Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2016

Av Kvasthilda - 20 maj 2016 20:30


Såååå trött! Har varit vaken i typ ett o ett halvt dygn nu. Med ett par korta avbrott från nån timme i midnatt till strax efter och en dryg timmes slummer på tåget hem. Jobbigt skift. Ljuset hjälpte inte mot vakenheten. Att man går i nån form av koma emellanåt är som det är. 

Gubben drog till stugan på eftermiddagen med ett släp på släp. Han ska byta stora släpet. En kille köper hans o han själv köper ett smalare o något längre, för att bättre kunna ta byggmaterial till stugan. Släp på släp har vi sett förr. Maken sålde ett av sina små släp till grannen som drog det till träsket för vidare transport till andra sidan sjön. På ett annat släp. Alla sätt är bra utom de dåliga. 

Kort helg. Eftersom man går i koma hela den här dagen försvinner den. Lördag o söndag seglar förbi. Lördagen med krysset o inlägg o sönda'n slutar rätt tidigt (säkert inte) med "tidig" uppstigning på måndag morgon. En helt vanlig arbetardag med start vid sjusnåret. Men med slut långt senare än normala arbetare. De går hem vid tre-fyratiden. En annan slutar efter arton... Men det är då det. Just nu är det ledig tid som gäller. Fyra skift kvar till ledigvecka o stugan. Längtar ner! 


Av Kvasthilda - 20 maj 2016 09:00


Tema nr 142 Kakmonster

141/366


Nej Moffa. Min kaka!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 maj 2016 18:05

Lång dag och än är den inte över. Eller kanske borde vara det om man ska få sig den nattsömn man behöver för nattens skift. 

Bilarna har gått igenom en tvätt. O mina händer har blåsor. AJ fan vad det gör ont. Släppte ner kött i en verm gryta och smöret sprätte upp o jag har tre myggbett på handryggen. En av dem har utvecklats till en vätskeblåsa. De andra två är på G. Aj Aj Ont. 

På teven rullar just nu de där stenletarna. Guy är i Madagaskar och letar safirer i regnbågens alla färger. Trodde safirer var blå. Men de är både rosa o lila, gröna, orange, gula och vita. Regnbågens alla färger. Ungefär som topaser. 

Har bjudet hela ungaskaran på mat idag. De som velat ha o varit i närheten. Blev flickorna. Lillskiten åt lite ris o kladdade mest med resten. 
O hans mor har köpt en växasäng som nu ska målas. 

Av Kvasthilda - 19 maj 2016 09:00


Tema nr 27 Byte

140/366


Göö'du Moffa?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 maj 2016 00:00


Klockan slog midnatt. Håller på att fixa till lite 365-or. Fördaterar o lägger in så jag har färdiga inlägg att redigera så småningom. Ser just att jag som vanligt skrivit ett o i stället för ett i :) Queen of Typo. Får fixa det - o göra klart de där inläggen så jag är ikapp igen! 



Celebrate, Good Times, Come On! (Vaken i P3 & P4)

 

Av Kvasthilda - 18 maj 2016 17:51


En halv vecka har passerat igen. Fan vad tiden går! Idag står det X i schemat. I morgon ett L. Sen ett otte-prebagartidståg att köra o passa hem, sen är det helg. Alltid kul att ha det där tåget på en fredag. Man är liksom helt komatiserad hela da'n sen. Nästa vecka är lite mer proppad med diverse tåg. Sen är det ledigvecksa. Efterlängtat. Stugan!! Vattnet har gått. På sjön. Ska bli sååå skönt! O där är det betydligt grönare än här. 

Har varit ute med Kackostampen på gården idag o tittat på lite av det som grönskar. Rabarber. Han har ingen aning om vad nåt av det är ännu, men det kommer väl. Vi har sett fjärilar idag. Hans mor skrek som den lättskrämda fåntratt hon är, när fjärilen flög emot henne... Åsså stampade hon på en stackars spindel. Hennes fel om det regnar i morrn! Var meningen att vi skulle köra en biltvätt idag men det rann ut i sanden. Bästa stället att låta tvätten rinna ut. Om man inte har tillgång till en tvätthall. Eller på en gräsmatta nånstans. INTE i en dagvattenbrunn. Tvätthallen är ju det absolut bästa... 

Jaha. Namnsdagar. Dagens namn är ett som går i släkten. Finns i Makens släkt o i min släkt. Mammas släkt. Samma på Makens sida. Svärmors sida. Inte så mycket i Pappsens. Eller Svärfars. Kommer o återkommer i alla generationer. O olika konstellationer. 

Får se om det blev några 365-ämnen i kameran idag. 


Av Kvasthilda - 18 maj 2016 09:00


Tema nr 259 Samspel

139/366


O här syns perfekt det Svåger/Farbror en gång såg... Kråkan klampa runt bland grisar i gummistövlar medan lillasyster trippade in i högklackat... Fast illustrerat med nåt annat. Men samspelet mellan Kråk o Pappi tycks ju funka i alla fall. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 maj 2016 10:54


Hahahaa, säg den glädje som varar? Nu är det ju stopp igen. Tre-Sex-Fem. Ska rota vidare i arkiven o se vad som kan vara delbart. 

Gubben gick precis o la sig på kökssoffan. Inte för intet en kompis kallar honom Kronblom. Han drog en fleecefilt över huvudet. Mest för ljuset, men det stänger även ut ljud. Igår satt hans bror här o surrade och han är inte speciellt tystlåten av sig. Hans röst har stigit de senaste veckorna. Tidigare har han kunnat prata i vanlig samtalston men nu är det med högre ljudnivå. Han hör inte ett skit själv. Dock blir jag alltid lika förvånad när vissa personer kan samtala med honom i helt vanlig samtalston o han verkar höra vad de säger. Han läser på läpparna också o kanske "hör" det han förväntar sig av det han ser. Mig förstår han inte alls hur tydligt jag än artikulerar. Han kommer ibland o vill ha datasupport, eller som igår med mobilen. O att då försöka förklara något för honom, som han initialt inte förstår - o sekundärt inte fattar/hör vad jag säger.... Detta låte sig inte göras - utan frustration från oss båda. 

Jaha. Kanske ska ta itu med kattlådan då. O vattna kattgräset. Det växer så det knakar! 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards