Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2016

Av Kvasthilda - 13 november 2016 09:00


Tema nr 238 På glid

318/366


Ska man ut o glida på is, kan ett par skridskor vara bra att ha! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 november 2016 16:29

Löste krysset längs järnvägen idag, mestadels stående i väntan på möten. Tur att radion fungerade stundvis i alla fall. 


VI började med en ny låt med Uggla. Magnus. Han har baserat texten till den på sin son Ruben och han i sin tur, har hjälpt pappa med videon till låten. Världen är din

Ta plats min vän, världen är din
Nu finns det inga men, sätt den i spinn.
Snurra den du
Höj våga vinn, det är det e nu, det är bara nu
Världen är din


Vi har hört den med Tommy Körberg o Benny Anderssons orkester. Idag var det ordlöst på dragspel.

Månstrålar klara, glimma

Vinden sakta dör
Och i den sena timma
Jag mandolinen rör
Bakom balkongens galler
En skugga jag skymta, ser
Och i gondolen faller
En ros till sångar'n ner


Från gondoler till dans. Samba sambero. Anna Book tävlade i Mellon 2007 och tog sig till finalen direkt med den. 

Hmmm. En rätt kul ledtråd till ett udda svar. Vi hör en melodi ur en musikal om djur - vad hörs de göra normalt sett?? Memories ur Cats. Ja, de hörs jama


Torka inte tårar utan handskar. Underbara teveserie. O bokserie före det. Mitt enda liv är en av melodierna ur filmatiseringen av Jonas Gardells fina skildring om en grupp bögar i Stockholms sjuttiotal. Gertrud Stenung sjöng. Jonas gjorde även en föreställning med det namnet, Mitt enda liv


Sedan fick vi ett potpourri av en annan estradör och revyartist. Ernst Rolf


Lennart Palm tog sig an Orups Regn hos mig


Tillbaks till Melodifestivalen och sjuttiotalet igen.1973 närmare bestämt. Dina bröst är som svalor som häckar. Det är väl en av få rader som naglat sig fast hos alla som hört, och inte hört Sommar'n som aldrig säger nej. Malta tävlade med den, Göran Fristorp och Clabbe af Geijerstam. Malta är en ö i Medelhavet... 


Nä... Sudda sudda sudda sudda bort din sura min.... Idag är väl ett par häckande duvbröst inte hela världen. Eller hur var det nu? 


Från sudda till Snoddas. Gösta Nordgren hette han en gång, innan han blev Snoddas med hela svenska folket. Hälsingepojken som sjöng när han inte spelade bandy. 

Jag är en pojke från en by i gamla Hälsingland
O där jag bor där ser man skogen famna sjö och strand
Jag vill gå i lugn och ro, över myr och över mo
De där hemma tro i mig ska tanken gro

 

Jag vill ej bli fabrikör
fast det är nog en favör
kan ej heller bli frisör
nej jag är en skogsflanör
som vill vara fri och fiska dag o natt

Skogsflanören


Åsså Monika Bring med Svenssons Treooo. De spelade Lasse Berghagens En kväll i juni. Ja, dit är det långt. 


Mycket vatten hinner rinna under broarna innan dess. Om inte vattnet frusit till is. Water under the Bridge är just en låttitel av och med Adèle


O det var allt för idag! 


Av Kvasthilda - 12 november 2016 09:00


Tema nr 360 Ämne

317/366


Jaaadu. Ett foto. Ett ämne. Om man inte hittar ett ämne för fotona kan man ju alltid ta det här. Fast ämnena är faktiskt Fe o H2O. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 november 2016 13:11

Jaha, är vardagen tillbaks då, lagom till helgen? Hostar som ett tok ännu, men jag ska nog orka ta ett tåg till Narvik. Får sova på hotell. Härligt. Ett moment mindre att tänka på (sängbäddning!). O man kan få sig lite go' hotellfrulle innan man vänder hemåt igen. Tar väl långa promenaden till hotellet, för att få några meter på PokéGo. Vet inte om grinden är på plats än, ska gå förbi o se hur det är med den saken. Hoppas det finns vatten i dunk så man kan få sig lite kaffe. Å andra sidan kan jag fylla termosen med vatten på hotellet o koka när jag kommer till Spor1. Funkar ju det med :) Måste bara gå lite tidigare. 

Av Kvasthilda - 11 november 2016 09:00


Tema nr 343 Vinterdag

316/366


Mmm, bra-o-ha inför en kall vinterdag. Fast vi eldar inte tallved inomhus.


'


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 november 2016 18:49

Alltså. Få huvudet runt det faktum att Trump snart är sittande president i USA. Hela kampanjen har känts som ett stort skämt med honom som republikanernas kandidat. Har sett den där slemhögen i hans vidriga teveshow där han ratat och förkastat folk som om de vore trasiga vantar. Ja, han driver stora företag och jag kan ju tycka att han skulle hålla sig till sin leklåda, inte klampa in i storpolitiken. Jag kan fortfarande inte riktigt greppa att den där oartikulerade, frasupprepande, imbecilla, kvinnoförtryckande - o vilket mäle man än kan tillskriva honom - buffeln sitter på en av världens mäktigaste positioner. För den som säger att presidenten INTE har nåt att säga till om är ju lika imbecill den. Visserligen är det inte så enkelt att trycka på knappen i verkligheten som i alla Hollywoodfilmer, men med hans kliande muslimhatande fingrar känns det inte säkert. 


Sitter just o hör Ekot Direkt som just avslutat en sändning från USA där Donald Trump och sittande President Obama har haft sitt första och viktiga samtal. Plötsligt låter Dumpen mänsklig, men det måste låta så just nu. Överlämningen ska ju vara korrekt. Går inte att kriga där. 


Ojojoj. Skakar på huvudet ändå. Förstår inte. Jo. Jag förstår den demokratiska gången och röstning och genomgång av röster o flest röster vinner. Men att det till slut faktiskt blev så. Å andra sidan har ju republikanerna haft andra suspekta herrar på den där stolen förr. Ska det bli 8 år igen? Åtta år med Trump? Åtta år med republikanerna? Elelr blir det nåt helt nytt om fyra år? Det har ju varit så länge. 8/8. Varannan demokrat o varannan republikan. 


Jag HOPPAS VERKLIGEN att alla mina vänner sitter säkert därborta på andra sidan poolen. Förhoppningsvis har de som nu tar över, inte tid med det de hotat med vad gäller HBTQ-frågor, utan att de koncentrerar sig på ekonomin. Dock är ju republikanerna djupt kristna i grunden. Av alla mina vänner som djupt tror på det där med att be för allt o alla, måste minst 90% vara republikaner. De som alltid vilar sig på bibeln  är till 100% röda (o det där är också svårt att förstå, rött är vänster, blått höger i min värld). Har en vän som var republikan. Och troende. Tills hon insåg hur de behandlade andra människor. Hon gick från en flitig kyrkbesökare till att vara ateist och röstar blått. 


Skakigt är det. O i Sverige jublar alla "antiinvällarröster". De där som är som många av de *han* vann över på sin sida. Å andra sidan har de alltid funnits där. KKK????? Fy fan. Säg stopp. 

Det är en annan "kompis" ord; invällare - henne har jag slutat följa men hon har andra kvaliteter jag gillar - men resten gör att jag helt slutat läsa hennes inlägg - hon bara finns där i periferin, som så många andra man inte tar i med tång ens. 


O nu hör jag i leden att Trumpanhängarna kallar Clintons anhängare för animals för att de demonstrerar o kravallerar mot the electoral college, som ju faktiskt är anledningen till att Trump vann, för väljarna hade Hillary högst upp. Det är som i vårt Mello där folket väljer medan den där internationella juryn har en stor vågskål som ibland gör att folkets tvåa, eller trea vinner.... Jag har väldigt svårt att se att många av Trumps anhängare på något sätt skulle bete sig annorlunda om Hillary vunnit. Han hotade ju folk själv, i talarstolen på alla rallys han höll i. Bully. O *den* ska styra?? Läskigt är ordet. 


Har så mycket mer jag önskar vädra ut men jag orkar inte. Kan inte annat än hoppas att det går bra för ALLA. Överallt. 

Av Kvasthilda - 10 november 2016 09:00


Tema nr 334 Utställning

315/366


En ställning för blommor - ute. Utställning. Mmmm. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 november 2016 13:04

Nä, fy fan. Nu går jag o tvättar. I långsamt mak. Huvudet tål inga större rörelser. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards