Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2015

Av Kvasthilda - 10 oktober 2015 09:00


Tema nr 263 Slicka

283/365


Mad Max får lite gott. Stekspaden användes som tårtspade... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 oktober 2015 20:08


Satt o lyssnade på Uggla i P4 när jag körde hem och fick mig en del goda skratt. Han hade varit o sett La Traviata på Folkoperan o berättade om hoppande snoppar. Eller en hoppande snorre. Det var en naken karl o några fler nakna kvinnor. 


Apropå dagens 365a då. Färdas. Här har man knappt jobbat sen man bytte uniform (känns det som i alla fall) men den här veckan har man tagit igen det. Jäklar i det snuset. Två nattliga vändor, en bagarvända har jag avverkat. En dagstur i morgon o en eftermiddag på söndag. Sen en natt till i nästa vecka o sen några lediga dagar. Nåja, det har ju varit semester o ledigveckor o vi jobbar ju jourer. Det är inte ingenting. 

O det verkar som om jag måste dra mig neråt stugan trots allt. Hade inte helt bestämt mig men när svågern kom hem med Juniors rakapparat men inte min mobilladdare för att Maken tänkte att jag kommer ju ner i alla fall... Jaja. Får väl bli så då. Har ju vintersulor på bilen i alla fall. Måste bara fara förbi macken o se om det är bra med luft i dem. De där däckhotellen är ju knökfulla. Jo. De kollar ju sån't - också. Mönsterdjup. Gör rent dem osv osv. Våra sommardäck är überskitiga. Åsså det bästa av allt. De förvarar dem säsongsvis. Men Kiruna är uppenbarligen fullt av folk utan plats i garagen - eller bekväma. Fullt är det, i de få däckhotell vi har. Eftersom folk en gång farit dit o bytt/lämnat, lär de nog inte ta dem därifrån heller inom rimlig tid. 

O Pigan blev utan motorvärmare - OCH parkeringsplats. Nu har de satt stolpar på hela den parkeringen där de brukar stå o ingen är deras. Bygg för fan stolpar till alla. Bygg ut då om ni måste. Står man inte på en designerad plats kommer Securitas o lappar bilen. Det är ju kul. Jävla Kiruna. 

Av Kvasthilda - 9 oktober 2015 09:00


Tema nr 90 Färdas

282/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 oktober 2015 11:39


Perioden mellan höst och vinter är hemsk. Det är kallt som fan i husen. Man kan inte gå barfota inomhus. Man kan knappt gå i en t-shirt. Långa ärmar. Sockar. Kofta. Varma byxor. Värmeljus. Inte kul. 


Av Kvasthilda - 8 oktober 2015 09:18


Men fan. Nu vill jag släppa den där skiten. Påmind två gånger på en vecka. *rys*  

O det där var en sån där fjantig grej man ser på Facebook emellanåt. Nån slänger ut ett bete i formen av att "Jag hatar dig. Du vet vem du är", Eller "Äntligen händer det" åsså inget mer. Men tyvärr får ni inget mer av mig heller. 


Satte på min lilla gröna Melloradio men batterierna håller på att ta slut i den. Skulle ha köpt en med sladd till. Det finns urläckra på Clas Ohlsson. Köpte en till stugan i trämönstrad plast som kan gå på batteri om man drar ur sladden. Varför köpte jag inte en sån? Towa o Anton pratar svenskars sexlust, sett utifrån världen. 25000 lesbiska skogshuggare. Cheti Bao? En kinesisk sägen. 


Natten har visst bjudit på enorma himmelska skådespel över hela landet. Utom hos oss. Tror det har legat moln lokalt över Kiruna. SysterYster ringde igår o berättade om deras norrsken - som de hade problem att fotografera. I Narvik var det visst ännu större än föregående kvällar. Maken ringde igår innan han somnade o sa "Gå ut o titta på norrskenet. Det är stort. Bågar o skärvor o det rör sig över hela himlen". Jojo. Kikade ut o såg - ingenting. Inte en stjärna, ingenting. Ett grått täcke låg mellan mig o det fantastiska. 

Häromkvällen (och igår i Narvik) gick det att fota med mobilen tillome. Då är det starkt! Häftiga fenomen.

Isse bodde i Luleå tidigare o funderade varför i fridens tider folk vallfärdade från när o fjärran till Norrbotten, för att se norrsken. Vi pratar asiater också här. Vad är det för speciellt med dem? (norrskenen, inte asiaterna) Då hade han bara sett fåniga gröna strimmor, knappt värda att slänga en blick på. Sen har han sett två eller tre såna där stora sprakande norrsken och insåg genast tjusningen med det o att man kan spendera sitt livs besparingar för att resa halvt runt jordklotet för att uppleva det.


O där dog radion helt. Igen. Den orkar fem minuter ungefär på de kassa batterier som sitter i. Skulle kanske ta mig i kragen o leta upp ett par nya då. Två? Tre? Det finns nånstans i alla fall. 


Koka lite kaffe då. Satte klockan på ringning halvåtta men jag har uppenbarligen inte ens stängt av första larmet fast jag trodde jag gjorde det. Sov en timme till... O i morrn är det bagartider som gäller. 

Av Kvasthilda - 8 oktober 2015 09:00


Tema nr 264 Slipad

281/365


En av höstens återkommande sysselsättningar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 oktober 2015 19:25


*puuuuuuh* Lång utandning. Det tar på krafterna att ha en snart-tvååring i huset. En obstinat tvååring som inte vill äta, men låter sig övertalas lite av mbobbo, knappt av mommo, definitivt inte av mamma. 


Lillkillen hittade dockans tutte o skulle lägga sig ner. Han ville ha "gi'ten" (mamma hämta) o ligga med huvdet på gisen eller vovven. Här försöker han få filten att täcka fötterna. Viktigt. 


Hade sällskap efter spåret i nattens skift också. Jag körde upp o Isse körde hem. Alltid trevlig med sällskap. På vägen upp visade sig himlen på sin allra vackraste sida också o ett galet norrsken vandrade över himlen. Inte lika fantastiskt som det vi hade i Långträsk för några veckor sen, men det var en god tvåa. Har sett många foton på Facebook under dagen. Aurora lät sig tillome fångas av diverse mobilkameror o det är häftigt. På hemvägen konstaterade vi att även en liten månskära kastar långa mångator på fjordar o sjöar - och Venus lyser starkt. 


Hoppsan Kierstin... Lämnade det här under 'utkast'. 

Av Kvasthilda - 7 oktober 2015 09:00


Tema nr 300 Surrigt

280/365


Vi har fått ovälkomna gäster i lillstugan... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards