Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2016

Av Kvasthilda - 18 oktober 2016 09:00


Tema nr 80 Förtöjning

292/366


För att det inte ska fara all världens väg har nu tältet knutits fast både här och där.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 oktober 2016 20:35

Herre gud. Vet inte ens var jag ska börja den här dagen. Just nu känns inget kul. Inget är positivt. Ja, en sak. Jag klarade norgeprovet med klart godkänt. Två, nej tre slarvfel o med annan provrättare hade det varit minus också. En grej jag bockade i, men tog bort. Ett par grejer jag var osäker på o garderade lite. Tre missar. 

Drogtestad. 

Snorig. Snorig. Snorig. Snorig. Ont i halsen. Ont i nacken. 

Skitmöte som gav huvudvärk utan like. 

En olycklig avkomma. 

En lycklig av-avkomma. 

Snorande. 

Host. 

Kallt. 

Skitmöte. 

En glad katt. 

Hungrig. 

Ny glögg. Som inte kommer att ens få kallas glögg, för att den är alkoholfri. O glögg MED alkohol får inte kallas alkohol för den ska göras på vin o inte sprit. I Sverige är traditionen SPRIT i glöggen. Även om det är vidrigt. Vinglögg - är vinglögg. Fy fan. Glögg är ju för fan SVENSKT. Jävla SJ. Nej jag menar EU. 

Skitmöte. 

Host. 

Aj. Ont i halsen. 

O så ska nå jäkla snubbar från Trafikverket passåka med mig hem i morgon. Sitt i bakhytten för jag är snorig. 

Blä. 

Kallt. 

Det snöar. 

Av Kvasthilda - 17 oktober 2016 09:00


Tema nr 205 Nedblåst

291/366


Lagens långa arm kommer till undsättning när partytältet håller på att rasa ihop av starka vindar. Säg inte att de inte finns där när man behöver dem! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

bah

Av Kvasthilda - 16 oktober 2016 11:36

Just ja, skulle logga in o lägga in dagens länk, när jag insåg att det inte finns nån att lägga in. Hade ju slut 365or. *huff* 

Sen är jag helt slut idag - också. Har haft ett nattåg hem - första gången på länge och jag är tröttare än nånsin. Detta beror inte bara på att jag hade svårt att somna igår (fullmåne..... HA) och alltså har sovit alldeles för lite - tre timmar brukar man kunna klara om man får sova en stund efteråt. Nä. Sonen skulle ha jobbat natt den här veckan. Stopp. Underhållningsstopp. Men han åkte på en febertopp natten mot måndagen och kunde inte lova att han kunde jobba natten så de fick ringa ut en annan vikarie som fick rycka in. På det viset tappade han inte bara en sjukdag, utan även en massa OB-ersättningar. Eftersom de bytte skift på den som fick ta över hans, kunde de ju inte byta tillbaks för resten av veckan så han kunde få sin nattvecka. Nä, då blev det dagtid i stället. Visserligen tolvtimmars på ledigvecka, men det ger inte samma pengar ändå. Han har väl bara nån veckas jobba kvar nu. Tror nästa vecka ut. Han fick en liten förlängning över Stoppet. LASen har slagit till i alla fall o det är skönt. Innebär ju inte att han får jobb per automatik men han har förtur på de som eventuellt dyker upp. Pensioner o annat på G inom de närmaste åren. Bara trist att gå o småhatta sådär. O just det ja. Sonen blev ju sjuk. Feber. När han kom hem i förrgår kramade jag om honom, han såg helt slutkörd ut - o han var varm. Klagar på halsont och halsbränna. Frågan är om han vet skillnaden. Jag har nu ont i halsen och det strålar - ungefär som halsbränna. Å andra sidan ligger det där med halsbränna i familjen. Hans far o farmor o farbror har alla olika stadier av halsbränna nu  o då. Svärmor åt Losec. Började då, när den var som dyrast. Det var det enda som hjälpte på henne. Sonen knarkar Remi. Gubben får sin halsbränna om han äter för sent, vilket alltid sker i jaktlaget. De är så jäkla långsamma att ta itu med maten efter jakten, Det ska sovas o härjas. Fan, elda upp bastun, laga mat. Ät o gå o basta. De brukar äta efter bastun, iofs bra men ingen av dem hoppar i sjön, med risk för kallkramper utan "badar" i uppvärmt vatten i hink. 

Jag har nu sagda halsonda (inte bränna i mitt fall), en annalkande huvudvärk och ett gungande blodomlopp (sjösjuk) och ont som fan i ryggen. Har inte hittat nåt bra läge i lokstolen inatt. Gick inte att ställa in den ordentligt. Arbetsmiljö. Sov en stund efter jobbet men det lilla hjälpte inte. Jag var så glad igår när jag for mot Narvik att jag inte hade någon huvudvärk för nattjobben blir en plåga då. Ett bra utgångsläge i alla fall. Ville inte sova för länge heller då jag ska sitta på skolbänken i morgon. Skiftbyte. Utbildning med Terje förmodar jag. Norska säkerhetsfrågor. Med prov. Avskyr skriftliga prov bara. Så lätt att missa något. Skulle haft ett ottetåg, men det blev utbildning i stället. Perfekt. Nån sovtimme mer på rätt sida midnatt. 

Av Kvasthilda - 16 oktober 2016 09:00


Tema nr 270 Skott

290/366


Varför gubben radat upp dem på spegelhyllan har jag ingen aning... För att diskutera kaliber kanske? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 oktober 2016 10:56

Väntar på en melodisnutt i snabbgenomgången för att få huvudet runt hur den lät. Hör o har sett att första snön hittat ner på backen i södra delar av landet. Vi har en ovanligt varm höst i Kiruna och än lyser snön med sin frånvaro. Rätt skönt om du frågar mig. 


Så i motsats till det.... började vi med vårkänslor idag. Första vackra da'n i maj. En av Cornelis många sånger. 


Göteborgs symfonietta tar oss ut på en liten promenad, tillsammans med Fredman. Hans Sång nr 21 börjar lunka vi så småningom... 


The Final Countdown med Europe hörde vi sen. Den har hängt med ett tag nu! 


Lilla söta Fröken Fräken, ifrån Fryken... Härliga Sven-Ingvars. Vi hörde inte Sven-Erik o gänget idag, utan en version med Trio con Tromba. Hmmm. 


Men underbara ljuvliga Mamma Mia! Från filmen med ABBA-musik plockade Eldeman ut Take a Chance on me

'Cause you know I've got So much that I wanna do, when I dream I'm alone with you, It's Magic... Just de orden sjöngs av Colin Firth, en av tre presumtiva pappor i filmen. 


I grekiska övärlden finns inga röda små stugor. Där är det mestt blått och vitt. Röda stugor tåga vi förbi


I Skåne finns det väl inte överdrivet många små röda stugor heller. Mest gul o vitrappade stenhus. O nu generaliserar jag vilt. Vår mest kända skånepåg sjöng sin mest kända skånevisa, Jag har bott vid en landsväg. Musiken skrevs av Alvar Kraft


En sak är säker
en sak är sann
Trummor över trummor
och bas överallt
Det är allt jag vet
Jag ville bli och blev
säker på en sak
Hur dom än håller kvar
ska jag ta mitt sista steg
men jag tittar inte ner
för du vet


Hur dom än försöker ta oss ner på jorden
Hur dom än vill se oss gå med tunga steg
Ska jag göra det fast ingen verkar tro mig
För den enda vägen uppåt nu är ner

Oskar Linnros


Sen fick vi en av Eldemans många finska skivor. Pate Mustajärvi sjöng Tuli Polttaa. O vad är nu det? En av de skönaste låtar jag vet. I munnen på Home Free. Annars var det Johnny Cash som gjorde den - o google gav den till Bob Dylan.... Voffödådå? För att han fått Nobelpris? Just det, ska kanske ta titeln också. Ring of Fire


Men nästa melodi passar betydligt bättre den här veckan. Tove Janssons fina Höstvisa. Vackra Linda Lamppenius spelade. 


Spring för livet. Tiden går. I höst ska man visst springa från clowner. *usch*

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka det är det inte värt
Du kan inte förändra
Du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Sara Varga tävlade i Melodifestivalen 2011. 


Les Paul sen. Han spelade en underlig version av Duanes Eddy's Goofus. Den är ju och har varit signaturmelodi till Ring så spelar vi i en herrans massa år - alla? Ordniarie programledare där idag är Lisa Syrén så hon fick hamna i kryssplanen idag. Bättre i än bakom... 


Åsså slutar vi i ett PS. P.S Sista sommaren för att vara exakt. Tommy Nilsson och Tone Norum sjöng Allt som jag känner


O med det klappar jag ihop kryssplanen för den här veckan och håller tummarna att nästa vecka inte rusar förbi mig som denna gjort. 


Av Kvasthilda - 15 oktober 2016 09:02

Intressanta nyheter den här veckan. Konstiga nyheter. Upprörande nyheter. Roliga nyheter. En allmänt konstig vecka har det varit. 

Therese Johaug fast för doping. Den norska Duracellkaninen har smetat cerat på läpparna o fått i sig ett förbjudet preparat. Ett av de värsta preparaten man kan få i sig som idrottare. Hon grät under presskonferensen. Varför lusläser man inte innehållsförteckningen när man är absolut överst i toppen av idrottsmän? 

Bod Dylan. Va? Inte för att jag nekar honom priset. Men det brukar alltid vara nån outtalbar man från nåt underligt land som skriver poesi man inte förstår som vinner Nobelpriset i Litteratur. Bob Dylan? Fantastiskt. 

BummiBoll. Det var det där med outtalbara namn. Ungefär som Jehova. Han var lika stor i sitt land. En gud. Anna och Kungen. Kungen och jag. Världens längst sittande regent dog igår. Bhumibol Adulyadej. Rama IX. Thailands högst älskade kung. 88 år blev han och han har varit kung sen han var 18. Nu tar hans enda son över tronen. Kungen har fyra barn, alla födda på femtiotalet så de är inte purunga. Han hinner inte sitta lika länge som sin far. 

Åsså har höstens blåsande med en del ryssvindar gett oss nya arter i skogen. Inte permanent men besökande små pippisar. Sibirisk järnsparv är en och en vi sett förr är azurmesen. Välkomna. Vad vi får på köpet är besökande fågelskådare. De vallar in överallt ifrån. I fjol hade vi folk med tripoder längs väg 374, där de väntade på att få en skymt av vitrappen som bonden sett på sin mark. 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2016 09:00


Tema nr 206 Norrsken

289/366


T-t-t-t... Löjligt. 




Eller det.... 


Det är ju inte som det jag såg förra hösten precis...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards