Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2016

Av Kvasthilda - 19 september 2016 15:59

Eller kanske mer maskar och duvor. Pigan skickar bilder på sina bästa Pokémons... O hon har hittat en Arcanine. Eller utvecklat en. Jag har inte ens en Growlithe. Hon gnäller över min Scyther o Lapras och nån annan bland mina 106 Pokédexade figurer men hon i sin tur har vad, 114? 115? O fan så många fler som jag inte har. *huff* Nä nu jäklar... Hahahhaha. Skrattar åt en kompis som slår ut sina döttrar ur gymmen o tar över. De spelar för olika lag. Det är så besvärligt. Pigan o jag har samma i alla fall, men Kråk o Lillkullen spelar i ett annat. De där gula. 

Såg en Growlithe nånstans kring jobbet igår. Slängde väskan i bilen o tog en extra prommis kring området men inte fasen dök den upp igen. De är sneaky di däringa pokémonarna. De har tillome snikat sig in i min ämneslista... 


Nu har jag fredag. Fast kort helg. Bara en dag ledigt, sen är det jobb igen. Ett par korta jobb - om tågen går. Annars kan det bli vad som helst. Man vet aldrig. Det har i alla fall varit en intensiv vecka. 

Av Kvasthilda - 19 september 2016 09:00


Tema nr 333 Utedass

263/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 september 2016 21:31

Ett evinnerligt snorade o nysande. Har man en förkylning i vardande? Pigan har varit hemma med feber och barnbarnet detsamma. Hösten är här med återvändande barn. Dvs skolorna har börjat och med det sprids alla sjukdomar med blixtfart igen. *atchjoo* 

Hade jag haft en virre - hade jag inte kunnat ta nån i alla fall. Ska upp före tuppen inatt. Bagartider. *gäsp* 

Av Kvasthilda - 18 september 2016 19:37

WOW. Fyllde just sista bilden i 365an för månaden. Coolio. Då är det bara att ta itu med att fylla oktober då... O november. O december. 90 teman till. 


Tor jag bestämt mig att inte ställa upp dockskåpet trots allt. Om jag haft en annan plats för det. Skulle haft det där jag initialt tänkte mig, så hade det känts bättre. Nu blir det för stort. Kan inte sätta upp balkongen, för då kan man inte gå runt därinne. Blir nog en KALLAX till i stället som jag tänkt från början (också - men ändå inte). Fick ju in ett hyllskåp extra därinne som inte hade tänkt ha alls. Får se hur jag gör med alltihop... 

Hittade i alla fall alla spikarna o skruvarna som satt i skåpet från början. Hade varit duktig, eller pappa-petimetrig o lagt dem i en filmburk som låg i kartongen med husets alla smådetaljer (trapp, räcke, spaljé mm). 

Av Kvasthilda - 18 september 2016 09:00


Tema nr 112 Höstglöd

262/366


Pigan o jag var ute för lite PokémonGO en kylig septemberkväll, när solen visade sig under molnen o mellan stenarna på ett av våra obefintliga torg i Kiruna. Vi slog över på kameran båda två :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 september 2016 11:07

Lördag igen. Den här veckan svepte förbi i ett töcken. Förra veckan satt jag i stugan o myste, idag är jag knappt vaken, men kryssat har jag. Bitvis lite svårt, men med hjälpbokstäver hittade jag i alla fall svaren, om än inte helt vägen dit. 


Vi började enkelt idag i alla fall. Himlen är oskyldigt blå med Jessica Andersson. En fin hyllning till bröderna Gärdestad, Kenneth och Ted. 

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå


Sen kom en av dagens eldemandubblar. De där som egentligen inte är en dubbel men han har knutit ihop dem på nåt sätt o på det viset kallar dem för dubbel. Kan vara för att spara tid, vad vet jag? Vi hörde En stilla flirt och Nu tändas åter ljusen i min lilla stad


Det är långt till april, men det är vad hon sjöng om, Patti Smith. April's Fool


Älskade spion. Det var svenska namnet på en av alla Bondfilmer. I original heter den The Spy Who Loved Me. Carly Simon gjorde ledmotivet till filmen, men idag hörde vi inte hennes version. 

I wasn't lookin' but somehow you found me
I tried to hide from your love light
But like heaven above me the spy who loved me
Is keepin' all my secrets safe tonight


Nobody does it better sometimes I wish someone could
Nobody does it quite the way you do
Did you have to be so good?


Leslie Gore hette tjejen som gjorde It's My Party från början men idag fick vi en något oväntad version, i en hes och raspig röst som hörde till Amy Winehouse. 


Cucoo, cucoo, gal göken i skogens sal. Så börjar Gökvalsen. Sandor Hajosi spelade. Varför de stavar koko med engelsk stavning vet jag inte, men en gök låter ju likadant, vilket språk man än skriver ut det på. 


Man har en son, som gör melodi-en
Man har en far som lägger sig i-en
O resultatet
blir en ren familjeprodukt

Duett med Povel Ramel och Mikael Ramel. De fick en varsin adress. Kanske lika bra det. Far o son kan ju inte campa ihop i all evighet. 


Åsså dagens andra eldemandubbel. Inte en vanlig dubbel, utan just eldemansk. Nu sökte vi ett par kompositörer. O här kom dagens huvudbry men namnen hamnade där de skulle. Första melodin var en av bröderna Gershwins - lär mig aldrig vem av dem som komponerar musiken, Ira eller George. Ointressant är det. Vi behövde bara en av dem här. Den andra melodin var en av Duke Ellingtons verk. 


Timmarna går så fort när man har roligt. Ja, med Helen Sjöholm och Tommy Körberg, tillsammans med BAO kan det ju vara så. 

Timmarna går så fort när man har roligt
Visst känns det så
Oavsett det är regnigt eller soligt
Vi trivs ändå
Einstein har sagt att tidens gång
Inte är konstant
Och timmarna går så fort när man har roligt
Det är så sant


Från en Andersson, till en annan. Stikkan skrev Det blir inget bröllop på lördag. Hamburgarna spelade. 


Som eld av Arne Bruhn. Bakom mikrofonen fanns Mia Skäringer. 


O nästa svar var inte Irma Schultz som jag gissade innan, utan en del av en musikal. Zizi Jeanmaire sjöng en melodi ur en musikal vid namn, Irma, La Deuce


Vi slutar dagens krysslek med att ställa frågan Var bor du lilla råtta? 


Ja, det var det det. Ha en skön lördag! 


Av Kvasthilda - 17 september 2016 09:00


Tema nr 310 Tjusig

261/366


Den är lite kaxig, tjädertuppen i Gruvstadsparken.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 september 2016 09:33

Va. Är det fredag idag? Snacka om att vara dagvill. Har ju jobbat alla dagar hittills den här veckan - o jobbar hela helgen. Ledig först på tisdag. 


Maken sköt en älg till igår. Härligt. För lajkan den här gången. Björn Borg. Fast det heter han inte. Hector. Eller Hektor. Lite osäkert. Hunden bryr sig inte om såna saker. Rex går nog sin sista älgjakt i år. Han är hesare än nånsin. Trist. Gammal vovve med många uppskällda älgar genom åren. Frågade Maken. Vad ska vi göra med Rex? Ska vi ta hand om honom? Fast vi har inte plats för en jakthund hos oss. Som dessutom är van att bo i hundgård. Svärmor tog in nån/några hundar för många år sen. Kan ha varit jakthundar men troligen slädhundar. Hon tyckte synd om dem, att de skulle behöva ligga ute i hundgården i snöstormen. Hon hade det hon gjorde dagen efter. Tur att hon inte hade nåt luktsinne säger jag då. Hundgårdshundar som är vana att vara ute, tar man inte bara in o stänger in i en hall över natten - hur mycket det än stormar. Det var skit långt upp efter väggarna. *blech* Vet inte hur mycket Rex brukar vara inne, eller ute. De har fina hundgårdar med koja mot väder och vind, även hemma hos Jaktledaren. Han har varit en av Makens kompanjoner i skogen i så många år. Å andra sidan är han inte den första hunden att flytta till andra jaktmarker, på andra sidan regnbågen. Kato flyttade för många år sen nu, fast till en annan jägare. Han o Rex kom inte överens. De kom som valpar samma år, till jaktlaget men från olika kullar. Funkade inte alls. Två alfahannar som inte accepterar den andre. De högg efter varann genom gallren i hundgården. Tok. Båda jätteduktiga i skogen. Det återstod bara att ta beslutet vem som skulle flytta. 


Oj, det har gått några år sedan de här bilderna togs. Kronprinsen Ibra är bara valp här. 

Rex, Hector o Ibra

Hector o Ibra har campat ihop i några år nu


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards