Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2016

Av Kvasthilda - 10 maj 2016 16:05


Tittade ut en stund o det föll enorma snöflingor från himlen. Freja som vårstädar kanske? Tog bara nån minut så slutade det o nu skiner solen mellan molntapparna. Fick en bild av en vän i Skåne på blommande hägg. Å andra sidan sa Maken att häggen knoppar kring Boood'n också. Förutom att det regnade inatt o vi har ännu större sjötomt än i söndags... 

Passade Minioren en stund igår mellan hans mors jobbstarttid o hans fars slutdito. Hann precis hem före 1800 o kollade mobilen. Jobb. Började 1818... Hoppla. Det var bara att leta fram uniformen o åka på jobbet - med vägen förbi Pigans jobb för en matlåda. 

Nu ska jag strax dra till jobbet igen - på möte. Ska kolla mailen också o se om de fixat det där med min fina 23 timmars karensdag. 

O sen blir det jobb i ottan. 


Av Kvasthilda - 10 maj 2016 09:00


Tema nr 169 Livfull

131/366


Full rulle. Inte en lugn stund. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

NIO

Av Kvasthilda - 9 maj 2016 11:41


Fan, det har gått nio dagar av maj o jag har inte ett enda jävla foto att uppbringa i 365an. *suck* 

Gillar inte maj! 


Av Kvasthilda - 9 maj 2016 11:33


Ännu är den där männ'skan inte på jobbet. Enligt telefonsvararen befinner hen sig på semester och återkommer efter trettonnollnoll.... Arrgghhh... Jag vill ha tillbaka mina pengar! De har dragit alldeles för många timmar i karens på mig. 

Måndag idag ja. I radion hör jag I want you to want me.... Gamla slagdängor. Har sett Simon bli hänförd av dansanse Stormtroopers o var tvungen att skicka länken till dotra o barnbarnet. Många Stomtoopes, Pappa söpt den. 

Från Cheap Trick till Laleh. Ska bara vara mig sjä-ä-äää-ä-ä-lv.

Själv har jag en mellandag. Avis på gubben som bott i stugan inatt. Mindre avis på hans resa till Boden idag. Dock här jag att de börjar prata musöron o annat oi radion. I Narvik har träden musöron o man anar en annalkande sommar- Här ligger det snöhögar överallt ännu. Diket har tinat upp o barnbarnet var på gården häromdagen. "Akta hålet" - sa han själv! Det har tinat i lugn takt i år. 

Jag gillar inte maj i Kiruna!! 

En timme o tjugo minuter.... 


Av Kvasthilda - 9 maj 2016 09:00


Eget tema nr 14 Velodrom

130/366


Jag cykla!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 maj 2016 11:48


Eftersom gårdagens inlägg inte ville publiceras i tid får jag slutföra det här. Det brann ju igår. Brandkåren fick den under kontroll, även om det säkert pyr ännu. Grannar har röklukt i huset o hem och de som bodde i närmaste trappuppgången fick finna sig en annan boplats inatt för säkerhets skull. 

Så skrev en kompis i Gällivare att det brann i ett hus där. Det huset brann också ner till grunden. Tragiskt. Hemskt. Vatten och eld är det värsta som kan påverka ett hem. Vatten underminerar och förstör, men hellre en vattenskada än en brand. Eld är obarmhärtigt. Inget går att ta reda på. 


O apropå eld o vatten. SÅÅÅ avis på Maken som är i stugan just nu. Han ska tända en brasa i eldstaden/grill-platsen o mysa på därnere. Gården är full av vatten - fast inte lika jäkligt som i fjol. Don Pedroso skickade mig en bild på vår sjötomt då o Maken fick iväg en bild nu. En viss skillnad. Jag hade nog inte tagit mig till vår stuga ännu med min låga bil, men Makens bil är lite högre så han tog sig igenom vattenmassorna över vägen. PoC har lämnat bilen på andra sidan vattnet o har sin fyris där - den kommer förbi vattenvägen. Det har inte varit lika mycket snö i år som i fjol. 



Jag vill oxå!!!


Av Kvasthilda - 8 maj 2016 09:00


Tema nr 353 Väntar på värmen

129/366


* * *



iPhonefoto

10/5


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 maj 2016 23:45


Men satan-i-gatan vilken svart dag det varit. Bokstavligen. Vid lunchtid hörde vi att det hade börjat brinna på Lappkonsum. Dotras gamla butik. Den hon alltid handlade på. O den butiken som hennes fd chef fram till nu basat över. Fast inte längre. Butiken finns inte kvar. Det är bara sot och skrot där butiken stod i morse - o folk som så sent som idag köpte sig lite lunch. Det har varit en massa brandenheter där idag. Kiruna, Svappavaara. Flygplatsen har skickat sina jättebilar. Såg Pekka skrev en stolt uppdatering på fejjan tidigare idag. Han har ju basat därute. På flyget alltså. 

Det gick rykten om att kåken intill hade börjat brinna. Mågämnet som blivit ditkallad under dagen sa att elden hade slickat husväggen - inte konstigt när Konsum satt ihop med ett stort hyrsehus - o ett badrum i en lägenhet fått sig en kyss. Annars är det väl mest rökskador.


Två av våra avkommor for iväg en sväng men kom tackolov inte så nära brandhärden. Över hela stan kunde man tydligen se brandröken. Vi bor bakom Loussa, så vi såg inget. Himlen var jämngrå ändå.


Foto: Dotra


Bloggplatsen kraschade när jag skulle ladda upp en bild. WTF?? Sen låg den nere i en halvtimme.... Typ.


Redigerat da'n efter... Nä. Fick inte upp ett skit igår så jag lägger upp det igen här. Tur nog kopierade jag inlägget innan jag försökte publicera det... 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards