Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2015

Av Kvasthilda - 5 november 2015 09:00


Eget tema nr 45 Rörelser

309/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 november 2015 18:59


Det enda viktiga på dagens agenda var att fixa rotmos o koka fläsklägg. Detta är avklarat, två av avkommorna mätta o barnbarnet verkade gilla "syklingen". Allt kött är kyckling. Men han åt :) 

O Kråk, som gjorde beställningen, äter det i matback i morgon. 

Av Kvasthilda - 4 november 2015 09:00


Tema nr 232 Prickar

308/365


Gick lite närmare de härliga stenarna.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 november 2015 13:10


Försökte ta mig en lutare på eftermidda'n igår, sådär lagom mosig. Då ringer det på dörren o svågern klampar in. Han irrade runt kring lägenheten o ropade på mig. Gick ut o öppnade källardörren o ropade. Så gav han upp o gick igen. Sonen satt ju i sitt rum. Han hade kunnat prata med honom. Sonen i sin tur, hörde ju inget med hörlurar för öronen med musik eller vad han nu har i dem. O Svågern är inte tyst. På nåt sätt. 


Så idag. Kom hem strax efter åtta, la mig en kvart senare. Sov i två timmar tills det bankade på ytterdörren igen o Svågern kommer insläntrande o högljutt hälsar på "Kissan!". Alla katter är honor o hundar hanar fast det lika gärna kan vara precis tvärtom. Kissan.... *gah* 

Han svamlade på om soffor o sommardäck o finns det kaffe o guvetvad. Jag vägrade kliva ur sängen. Sen han gått tog jag mig upp o sitter nu med huvudvärk from hell. HELVETE. 

Igår berodde det på att han såg min bil = jag är hemma. Dören stod öppen. Avkomman som gått igenom den sist, hade glömt låsa. 


Huv'et är tungt. Sådär som det blir när man är övertrött. Nu väger det sina modiga, vad sa de, åtta kilo? Som blir sjuttio eller nåt vid en smärre krock o en massa mer i högre fart.  Lite Körskole-Lassesnack. 


Ska fara o hämta ett par paket från vänner. Borde skicka Kläppen. *bah*


En balja kaffe till, så ordnar det sig. I morrn blir det fläsklägg o rotmos (till lunch) eftersom Kråk beställde det igår - o hon jobbar eftermiddag. Måste åka o köpa lite rotfrukter till moset. O fläsklägg förstås. 


KAAAAAFFEEE!!! 

Av Kvasthilda - 3 november 2015 09:00


Tema nr 334 Utmärkt

307/365


En kollegas stuga ligger därinne :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

211

Av Kvasthilda - 3 november 2015 08:18


Helt slut i luvan. Har dock sovit på hotell inatt. Fick ett av våra gamla rum. Blev så lycklig. Löjligt. Men man känner sig som hemma. Väl hemma o efter en timmes surr i väntan på att klockan ska slå dags att stämpla ut kollade jag fickan, där mobilen låg o funderade vad sjutton jag hade mer där. Hoppsan. Hotellnyckeln. Nåja. De gör en ny rätt snabbt. Det har nog försvunnit X antal nycklar där genom åren - som från alla andra hotell. O tåghytter. 

Ska meddela André så gör han en ny. 

Nu ska jag krypa under duntäcket en stund. NattiNatt o Go'Morron på er! 


Av Kvasthilda - 2 november 2015 12:37


Det är så kul att slå upp Facebook på mobilen o se alla härliga grattishälsningar trilla in. Hade ett par hundra grattis när klockan slog tolv. Jag har ju så vansinnigt många vänner. Det är ofantligt många av dem jag aldrig träffat i levandes livet utan de är cybervänner, många av dem sen mer än 20 år tillbaks, de flesta genom docksamlandet. Det är som gamla tiders brevvänner. Fast i cyberandan blir det så många fler, än om man skickar ett brev man får svar på en gång i månaden i bästa fall. Jag hade brevvänner i Canada, Australien, Korea, Frankrike och Finland. Har säkert missat nån. Vi skickade små presenter till varann o skrev om vardagen i en tonårings liv i allmänhet. Preteen tillome. Tweens. Fast det ordet fanns inte då. Jag minns inte när jag fick mina första utländska brevvänner. Hade några inom landet - o även inom Faluns gränser före dem. Folk man träffade endast under sommaren på det dagkollo vi var. Under vinterhalvåret vad det vykort som skickades från när o fjärran o ibland ett brev stoppat i ett kuvert för att man ville dryfta saker ämnat endast för adressatens ögon. For Your Eyes Only för att knyta an till gårdagens händelser. 


Oj vad jag gillade filmen! Jag är lättroad i allmänhet o gillar ofta det mesta jag ser. Trillar som en fura. Falling in love så att säga. Men SPECTRE ÄR bra! Skitbra. En del våld o pangpang o stora explosioner men vafan. Roger Moore sprängde en o annan station i bitar också, om det så var under vatten eller i rymden. En del humor i min stil. Småfnittrade för mig själv :) Fick en o annan armbåge av Dotra men man måste ju få ha kul! 


Har köpt mig en Canon-tidning så nu ska jag kika o se om jag kan få lite tips om nattfotografering. På fram-sidan fanns en EOS 760D. E-pigan vill ha en ny kamera o den modellen är kanon, om man säger så. 


Solen skiner, dagen till ära men min rygg vill inte släppa taget om det där onda. Inte riktigt o helt o fullständigt. Annars håller jag tummarna för att min tur är inställd inatt. Inte för att jag inte vill jobba men för att jag kommer att vara aptrött. Att köra upp (ner) till Narvik är en sak o passa hem men inatt är det min tur att styra hem skeppet. Vaknade vid niosnåret (faktiskt tidigare men vände mig o somnade om i väntan på att mobilen skulle väcka mig 0920), trots att jag gärna hade sovit en timme till, eller tills jag vaknade för egen maskin. Nu stod det taxi på schemat för dagen, hämtning av son vid bussen kring halvtio o under tiden jag gick på muggen hann han ringa fyra gånger. Han ringde igen o jag meddelade att jag klivit upp fyra minuter tidigare. Kommer! Jag hann till stationen innan bussen rullade in. Men är just nu sketatrött o får jag inte sova nåt inatt, blir det ännu ett 24timmarskift innan man får krypa under täcket. Tar mig nog till hotellet inatt o sover nån timme i säng innan hemresan. 

I dag finns det två turer jag skyr som pesten. Fortfarande den där vidriga KOS-trippen men även denna - när man kör hem. Att köra till Narvik är nåt helt annat. Har suttit o surrat med föraren som kört hem ett par gånger (Isse) o det funkar bra. På det viset håller man varandra vakna. Får se hur jag gör inatt. Lutar åt en lutning i bakhytten... Fast ryggen tar stryk av det o den är som sagt inte bra som det är. Vilket jävla liv. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards