Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2016

Av Kvasthilda - 17 april 2016 09:00


Tema nr 207 Ny bekantskap

108/366


De är helt nya bekantskaper. Tall. Curvy. Petite. Barbie har fått nya kroppsformer. Igen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 april 2016 21:09


Huff. Vet inte hur jag ska komma ikapp den här gången. TreSexFem. Detta eviga funderande. Ibland släpper det o man får en idé, eller fjorton. Just nu är det ungefär vad jag behöver. Ligger en vecka efter. 


Snorar än. Blodomloppet snurrar lite hit o dit ännu, men det är ingen direkt sjögång och huvudkontoret har sparkat wärkmästar'n. Inatt kliver jag upp i ottan o drar på mig uniformen för en tidig morgon och förmiddag i Vaskivouri. 


Kaffetarmen drog till vid halvsjusnåret så jag var tvungen att koka en liten panna. Får bara hoppas att det int epåverkar nattsömnen alltför mycket. Så lagom kul när man ska kliva upp före tre. O sonen sitter säkert uppe när jag gör det. 


Ja, han är hemma i helgen :) Så kul att se honom. Kom hem igår o jag skickade ut honom direkt för att hälsa på sina systrar o babblande systerson. 


Åsså snöar det... April April. 


Av Kvasthilda - 16 april 2016 10:52


Tja, inte är det lätt idag. Har ett par uppgifter kvar att lösa när jag börjar skriva det här. Ska väl ge med sig så småningom. Får se om snabben ger nån extra ledtråd. 


Det började väldigt lätt i alla fall. Älskade Tomas Ledin. Han hyllar livet i sin Livs levande

Finns ingen återvändo, nej bara ett slut
Njut av morgonens rodnad
En dag rinner livet bägare ut
Ta chansen att förlåta, hälsa på din mor och far
Vissa dem du älskar, vad dem betyder
Slösa med all den kärlek du har
Ja lovar även dagen kommer aldrig åter och ingen gråter
för det


Tony Eriksson spelade nästa melodi, Povel Ramels Underbart är kort

Bara en enda ros på ett evigt klänge,
så är livet,
trist varar länge,
men underbart är kort, alldeles för kort.


Mindre underbar är huvudpersonen i nästa melodi. Selena Gomez sjöng om Cruella De Vil. Henne vill man inte gå emot. Hon är superskurken i (Pongo och de101 Dalmatinerna

Cruella De Vil
Cruella De Vil
If she doesn't scare you
No evil thing will
To see her is to take a sudden chill
Cruella, Cruella De Vil

 

The curl of her lips
The ice in her stare
All innocent children had better beware
She's like a spider waiting for the kill
Look out for Cruella De Vil...


Lite klassiskt på det. Johann Sebastian Bachs orkestersvit nr 3 i D-dur. Eller Air som den också kallas. Exception spelade. 


Violava. Så heter den spanska melodin som Jejja Sundström sjöng. "Gestikulerande tevekändis". Jadu Eldeman. Hon var ju med i Gäster med Gester i många år. 


I nästa låt promenerade vi tyst Från Djursholm till Danvikstull i sällskap av Lars Roos och hans flygel. Annars var det ju Orup som sjöng sin text till den. 


ESC 2013. Bonnie Tyler tävlade för England med Believe in me. Europa trodde inte på henne alls o hon slutade på en nittonde plats med den. Jag tycker den är fin. Svårt för gamlingarna att slå i ESC idag bara. 


Så fick vi mer Evert Taube via Göteborg Wind Orchestra (fd GöteborgsMusiken). Nudistpolkan. För krysset skulle vi ha lite slang. Kanske bokstavligen då? 

Inte dansar jag vals,
nej, det passar ej alls
i nudistens attityd,
för i valsen är man pryd
men se polkan går i nord som i syd
uti i dur, går i ur, går i skur, är kultur,
har en frisk och frejdig fart,
o, vad det är underbart
att få naken dansa polka.

Anknytning till folktro.... Hmmm... Jo. Så är det ju. Han näckade. ET phone home. 


Orup ja. I Så Mycket Bättre 2014 fick vi se bland andra Amanda Jenssen och just Orup. Amanda gjorde nåt som ingen trodde var möjligt. Hon blåste liv i GES fotbollsdänga När vi gräver guld i USA o gjorde den till sin egen, via total amandafiering - och med engelsk text. When we dig for Gold in the USA

 

Tage Danielsson på det. Ordvrängare av rang. Idag hörde vi Jan Malmsjö sjunga en låt ur hans film Släpp fångarne loss, Det är vår! För att sagda fångar ska kunna släppas fria, må de ha blivit arresterade innan. 


Bengt Hannings orkester tog över radiovågorna och spelade militärmusik. Eller det som sedermera blivit signaturmelodi för alla som till slut gör sin efterlängtade Militär Utryckning Civila Kläder - muckar. Muckar-Twist


Vi slutar i kärlek. Rod Stewart med Love Is

Love is like a four-leaf clover
Hard to find and hold onto
Love is blind, love is tender
And the craziest thing you'll ever do
So crazy


Fääärdig! 

 

Av Kvasthilda - 16 april 2016 09:00


Tema nr 253 Roliga växter

107/366


Jaha. Novemberkaktus? Julkaktus. Påskkaktus? Här blommar den efter påsk. Men den blommar lika gärna i både november o december. Jag gillar kaktusar. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 april 2016 08:46


Men fy fan. Blir inte bättre på nåt sätt. Skönt att slippa kliva upp halvtre inatt i alla fall. Samma skift i morgon. Om den här dagen fortsätter såhär blir det fortsatt sjukskrivning. O fan vet vad som händer med min planerade resa till stugan nästa vecka. Kul att vara däckad i influensa under ledigveckan. Ingen feber i alla fall. Den kommer bara sådär under helt andra omständigheter (som för nån vecka sen) nu känns det som om kroppen har feber men man har mest kallsvettningar - o huvudvärk. Vaknade före fan men vägrade kliva upp så jag vände mig om o somnade uppenbarligen. 


Hur kan man inte gilla lila?? Ring så spelar vi. De diskuterar just lila, vad det nu är. Jaha, garn. Vad tillverkar hon? Missade det. En tröja. Ah, till barnbarnet Tyra. Det kommer en o annan ledtråd. O deras ledtrådar är så barnsliga. Palestina. Pall-Stina. Liten stol utan rygg o vardaglig Kristina. De har inga ledtrådar utan en rebus. Så typiskt Lisa Syrén. Vad hade de nyss? En lång o invecklag o superkrånglig fråga om vad en komponent kallas med en grekisk bokstav. Ledtråden var liten busig Muminvän - eller nåt mer, men det kom ju direkt i hjärnbalken på mig, Lilla My. My är en grekisk bokstav. O en annan. Vilket är världens näst mest talade språk, sett till antalet personer? Hink kommer att - eller nåt liknande. Spann-Ska. Hoff. Vem vet INTE att det är spanska? Fast jag trodde det låg först. Kinesiska är väl mest talat då. Att barnfrågan har lätta ledtrådar är väl en sak. Lagens långa arm. Vilket yrke har Kling o Klang i Pippi Långstrump? 

Laukuluspa! Så kul! Var ligger det? Fyra mil utanför Kiruna. Men Peje. LYSSNA då... Det snöar. Ja, det gör det. Även här. 

Asså va? Läser inte han ur barnpärmen nu?? Vad heter tigern i Djungelboken. Shere Khan. Fast det kanske är svårt för vuxna :D 

Whiter Shade of Pale. That's me. 

Nu laddar jag för MelloX. 

Morr'n. 


Av Kvasthilda - 15 april 2016 12:18


Fortsätter snorandet i den här takten, åker man väl på en bihåleinflammation också. *blerrk* 

Gubben ramlade in o for direkt igen. Han snorar också fortfarande - sa han. Hörde inga större konstigheter i hans röst. Min bär knappt. 

Om man kunde bestämma sig för en sjukskrivning nån gång. Har ett par skift i helgen o de är inte så betungande jobbiga. Kort tågväg o lång vila däremellan. Kan ju sova bort uppehållet. Det jobbigaste blir att kliva upp i ottan. Börjar kring halvfyra... O rätt besvärligt om det blir inställt hem, för då brukar det bli bilkörning. Helger o nätter är ju enda gångerna man tjänar några pengar idag. En sjukskrivning blir rätt kännbart i plånkan. Det är skit att börsen ska bestämma om man ska vara sjuk eller inte.

Korkskalle. 


Av Kvasthilda - 15 april 2016 09:00


Tema nr 232 Placera

106/366


Det är viktigt hur de står - o vilken figur som står med vem.

Ser du lilla Superman? Han är matchad med Thor. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 april 2016 18:15


Men va fan funkar inte tilläggen som de ska? AdBlock. Blockera då. *suck* 

O andra tillägg har lagt sig som ett rivjärn i halsen. Snorar som en grinig unge i trettio grader o stormvindar. Ont i huvudet. Halsen gör ont. Hela kroppen är i olag. Blodomloppet gungar fram o tillbaks i stället för att rulla runt efter ett givet schema. Har inte tagit tempen men är väl som gubben. Det ligger precis på gränsen. Vi har ju båda låg temp i normalfall. 

Fick ett paket från Holland idag som i alla fall hållt upp humöret. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards