Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2016

Av Kvasthilda - 24 oktober 2016 21:20

Som Svärmor alltid sa. Skulle vilja se hur den där apparaten fungerar. Den är som en separator. Näsan alltså. Slutar aaaldrig snora. Hela världen snurrar för man håller andan i stället för att snora. Billig fylla. *huff* 

Teven har tappat kanalerna igen. Men va fan... Igår fanns de allihop. 

Fick finbesök en stund. Sonen kom hem - men blev snart "hemringd" igen. Hem till Byn. Andas. Gööö. 

Hostar o hostar o hostar. Mest torrhosta. Kör med slemlösande medduciner men de hjälper inte. Fast egentligen gör de ju det. Bara slut näsdroppar snart. O insåg att min jour inkräktar på utbildningen. Elva timmars vila. Inte precis det mellan 24 o 08.  Får kolla med Ps i morrn. Måste in o byta mitt kompletterande intyg också. En tur till Tolvan. Joråsåatt. Om det kunde innebära att man slipper träffa Pcn bara. Får väl smyga längs väggarna. Hahhahaah! O jag längtar ner till stugan. Längtar som en tok. Fan att det är så jäkla långt. Den dagen vi flyttar dit är det precis lagom långt - fast då är det ju för långt till barn o barnbarn i stället. Får se till att de flyttar till Pite då. HA. 

Förvirrat? Jao. Det är ungefär som min hjärna är just nu. Förvirrad utan like. Syrebrist. *host* 

Av Kvasthilda - 24 oktober 2016 11:04

Men fy fan för korrupta stater. Fick en blänkare i mobilen från Nyheterna om Fikru Maru, hjärtkirurgen som öppnade sjukhus i Etiopien men nu stått åtalat för mutbrott. Han blev friad från anklagan om smuggling (av sjukhusgrejer, som sprutor o sån't) för flera år sen, men sen tullministern stått åtalad för korruption har de tittat på det Maru gjort och hans dåvarande "smugglingsförsök" kom upp i dagern igen och Maru har nu också stått åtalad. O ligger dödssjuk på ett sjukhus för lungkollaps. Han fick fyra år och åtta månaders fängelse. Hur fan ska det gå. Får han räkna av tiden han suttit hittills? Säkert inte. Etiopien är en underligt land som de flesta afrikanska. 2013. Det är tre år. O alltså fortfarande ett drygt år till. Maru har varit så sjuk att han inte kunnat ta sig domstolen själv. Nu är han alltså dömd skyldig. Skitländer. 


O vem fan stjäl ett hjortron i betong?? Sitter o lyssnar på radion. De har haft ett utbyte av gåvor, Gällivare och Mora för att på något sätt uppmärksamma Inlandsbanan. Den slutar ju i Gällivare. Hjortronet kan ha varit borta i flera månader. Konstigt att ingen uppmärksammar det tidigare?!? Är allting alltid någon annans ansvar? 

Av Kvasthilda - 24 oktober 2016 09:00


Tema nr 115 Höstrusk

298/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 oktober 2016 22:00

Jäklars också. Har inte sett så mycket av reklamen om den, vår nya serie Midnattssol. Va' bra den är! Såg en kollega och en kompis segla förbi bland statisterna. Den ena anade jag skulle vara med, den andra visste jag inte, så det var ju kul. Kolla, där är Mattis ju! Spännande. Äcklig. Vidrig. Mord och gore. Men så bra. O att de dessutom nyttjade flytten av stan på ett snyggt sätt. Polisstationen håller till i Högalidsskolans träslöjdsal. Hahahahaa! O kontoret de har, är i syslöjden. "Tillfällig polisstation pga stadsflytten". Hahahaha. Underbart. Att sen den franska detektiven fick flytta in en stuga i ABISKO när hotellet hade fått vattenläcka pga sättningar av gruvdriften, o stugan skulle ligga strax utanför stan är en annan sak. Hon vaknade - eller somnade ju aldrig i midnattssolens ljus - av en jordbävning. Trodde hon. Gruvsättningar. O de känns inte i Abisko. Inte ens i Krokvik. 

Fy fan, vad snyggt de har gjort. Att de sen pratar "norrländska" med sedvanlig filmdialekt är en sak - o nyttjar de där ljuden "norrlänningar" hänger sig åt vid jakande svar, må vara. Jag vet att Peter Stormare är bättre på engelska än vad han framstår i serien och att han säkert kan prata dialekt bättre än så, men det är bra. Det är bra! Hoppas att jag kan se den på Svt Play eftersom, för mitt jobb ställer sig i vägen för att se alla avsnitt i teve. Kul! 

Av Kvasthilda - 23 oktober 2016 09:00


Tema nr 21 Blå timmen

297/366


Vi närmar oss en tid på året där ljuset är blått de tider på dygnet det inte är becksvart. Det här är fotat precis i gränslandet mellan ljus och mörker. Månen är på väg ner bakom berget. För ja, det där är månen... Fotat på fri hand i kasst ljus - blir inte bättre än så med mitt objektiv. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 oktober 2016 20:57

Antar att första avsnittet av Så Mycket Bättre snart slutar. Eller om de håller på i 90 minuter? Började väl åtta? Har inte ens försökt slå på teven o titta. Kikar på Svt Play senare i stället. Tommy Nilsson. Han (nåja, honom då) gillade jag en gång för många år sen, då när han kom hem från Frankrike. Idag vet jag inte vad jag tycker. Kanske ändrar mig om jag ser programmet. 

Pigan har varit här en stor del av dagen och haft Lillklimpen med sig, feber till trots. Han hade strax över 38 tidigare idag. Var väldigt hängig efter ett tag. Alvedonen gick väl ur kroppen och han blev trött. Hans far kom o hämtade honom o han somnade hemma på tio sekunder. Tog tempen o den var över 39. Lill- vårt. 

Mormor hostar o hostar o hostar o hostar. Idag är ryggen helt paj. Hela ryggslutet är just det, slut. Pigan har städat lillebrors rum. Hon avskyr att ta reda på skrotet hemma men är jätteduktig att reda ut andras röra :) Kommer säkert att bli bra. Junior har aldrig tid eller ork att ta itu med det själv. 

Bah. Ska köra hem henne senare. Ingen stress med det. 

I Spotify snurrar 70-talsmusik. My Sharona. 

Av Kvasthilda - 22 oktober 2016 10:55

En vecka till har passerat detta nådens år tjugohundrasexton. Dagens kryss är ifyllt. Lite smått besvärligt på sina håll - men det berodde bara på att jag hade fel rad och fick inte ihop nåt... Första svaret skrevs in på v1 o där skulle den ju inte vara. När jag väl insåg det gick det betydligt lättare :) Knas. 


För första uppgiften sökte vi ju herr Rönnerdahl och till slut hittade han till rätt ängar, eller rad i kryssplanen så resten fungerade. Sjösalavår är den enda av Taubes Rönnerdahlmelodier jag inte hört så många gånger. 

Rönnerdahl drömmer, det rodnar i öster,
morgonvind susar i Sjösala lund,
fjärdarna vattras och måsarnas röster
tränger till fönstret från vikar och sund.
Småbarnen vakna, det tassar i stugan,
solen går opp över Orrbergets topp,
ut på altanen med bricka går frugan,
bjuder på doftande kaffe med dopp.


En helt annan typ av musik sen. En riktig jävla schlager. Ja, från Mellon 2013 - har det redan gått tre år sen dess? Ravaillacz bestod av Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander och de gick direkt till finalen, där de sedan blev utslagna av yngre förmågor. 


Egentligen är de inte så gåtfulla, alla de där ungarna med egna mobiler som röstar fram sina idoler i Mellon. Det gåtfulla folket var just nästa illustration och den skrevs av Olle Adolphsson och Beppe Wolgers satte den härliga texten. Tomas Blank med Göteborgs symfonietta spelade. 


Ingen är som han, Beppe. The Only One är en melodi som skrevs av Andreas Kleerup och i förra årets Så mycket bättre tolkade Miriam Bryant den på sitt alldeles eget sätt. 


Tillbaks till Melodifestivalen. Bokstavligen tillbaks. 1965 tävlade Ingvar Wixell med Annorstädes vals och vann. Han fick fara till Italien och tävla, då med engelsk text och det var den versionen Eldeman använde som illustration idag, Absent Friend


Lennart Palm i Lerum fick komma ut i etern idag och gav röst åt Skogens Konung i Älgarna demonstrerar


Det var mycket vår idag. Sol och vår stod näst i tur. Melodifestivalen 1962, då med Lily Berglund, men idag fick vi en finsk version med Laila Kinnunen, Kevätauer


Robert Wells och Vocalettes, hans trio sångfåglar som följt med på Rhapsody in Rock-turnéer (bland annat) sen 2002. De sjöng Bei Mir Bist Du Schoen som på svenska fick en text med annat innehåll. Bär ner mig till sjön


Den gamla moraklockan. Mmmm... 

En moraklocka där hemma jag har,
den står som minne från barndomens da'r.
Färgen är sprucken och ojämn dess gång,
men den för mej sjunger minnenas sång.

Jag har en i dockstorlek :) 


Tillbaks till Italien. Umberto Marcato sjöng med italienska ord, just Words


Lite Beatles på det. All you need is love. New York Staff Band. 


Vi slutar dagen med ännu ett mellobidrag. Den här gången från 2008. Jag saknar dig. Och det gör vi nog alla, inte bara tjejerna i Ainbusk. Fina Josefin.

Och jag, jag saknar dig ibland
Och undrar om du nå'nsin fann
Ditt drömda land
Och jag, jag kan ana vart jag går
Jag följer dina spår
Det har gått så många år
Men jag saknar dig ibland

Idag sökte vi deras hemort som han sa, Eldeman. De växte upp i Närs socken på Gotland. 


O med det avslutar jag dagens krysserier. 



Av Kvasthilda - 22 oktober 2016 09:00


Tema nr 269 Skogens skatter

296/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards