Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2016

Av Kvasthilda - 27 november 2016 09:00


Tema nr 130 Ingen aning

332/366


Nä. Jag har faktiskt ingen aning om jag ror iland en fotokalender i år. Ska göra ett försök i alla fall. Idag är det första advent och många har nog hunnit tända första ljuset. Jag brukar ju tjuvstarta kalendern om första dagen i advent infaller före den första december. Ni får se om nån timme hur det ser ut... Om eller vad det blir. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 november 2016 01:05

Åhh, underbar dag i Så mycket bättre. Har än en gång glömt att det faktiskt går på teven nån gång under lördagkvällen så jag har just avlutat en session med Tv4Play. Funkar utmärkt det också. Dannys dag. Fina Danny. O vilka underbara tolkningar. Visa magen! Hahahahaaaa! Skrattar så jag dör. Åsså gjorde han den till sin egen låt. Magnus. Det brinner i bröstet. Så jävla coolt. Visa magen! Hahahahhahaa.

Har jour en dryg timme till men det ska väl mycket till om man blir utringd eftersom jag har en tur i morgon också. De kan ju rent krasst ta ut nån annan att köra min tur om de ringer mig, men det går inga fler tåg just nu som passar på mig så jag kan nog med gott samvete krypa under täcket o sova. *nickar* 

G'Natt dårå! 

Av Kvasthilda - 26 november 2016 10:45

Vaknade i lagom tid att hinna koka kaffe innan krysset drog igång. Ja, jag har mina sena nätter och därför senare morgnar. Den kunde bli lite knepigt idag, lovade Eldeman. Nåväl. Krysset är i alla fall klart, med en del googlande. Fick besök av svågern mitt i mitt bloggande, så det blev lite avbrutet, men här kommer min lösning idag


Vi börjar i en helt annan årstid och kan ju längta oss tillbaks till En härlig svensk sommardag - även om han själv inte alls stavar det så på sin breda gotländska, Göran Ringbom.  


Vi tar oss över till Andrew Lloyd Webber's England och åker lite tåg. Jag antar att det vi hörde var hämtat ur hans Starlight Express. 1984 hade den premiär i London. 


Lite dansk filmkomedi på det. Herrarna vi hörde sjunga heter Carl Schenstrøm och Harald Madsen och de kallades för Fyrtornet och Släpvagnen i Sverige, pga deras olika storlek. 


Mats Paulssons fina Visa vid vindens ängar spelades på flöjt av Dana Dragomir. 

Det går en vind över vindens ängar
Det fladdrar till i en tyllgardin
Och jag ska skriva en sommarvisa
Med sol och blomdoft i melodin

 

Jag ville sjunga om Katarina
Till träklangsflöjter och alcymbal
Men vindens toner blir sommarsånger
Jag bara lyssnar i björklövssal

Han var en dag försent ute, Katarina hade namnsdag igår :) Jag befinner mig minnesvägen på en kanot, paddlande genom svenska insjöar och Strömsholms kanal när jag hör den. 


The Worrying Kind vann Mellon 2007 med The Ark och deras frontsångare Ola Salo


O nästa låt stämmer till hundra procent idag. Nej, se det snöar. Det vräker ner. Radiobandet spelade för oss. 


Vi tar oss över till USA och Californien med Amiralens Storband. Vi besöker San Fransisco där en gång Tony Bennet lämnade sitt hjärta.

I left my heart in San Francisco
High on a hill, it calls to me
To be where little cable cars climb halfway to the stars
The morning fog may chill the air, I don't care

Vidare därifrån ner till Rio och Copacabana. Nils Dacke spelade en discoversion av den. Eller.... Det var i alla fall vad vi sökte. Å andra sidan ser jag framför mig de finska dansarna som ska lära ut hur man dansar disco när jag hör det så, varför inte? 

Il Salvatore. Det gick inte så bra för den i Mellon 2010 men jag älskar Anders Ekborgs underbara låt. 

Il salvatore, il salvatore (the saviour, the saviour)
A truthful heart is the greatest victory
Il salvatore, il salvatore
The choice is yours, I'm the saviour


Povel Ramel sa att Underbart är kort. Texten börjar Bara en enda ros på ett evigt klänge. Den fick vi dock inte höra när Flashback Big Band spelade. 


Vi tar lite rosor o andra blomster o binder en midsommarkrans för en Midsommardans. Karin Boye skrev dikten som sedan tonsatts. Några skådespelerskor gjorde ett album med tonsatta dikter och en av dem var Gunilla Röör


Monica Zetterlund tävlade i Melodifestivalen 1962. Där tävlade hon bland annat mot Inger Berggren, som vann med Sol och vår - och Inger är mamma till Gunilla ovan. Monicas bidrag det året hette När min vän och slutade på en andra plats. Gunnar Sandevärn spelade idag. 


Vi slutar med Någon att hålla i hand. The Spacemen håller något i sina händer. Gitarrer. 


Jaha. Det var det. Nu återstår väl snöskottning resten av dagen. Jour ikväll. Hej på Er! 




Av Kvasthilda - 26 november 2016 09:00


Tema nr 234 Propeller

331/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 november 2016 01:11

Hmmm.... Sitter o kollar igenom kryssinlägg för jag gör numer egna kryssplaner i excel - när jag kan. Inser att jag skrivit fel veckonummer i senaste krysset och inte fått en enda reaktion på det :D :D Så kan det gå. Ändrat nu... 

Av Kvasthilda - 25 november 2016 12:42

Termometern i loket måste ha fått totalfnatt för den visade 0,5 grader när jag anlände svappis. Klev ur loket o det var fan inte nollgradigt. Ja, med en tvåa före kanske. I kuren kollade jag den som sitter där, -18. Mmmm. *nickar* Det kan jag tro på. O varför kommer man inte ihåg att leta fram vinterhandskarna? Det börjar liksom vara dags för det nu. Hösthandskarna är inte så sköna att ha när fingrarna stelnar. 

Sitter o lyssnar på julmusik och leker med foton. Tog några bilder på vägen ner, men hade bara mobilen med mig. Klantskalle, Hade ju tänkt ta kameran men det blev liksom inte av. Korkat. Mobilen tar skitdåliga bilder. Kanske man ska satsa på en Samsung i stället? Tar fan så mycket bättre foton än en iPhön. De går det ju tillome att fota norrsken med. Det gör det INTE med en iPhone. Värdelös så snart det är lite mörkt.


V  Ä  R  D  E  L  Ö  S


Känns jobbigt att behöva tänka om bara. O hitta nya program. F'låt. Appar. A P P A R heter det. *bah* 

Funderar på om jag ska stoppa i mig lite mat till lunch i stället för att vänta nån timme till. Kan spara mackan till eftermidda'n i stället om den behövs. 

Feliz Navidad. 

Nä, fixa lite bilder o se om det kan bli nån 365a av dem. 

Av Kvasthilda - 25 november 2016 09:00


Tema nr 118 I bakgrunden

330/366


Det är inte så ofta man befinner sig framför kameran. Oftast är man bakom den. I fönstret i bakgrunden kan man ana en underarm i alla fall, tillhörande fotografen, dvs undertecknad.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards