Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2016

Av Kvasthilda - 23 september 2016 09:00


Tema nr 128 Impad

267/366


Jag blir alltid lika imponerad när jag ser fågelsträck - om de så består av en flock svanar, eller här, fyra skränande tranor. Deras koordination i v-formation är så läcker att skåda. Än mer impad blir man ju av militären när de kör sina uppvisningar med två eller fler plan, med tanke på hastigheterna men fåglarna är roliga att studera. Impad, blev jag dessutom av mig själv, att jag hann fånga dem på bild, där de flög över Ryggen. Mycket träd i vägen! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 september 2016 22:05

Konstigt vad som fastnar i minnet. Passerade en av de backar jag fastnat i med tåget. Fjärren ringde o frågade om jag skulle ta lång tid på mig till nästa driftplats eftersom persontåget stod o väntade... Tja, sa jag. Lite svårt att komma upp i hastighet när man stått still i uppförsbacke... Är på gång. O strax efter att jag kom in i backen som fick mig att tänka på rubriken, närmade jag mig en flock renar. Huff. Tappade massor med fart igen o ringde fjärren så de fick varsko persontåget. Vet inte hur många av renarna som gick därifrån för egen maskin. Huff. Igen.
Träffade en fd kollega när jag kom till min slutdestination och frågade om det som hände i Öjebyn igår. Kollegan ville inte spekulera. Sa att det var mest rykten som for runt o ville inte i sin tur spä på dem. Klokt. Vet inte om det var nån av "mina" kollegor/vänner som var med där.. Eller vem som orsakade det. Nån stackare får bära hundhuvudet i alla fall. Nån stackars Tkl då? Nåja. Ska inte spekulera mer i det. Det finns de som jobbar med olyckan. Kul är det i vilket fall som helst, inte. Inte på nåt sätt. Tur i oturen att ingen skadades. Eller... De fick väl hoppa men ingen allvarlig skada. De gick ju till ambulanserna enligt kända uppgifter.
Nåväl. Tippa i sig en kopp choklad då. Ikväll slipper jag i alla fall den hemska huvudvärken jag hade igår. Kramas om därute i höstmörkret.

Av Kvasthilda - 22 september 2016 09:00


Tema nr 81 Game Over

266/366


Ett annat av sommarens många festivalstånd. Du kan kasta pilar på ballonger. Slänga bollar på burkar. Spela på tombola. Vad man än gör, kastas en massa pengar ut på dessa spel och det är inte alltid man vinner nåt. I mitt fall är det oftast game over utan vinst. O skulle jag vinna utan att få välja, skulle jag garanterat få en sån där läskig SvampBob. Not my favorite. Då tog jag hellre en Kung Fu Panda! Actionhjältarna är lite coola. Ba'man (även om han är blå), Spaiman, Sup'man. Ser också Robin och Wonder Woman där. Kul att hon fick en renässans! (o ja, det är barnbarnets namn på dem) - utom WW, för han vet inte vem hon är, ännu. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 september 2016 23:05

Dunk, dunk, dunk... Nu var det ett lok som passerade o inte de där wärkmästarna som bråkade. Har tagit en lutare, i väntan på att mitt tåg ska bli färdigt. Tänkte, att jag väntar väl in loket då. Måste ju höra när de växlar in det före tågsättet. Vet inte om det var det som hände nu. Får kolla upp den saken. Sån tur har jag nog inte. Brukar kunna bli sent.
O hörde nyheten att två tåg krockat med varann i Öjebyn idag. Undrar vilka förarna var där - o hur fan det kunde hända. Hoppas det går. Bra för dem. Enligt nyheterna hade de tagit sig för egen maskin till ambulansen i alla fall.
Men..... Vilket spår kör de det där loket på...? Jäklar vad det slår o gungar. Hela kåken rör sig ju!
Nå. Strax hemgång. Hoppas jag. Eller inte. Nu backar de tågsättet ser jag. Undrar om de far o lastar nu?? Måste kolla.
G'Natt - till er som får...

Av Kvasthilda - 21 september 2016 11:48

Gah. Orkar inte. Vaknar en andra morgon med blixtrande huvudvärk. En naggande förkylning i kroppen. Sover dåligt. O det fast jag haft två dagar på hemmaplan. Typ. Uppe i ottan på måndan o ett par timmar sen hem, men med återstoden av eftermidda'n hemmavid, kändes det ändå som en ledig dag. O den här dagen är nästan lika ledig den. Börjar först efter 18 ikväll. O sammalika i morrn. Sen är det helg. 

Av Kvasthilda - 21 september 2016 09:00


Tema nr 100 Hjärtan

265/366


Ett av sommarens festivalstånd, här Kirunafestivalen. Såna där fåniga kasta-boll-priser. Vem vill kramas med en hamböjaje? Smajlisarna har fått eget liv de senaste åren och finns även som "mjukisdjur". Kramnallar. Vad man nu vill kalla dem. 

 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 september 2016 23:15

Spotify snurrar runt runt runt. Ibland blir jag snorless o stänger hela skiten. Sen vill jag ha nåt som håller igång datorn - eller öronen. Eftersom jag inte ids göra egna spellistor, kollar jag nyheter och de listor Spotify förser oss med. Ikväll har det snurrat topplistor från 70-talet och 80-talet. Just nu Take on Me med A-Ha. All Out xx's heter listorna. Byt xx mot valfritt årtionde. 70-80-90-00. Eller varför inte 50? 

O känner just att värmeljusen slocknar. Det luktar lite speciellt. Lite hurvet ikväll så värmeljusen brinner för full låga. Brann. Tills nu. 

Lite småhungrig. Ska gå o snoka i kylen o se om jag hittar nåt matnyttigt. 

Av Kvasthilda - 20 september 2016 09:00


Tema nr 177 Lurar

264/366


Inte den mest fokuserade bilden, men lite apropå gårdagens dassbild... Ville visa den på nåt sätt o letade teman. Ah. Lurar. Det kan bli bra... Bilden lurar *kanske* ögat. Kanske, eller antagligen inte men vi kunde inte låta bli att fnissa hysteriskt när vi såg den smutsiga grisrumpan i grönsaksdisken...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards