grönjävulsk tid i Mertainen i måndags, hade jag nog tagit E10 ner o farit den vägen förbi. Nu måste jag ta en av dessa härliga sommardagar - äntligen - denna vecka... 

Nåja. Det är skönt att resa när solen skiner också - så länge ACn fungerar. 

Nähä. Kanske bäst att dra i sig lite frukost innan han börjar gorma. 

 

Av Kvasthilda - 19 augusti 2015 09:00


Eget tema nr 31 Augusti

231/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 augusti 2015 23:04


Äntligen är sommaren här. O givetvis mygg knott. Vaknade tidigt, men vägrade kliva upp så jag vände mig om o sov ett par timmar till. Hörde en bil bromsa in o klev upp. Kråk på besök! O hon stannade hela dagen. Hjälpte sin far med bodan och veden. En annan yrslade mest runt o lagade lunch o middag o däremellan opererade dockor. Min Ester tappade underbenet! *yikes* Det var löst när jag tog upp henne o ramlade sen ut ur byxan jag drog på henne för en fotosession. Blev en helt annan fotosession i stället. Fick ett 365-tema, alldeles gratis. 

Tog en promenad med Kråk också medan Maken vilade ryggen en stund. O nu har jag så jävla ont i hälen! Trampade på en sten o med min tunga kropp på den stackars hälen. AJ o JÄVLAR vad ont det gör! Har haft problem med hälsporre en gång o det här känns som en sådan. Aj Aj Ont! 

Världsliga saker. Undrar om jag ska ta bort nagellacket? Det flagnar vad jag än gör o eftersom händer o fingrar varit x antal timmar i diskvatten... Nä... minuter. Nu får du ge dig. Hur som haver. Vattnet gjorde ju inte saken bättre. Nå, ett fall för morgondagen. 

Av Kvasthilda - 18 augusti 2015 09:00


Tema nr 46 Diffus

230/365


Vore det inte för solens envisa strålar som letar sig genom dimtäcket så...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 augusti 2015 23:11


Så blev det några mil i bagaget igen. Fast fler timmar. Göööööö, vad det tog tid idag.
På väg söderut stannade jag till hos Dotra o kramade om Unge Herr Ollivander. Babblaren där. Nu heter det inte Gakkoooooon längre, utan Ankkoonää. Dvs Traktorn där.
En tur till ICA o hämta ut ett rek avsänt i SG. Hmmmm? Fick ett tunt kuvert i handen o ja visst ja!! Han bor ju i Singapore. Tänkte först att det var mina Kelly-dockor men då borde det ha stått IN på reket o inte SG. Som i Indien. De kommer säkert under veckan, bara för att inte jag är hemma. Tyyypiskt.
Nåväl. Ställde kosan o huven mot söder o drog iväg efter tankning o snabbtvätt av front- o bakruta. Till vilken nytta då, kan man undra med blicken i backspegeln. Utanför Mertainen tog det STOPP. Tvärnit. Solig dag med en miljard knott utanför fönstret....


 

Stod i en dryg halvtimme o det enda som hände under den tiden var att folk klev ur sina bilar, båda framför o bakom mig. O den killen, gubben, snubben som parkerade bakom mig, höll på att backa in i mig! Han måste ha försökt köra om kön framför, men fick säkert tillsägelse att flytta på sig, för han komm backande i full kareta. Han stannade till o parkerade bakom mig... Radion på, givetvis med P4. Inte ett ljud om att nåt konstigt pågick. Antog att det "bara var det vanliga trafikkaoset vid vägreparationer/ombyggnad". Pratade med Maken o meddelade att jag skulle bli sen. Drack en mugg kaffe från medhavd termos. Åt ett Wasa-knäcke med brunost. Flyttade på bilen, då en larvfotsmaskin med skopa ville fram. Han hade problem att ta sig förbi en buss eller lastbil några billängder bakom mig o jag tyckte det var nog böst att flytta undan vänsterdörren o backspegeln lite. Han tog sin förbi med god marginal. Klev ur bilen. Drack en kopp kaffe till utanför bilen men de där jävla knotten var för ihärdiga så jag klev tillbaks in i bilen igen. Först efter klockan fem sa de i Trafikradion att en dumpster farit av vägen mellan Mertainen och Pitkäjärvi. Menjahaaa.... Bärgning pågår med annan dumper. Plöstligt började kön ringla sig framåt. Yayyy! En bit i alla fall. Sen var det ju trafikljus o lots. O de har satt upp mitträcke kring PII. 

Vägarbeten överallt. STH 30. Jaja, järnvägstermer men det är ju samma på vägen. Max tillåtna, eller snarare rekommenderade hastighet, 30km/h. Voff. 

Hungrig som en björn innan jag ens kom till Gällivare. For in på Coop o köpte en räkmacka som jag sakteliga petade i mig under färd. Inte helt lätt. O en glass. Vars pinne hade gått av så där uppstod ännu ett problem. Det var bara att leta upp en P-ficka o äta upp spillda räkor o glass i lugn o ro. 

Fick påminnelser från Tradera. Visstifan. Italienskan... Leta efter en P-ficka. Hittade ingen o det närmade sig auktionsslut. Stannade till vid vägkanten o kollade. VojVoj Mindre än en minut kvar. Poff, slängde in ett bud o YES! My Preciousss! 

Åkte vidare när nästa pling dök upp. Då hann jag i alla fall in i Kåbdalis o stod still på bättre plats, än intill den smala E45an... O klickade hem tyskan också. 

Körde över Vidsel, Vistträsk o Storsund. Mörkret inföll o mina värdelösa helljus gjorde nästan varken till eller från. Behöver extraljus den här årstiden!! O när sista bron närmade sig (vägen smalnar av betydligt vid ett par broar) och DÄR.... tvärnit Äh, det var "bara" en ren. Men den klev rakt upp o rätt över vägen i sakta mak o jag hade kört på den om jag inte bromsat. Så onödigt. 

Tog mig till stugan i ett stycke o sitter nu vid Lappen o skriver färdigt, det inlägg jag började med på mobilen. Maken snarkar gott o Karlavagnen pratar om fattiga semesterfirare. Eller nåt. 

Becksvart ute. 


Av Kvasthilda - 17 augusti 2015 09:00


Eget tema nr 30 Korg

229/365


... o bokmärkesrosor. *salig suck* 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 augusti 2015 16:06


Ur led är tiden. Tog mig hem. Trött som fan. Försökte lägga mig o sova men somnade inte förrän efter sex i morse. Nä, hade inte sex. Klockan sex. Trött. Vaknade med ett ryck o tittade på klockan. Några minuter i nio. Menvafaaaaan. Vände på mig o tankarna snurrade en stund men jag svimmade av o vaknade igen strax efter tolv. Några få timmar. Tar sån jävla tid att bli folk bara. Fattar inte hur pigan klarar av att sätta sig i bilen o dra ner till stugan efter ett nattskift. 

Bränner lite fotobackuper o ska packa ihop lite här så jag kan åka så snart det bara går i morgon. Helst långt före lunch men det vete sjutton vad det blir av det. 

O där blev en skiva till klar. Ska bara kopiera till extradisken jag köpte också så kan jag andas ut sen. 

Måste fundera på 365or igen också... En kvar just nu. 


Av Kvasthilda - 16 augusti 2015 09:00


Tema nr 340 Varumärke

228/365


Hittade en söt kaffeburk på en loppis i sommar o kunde givetvis inte lämna den där, på hyllan i den gamla ladan. Nädå, den fick följa med mig hem! Rosor, rött o svart. Kan det bli bättre? Jodå, men den är supersöt! 


Kärn-KAFFE - Kaffet med arom





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards