Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2016

Av Kvasthilda - 16 september 2016 09:00


Eget tema nr 37 Spräcklig

260/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 september 2016 20:07

Vaknade före satan i morse. Ja, du förstår kanske varför jag ringer? Nähää? Undrar varför Ps ringer när jag har jour? Trött som satan. Somnade sent igår o har sovit urdåligt inatt med en trampande katt kring öronen. Eller axlarna. O höfterna. Eller bröstkorgen. Beroende på hur jag legat. Mellan-tummen-o-pekfingret-så-nära var jag att slänga ut eländet. Men hon kurrar som ett tröskverk o kan söva vem som helst. Hur som haver. Jourutryckning idag. En sväng till torskromskusten. Fiskleveroljans förlovade land. 

Blev en Poképrommis i Narvik. Några ynglingar hade dragit igång tre lurar så jag stannade upp o fångade en massa pokisar. Skulle bara ha haft ett lyckoägg också. Man får ju dubbla poäng på det. Hade skärmen nerlusad med Magnemite och Voltorb. Hemma igen satte jag mig utanför järnvägsstationen för nån hade dragit igång ett par lurar där o jag skaffade mig ett ägg och utvecklade Pokémon så fingarna blödde. Eller inte. Svårt att vara så intensiv när det tar en evighet för dem att bli klara. Träffade pigan o kullen. De var också ute o pokéjagade. Lurarna tog slut o jag var tvungen att åka hem. Galet pinknödig! Stannade utanför garaget o drog i handsbromsen - då ringer SysterYster.... O där tar det aldrig slut. Men gå på toa då, säger hon. Njaeee.... Lite bråttom o med min huvudvärk sitter jag still tills allt lugnat ner sig. Telefonsamtal o annat. Kliva innanför dörren o snubbla över Luna när ubåtarna samsas med guldfiskar kring skallen... Nej, satt still till jag var tvungen att avbryta. Grävde fram ett par alvedon o kokade en kopp te. Inatt får jag sova så länge jag orkar o pallar. Inget jobb förrän i morgon kväll. 

Av Kvasthilda - 15 september 2016 09:00


Tema nr 321 Trångbodd

259/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 september 2016 18:03

Jaha, då kan man slappna av igen då. Klockan har passerat 1800 o jouren är slut för idag. Man sitter på helspänn o funderar om man hör mobilen om den ringer. Är tvungen att ringa den ett par gånger för att se om den alls fungerar - o om jag hör den. Galet. 


Nu sitter jag med en annalkande huvudvärk känner jag. Inte bra. Kan iofs också bero på räkningen sonen fick från Bilhälsan. Eller tja, inte räkningen i sig, utan det som följer på den. Det de hittade som kostar mer. Sen. *huff* O samtalet till Maken som inte heller var så jävla kul. Köper bara bil åt mig själv hädanefter. Nåja. Nog får han hjälpa hustrun också. Men man måste ju tillstå att vi har en jävelusisk otur med våra bilar. Utom min då. Peppar peppar. Vågar inte jinxa det där, när jag nu ska in med min på översyn också. Eller service som det ju heter. Översyn är lokservice :) 


Pigan o Klimpen kom hit idag. Hon har demolerat dockskåpet. Eller njaeee. Bara tagit bort "tapeten" i "barnkammaren". Måste grundas lite innan det ska sättas dit en riktig tapet. Köpte en billig på Rusta som kommer att bli bra. Tror jag :D Han tiggde åt sig en klubba men gillade den inte riktigt. Den for fram o tillbaks till köksbordet. Visade honom hur han skulle lägga bort den om han inte ville ha den - på en tesked. Allt för att slippa kladd... O dern lämnades o hämtades o lämnades igen på tekeden på köksbordet. Han tog med sig den när de for sen. Knäppunge. 


Nä. Söka sig nåt att äta kanske. Också en del av värken... 

Av Kvasthilda - 14 september 2016 09:00


Tema nr 2 Aftonhimmel

258/366


Två exempel på aftonhimmel längs Torneträsk.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 september 2016 23:34

Har äntligen kommit mig för med att se Batman vs Superman idag. Dawn of Justice. Wonder Woman som gjorde entré långt in i filmen. Äntligen ser vi en riktig hjältinna, värdig Captain America och Thor sammanslaget. Mörk film. Det tog mig en större del av dagen att komma igenom den långa filmen. Såg lite drygt halva i svappis under dagen o resten efter jag kom hem ikväll. O Lex Luthor är läskigare än vanligt. I stil med Fågelskrämman i Batmanfilmerna med Christian Bale. Fast han är snyggare. Fågelskrämman alltså. Döttrarna håller inte med mig. De tycker bara han är läskig. Äcklig. Vidrig. Har svårt att se förbi idioten i potatissäcken som nu sitter intagen på The Asylum i Gotham, liksom Lex. Eller hur det nu blev. 

Han gjorde två filmer. Snyggingen. Henry Cavill. Men hur kan man döda Superman? (spoiler)


Batman - Superman - Spiderman


Av Kvasthilda - 13 september 2016 09:00


Tema nr 61 Fiske

257/366


Grannen sitter under dubbla regnbågar o drar upp abborre.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 september 2016 09:47

O de eee mååånda' morron.... men huv'et är inte så tungt. Lite mer ont i nacken. Fem timmar in i dagen o än är mobilen tyst. Peppar Peppar. Vågar inte jinxa det där. Eller Jynxa kanske? 


Ska åka på Posten o hämta ett paket idag. Eller på ICA o hämta tatet. Tatet är vad barnbarnet kallar det. O Posten existerar inte ens. PostNord. Årtiondets sämsta skämt. Stoltheten för det gula postmärket är borta sedan länge. De blå sköter sig inte alls lika bra. O då menar jag inte mina gamla brevbärare, för de är helt OK, mer än OK o gör det de ska o lite till. På andra håll i landet är det inte så. 


Vår nya perkOlator. Jag har alltid sagt perkUlator. Det är o-et i ordet som gör'et. Nä. Varför? Hur som haver, vi har en ny perkulator på väg. En råååsa. Vad gay, sa Pigan. Ja. Men snyggt. Så länge den inte hanteras som den svarta vi har i stugan. Den har lite slagmärken på locket efter att Maken slänger ner lock o pulverfilter i slasken när han ska skölja ur dem. Färgen släpper ju. Syns inte lika väl på en rosa som på en svart, men det blir inte snyggt. 


Babyrosa metall. Så läcker. Såg en i Pite i sommar o föll som en fura. Den vill vi ha! Så den fick det bli. Punkt o slut. Skiljde "lite" i pris. Elgiganten eller var jag nu tittade, tog över 900 spänn för den. Kikade lite via prisjakt o hittade en för ett par hundralappar mindre. Det gäller bara nu, att torka av den när man kokar/kokat kaffe så inga läbbiga kaffefläckar förstör det där godisintrycket. Så läcker :) 


Men den hämtar jag inte förrän mitt skift är slut. Ids inte dra på mig uniformen för att åka o hämta den. 


Nu ska jag dra ihop en KALLAX. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards