Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2015

Av Kvasthilda - 16 oktober 2015 20:45


När jag vaknade i morse fanns ingen is kvar på sjön. Allt har tinat bort. Fram tills igår kväll låg det som ett svalt och stilla täcke på sjön och det plaskade under iskanten när man hämtade vatten vid strandkanten - som dessutom har gått ner igen. Nu är det ungefär lika högt vatten det varit en stor del av sommaren. 

Älgjägarna verkar bli utan byte. Hopplöst. Inte ett liv i skogen. Fast de vet att det finns älg därute. En stor rackare rör sig i trakten. Får se på lördag. De har kallat in förstärkning från resten av jaktlaget för att ha fler passare. 

Vi har bjudit på mat idag. Jag fundera på vad jag skukke göra men hade med mig älgfärs och murklor så min vanliga färsgryta stod på menyn. Det var sagt att alla skulle äta på varsitt håll efter bastun men med fyra personer i byn (jaktbyn kanske ska sägas, för Gunnar är också här) så bestämde jag mig för att fixa käket trots allt. O jag hade dessutom testat göra äppelrosor. Gick ju sådär kan jag säga. Hade svenska äpplen o de är lite skörare än Red Delicious o allt vad de heter. Skulle nog kokas någon sekund längre för att bli mjukare o medgörligare. Men de gick åt i alla fall. Iddes inte göra fler än fyra stycken. Vi serverade dem med färdig vaniljsås på tetra. Blev godkänt fast jag hade velat ha lite mer socker i dem. 

I morgon har jag en del disk att ta rätt på. Klart vi äter på porslin när det ändå ska diskas. Men det blir då det. 



Av Kvasthilda - 16 oktober 2015 09:00


Tema nr 247 Sakletare

289/365


En av Ollivanders tvåårspresenter från Mbobbo. Han letar bil med mamma.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 oktober 2015 09:15


En kompis passerade Långträsk igår o slängde på en tut. Då hade jag inte hunnit ner riktigt än men jag kan inte ha missat henne med mer än några få minuter, för strax efteråt passerade jag järnvägsövergången som hon just kört förbi - i hennes fall vägövergången. 

Idag fick jag en blänkare - Tutar igen. O mycket riktigt. Stack ut näsan - och öronen - genom dörren o hörde en signal i fjärran. En Rc-tuta. Inte alls lika mäktig som signalen på en IORE. 

 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2015 09:00


Eget tema nr 41 Oktober

288/365


-.



Redigerat: 
Fotat den 28 oktober


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 oktober 2015 21:08


Jag hörde nåt på radion idag som jag tänkte att "Det där ska jag komma ihåg att blogga om". Jo, tjena. Vad det än var, har det försvunnit med vinden. O tror fan det är nordanvind fast den kommer från annat håll. Kallt som sjutton. Tror i alla fall det var nåt som Lotta tog upp. Eller Jon. *bah* Minns inte ens om det var i Norrbottensradion (Jon) eller Före Tre (Lotta). Båda har rätt skön galghumor i min smak. 


Förutom det har jag googlat lite på sköra o skivade naglar. Det är något som mina naglar lider av. Ungefär som blommorna nedan... Naglarna skivar sig o skivar sig o skivar sig o går av. Trodde det som mycket annat är ålderstillägg - o det är det säkert. Också. Men vårt torra klimat gör säkert sitt till o hjälper inte 50+-arnaglar att hålla sig fräscha o fina. De enda nagellack som kan dölja eländet, är såna jag inte gillar, dvs "socker" eller "sand"-lack. Do NOT like. Får inte bort det. Enkelt. Dotra har nåt nagellackborttagningsmedel där hon helt enkelt sänker ner naglarna i en burk - hur kul ska det bli efter ett tag? Andra har klippt små nagelstora bitar av rondeller/bomullspads o doppat dem i remover av ett eller annat slag o lagt på nageln att verka i några minuter, innan man "smeker" av nagellacket. Funkar sådär. O DET ska också påverka hur/att naglarna skivar sig..? Nån snyggoblogg sa det vid nåt tillfälle. Var det hon, thailändskan (som är syster med exet till grannens ex' son? - joråsåatt, en vän-till-en-vän-till-en-vän), vad heter hon? Fe? Fae. Ja nåt. Fast det kanske var tjejen till grabben. Han, fd grannnens son. Nåja, hennes syster då. Mowahahahaaaa. Men hur som haver, naglarna skaver - av. Vad fan gör man? Olja in nagelbanden sa Mia. Hmmm... Jo, det följer med nageln ut. Hmmm, OK. Jo, kanske funkar. Maken skakar på huvudet o dör lite. Nageln är en DÖD del av kroppen. Liksom håret. Skadar ju inte att prova. Den som lever får se. Ska testa en grej. O det var det om det. 


Fick med mig stativet den här gången. Nu återstår det att se om nattens norrsken gör comeback. Vintergatan visar sig - lite. 

Av Kvasthilda - 14 oktober 2015 09:00


Tema nr 265 Slokar

287/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 oktober 2015 20:23


Har sån jävelusisk huvudvärk o håller alla tummar i världen att jag får sova hemma inatt. Precis när jag var på väg ut får att åka o hälsa på vår älskade dotterson o avlämna lite presenter, ringde jobbtelefonen. De brukar inte ringa o meddela ändrade turer i annat än om det är inställt så jag svarade. Jodå. Inställt inatt. O just nu känns det jäkla skönt. Har hunnit med en hel del (jobbmobilen i fickan) ärenden jag slipper göra i morgon så om inget händer under natten kan jag åka betydligt tidigare mot stugan än vad jag hade räknat med. Så skönt. Jag har ju värdelösa lysen på min lilla bil o vill inte gärna åka i mörker. Peppar peppar, nu kanske jag slipper det! 


Av Kvasthilda - 13 oktober 2015 09:00


Tema nr 10 Bakgård

286/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards