Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2015

Av Kvasthilda - 28 oktober 2015 23:57


Ka i hela helvete? Är det vår jobbdator som kastar ut mig när jag ska redigera? Skapade ett nytt inlägg för att se o då kom jag åt gamla inlägg. Jävla tjorv.


Ryggen spökar än. Snälla Snälla. Ont, det gör ont. O även under da'n. Sluta göra så jävla ont.


Kikade in på min leksaksbutik i Narvik. Hilde var där. Kul att se nån av dem! Hon hade glasögon. Tror aldrig jag sett henne med glajjer. Hon kanske använt linser tidigare. "Vi har fått in nye dukker, men du har dem nok?" Skoj! De hade fått in LA Girl o munktjejen (båda "Skipper"). Men jag köpte med mig en annan. Den enda jag inte vet om jag har liggandes hos nån vän i USA. Åsså köpte jag en liten Hello Kitty-reflex.

Gick även in på butikken intill o köpte en laddare till mobilen. Nu har jag gått hemifrån för sista gången utan den! Kändes som att den laddar snabbare än MACs egna. "Den börjar inte brinna nu då?"


Å vad de här sista minuterna innan utstämpling tar tid!! Evig tid. Lååångsamt. Sakta sakta sakta.


Blir vansinnig på alla jävla nyheter också. Ett TJUGOTAL blivande eller nuvarande flyktingboenden har brunnit. TJUGO?!?????? Va fan håller de på med i det här jävla landet? Har sett en liten ruta fladdra förbi på fejjan i stil med "De ville stoppa terroristerna att komma in, men de kunde väl inte ana att terrorismen redan fanns i landet?". IS är ett jävla skit men den där flyktingfientligheten som råder är då fan inte bättre. IS är en bråkdel av alla som kommer in. Fortsätter de som de gör, kommer det garanterat att bli fler. Unga arga män. Unga rädda män. Men de är ju inte de enda som kommer hit. Det är familjer med små barn. Familjer som förlorat en tredjedel av den. Familjer som förlorat mödrar o fäder o syskon o farbröder o mormödrar. Förbannat. Se lite längre än era jävla svenska välfärdshjärtan tar er. Titta bortom IS o allt skit. Det är rädda människor. De har ingenting. INGENTING. O får inte ens tak över huvudet för att idioter bränner upp skolor o andra boenden med flyktingar i åtanke. Jävla idioter. Vad fan kostar inte det då?? Så tröttsamt. O så jäkligt mot alla som behöver en fristad. De behöver inte komma till andra terrorister o krigszoner. Vi har det för bra.


Av Kvasthilda - 28 oktober 2015 11:26


Har radion på bredvid mig o de spelar just ledmotivet ur senaste Bondfilmen. Lite falsettsång av...? Writings on the Wall. Det sas ju länge att Adèle skulle göra även detta ledmotiv men det är den unge Sam Smith som sjunger. Aftonbladets nyhet var alltså fel. Skräll. 

 

Av Kvasthilda - 28 oktober 2015 09:00


Tema nr 325 Under bordet

301/365


oTemalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 oktober 2015 19:49


Konstiga ord det blir ibland. Eller snarare konstiga kopplingar man gör. Ehuru. Eller hur. 

Ryggen är fortfarande paj. Helt slut i ryggslutet. Det där lät som nåt svågern hade kunnat säga. En lokbok. Eller en bok om lok. Tok. 

Lillkläppen har varit här idag. Eller snarare. Jag var tvungen att fara o handla när jag insåg att det saknades en del till matlagandet idag. Tänkte rotsaker på nåt vis o älgstek - på nåt vis. Grädde måste vi ha om det ska bli nån gratäng. Eller sås. O smöret var slut. Det ska vara riktigt smör att bryna köttet i. Rotmos? Nä. Trist. Då fick det bli en rotsaksgratäng med skivad potatis. Kålrot, morötter o en palsternacka. Köpte kantareller också. O jäklaranacka vad dyrt. 399 kilot! Plockade en lagom mängd o vägde. Nära 95 spänn... *gah* Nä, plockade ut en liten hopvuxen bukett o bestämde att det fick räcka. 73 pix i alla fall. Svenska kantareller. På hemvägen hämtade jag upp Lilleman o hans mor. 

Maten blev god i alla fall. Trodde köttet skulle bli snustorrt men det klarade sig. Eller det blev torrt men jag räddade en del av det med spad och sås. 

O Ollivander gillade kantarellerna! Hans mamma gillade också svamp när hon var barn. Not so much idag. 

Öngar. 

Fick biljetterna av Lillkullen också. Han skrev ut dem på jobbet. Spectre. Ser fram emot det. 

Nu är det mest kudden o sängen som hägrar. Skallebang o den där jävla ryggen. 

Av Kvasthilda - 27 oktober 2015 09:00


Eget tema nr 43 I ett fönster

300/365


Ett par gamla saftflaskor. Minns ni de här? Retro så det dånar. Önos? Löööv it! Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 oktober 2015 01:10


För andra gången på senare tid blev det en total meltdown i Melodikrysset. 

Wikipedia-läsfel? 


Lilleman är rätt svar men musikalen helt fel. Eller åtminstone illustrationen. 


Wikipedia

M Q

Av Kvasthilda - 26 oktober 2015 23:54


I helgen kommer Spectre till Kiruna så jag bestämde mig för att spendera måndagkvällen med Skyfall. Bästa Bondfilmen. Börjar knappast klassiskt med Ola Rapace som rysk skurk på motorcykel o tågtak men slutar fantastiskt klassiskt med stoppad dörr o Miss Moneypenny i receptionen. I klassisk blå klänning till det, fast med nytt snitt. I löööv Skyfall. Trots att de sköt Bonds gamla Aston Martin i bitar. *huff* 


 

Spectre är sista filmen med Daniel Craig som Bond. Jag gillade inte hans första Bond när den kom. För mycket våld. Det var mer en ordinär actionrulle än en Bondfilm. För mig blev Pierce Brosnan epitetet för Bond. Han var mixen av de gamla o moderna Bondfigurerna personifierad. Klassisk o modern samtidigt. Snygg och smidig. Jag älskar Sean Connery o avgudar (avgudade) Roger Moore. Han var "min" Bond. Den jag växte upp med. Gillade inte Timothy Dalton sådär jättemycket o George Lazenby passerade som en parentes i Bondhistorien genom I Hennes Majestäts Hemliga Tjänst. Vaddå Bond gifter sig?? Nä, ta o kamma till dig, som sköna Elisabeth brukar säga. Men Daniel Craig har vuxit som Bond. Jag ÄLSKAR Skyfall. Blir Bond svart nu? Miss Moneypenny blev ju svart... Helt galet. 

Av Kvasthilda - 26 oktober 2015 10:00


Aj o förbannat jävla ont. Min rygg håller fan på att gå av. Fick ont igår eftermiddag och det har inte släppt sen dess. Styrketräning kanske vore nåt? Har inte gjort just nåt annorlunda än andra dagar men igår pajade ryggslutet alldeles. O jag har massor att göra idag. Förbannat. 


Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se