Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2016

Av Kvasthilda - 9 november 2016 12:31

En mycket konstig morgon. Vaknar med sprängande huvudvärk efter en orolig natt. Beror dock närmast på influensan än vad som pågått i USA inatt vår tid. Men jag känner mig absolut inte säker på något sätt. Det som många amerikaner tror sig bli efter att den röda sidan vinner. Konspirationer och lögner. Eller mer, inte hela sanningar. Rykten och lösryckta påståenden. Luftslott. O med Pence vid sidan. *ryser* 

Det har varit en av de smutsigaste kampanjer genom alla tider och det beror inte bara på media som många säger. Delvis är det det, men det beror mest på att folk har andra kanaler idag än för bara åtta år sen, när Obama blev president. Idag har hela kampanjen bedrivits i olika internetforum hos vanligt folk. Det går ut så mycket fortare och bevakningen är galen och det retweetas och delas vidare utan hejd. Osanningar blir sanningar. Jag har vänner i USA som är så röda det går att bli. Om de har alla getterna hemma? Njae. Not the brightest star in the Universe. O det är dem han vunnit på. Den lägre mellanklassen som letar en messias som ska ta dem ur mellanklassen. Då är det fantastiskt att man litar till en företagsmagnat som har drivit många av sina företag ner i grunden. Han ska ta hem jobben till USA. Köper material från Kina för att det är billigt. Kommer han fortsätta bygga hus och driva sina företag nu? Han vägrar ju göra sig av med dem. En president med egna intressen i etablissemanget - som han ska sägas stå emot. Skrämmande. 

Hillary har efarenheten, men inte heller hon var nog bästa valet för USA och världen. Ja, det påverkar ju hela världen och inte bara USA, vem som nu sitter på den där stolen i Vita Huset. Den som påstår nåt annat har också huvudet i sanden. 

Undrar vad resultatet i förlängningen kommer att göra med oss andra i världen? Fyra år. Det hinner hända mycket under fyra år. Mycket som aldrig kan repareras igen. Visserligen har han inte egen makt utan kongressen bestämmer, men vad är de? O domstolarna? Många republikaner och med en makhungrig president som styr hela skutan. Ja. Jag undrar. 

Har vänner vars yngre barn gråter för att de inte vet vad som kommer att hända med deras storebror som föddes som flicka, men sedan har bytt kön. De bor i England men brodern är amerikansk medborgare. Jag har en massa homosexuella vänner, en del av dem latinos och svarta, en del av dem kvinnor. Några av dem gifta. Med Pence vid sidan ryker allt det där och sjutton vet om de ens kommer att anses som lagligt gifta. Pence som vill instifta en ny skolinriktning som säger att Darwin och evolutionsteorin - är just det. En teori. Gud skapade människan. Men va fan. "Innan jag ser bevis vill jag att det ska vara en teori". Vilka inskränkta människor. Gud bevare oss, säger jag då. 

Av Kvasthilda - 9 november 2016 09:00


Tema nr 42 Drömmare

314/366


z-z-z-z-z-z-z-z-z



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 november 2016 07:04

Nä. Fy fan. Har knappt sovit inatt. Kroppen behöver det. Vad ingen behöver är Trump som president. Skrämmande. Mycket skrämmande. Som alltid gör folk knäppa proteströstningar o väljer en tredje kandidat som inte har ett skit att göra med toppen - förutom att stjälpa för de det handlar om. Hur fan tänker de?? O börsen kraschar.

Av Kvasthilda - 8 november 2016 21:34

Frågan nu är - vilken värld vaknar vi till i morgon? Vid femsnåret i morgon bitti borde presidentvalet vara över. Färgerna är galet bakvända för oss i Sverige men jag hoppas att det är övervägande blått. 

Av Kvasthilda - 8 november 2016 15:00

Satan i gatan vad det är kallt. Tänkte gå in i dockrummet o göra nån nytta, men 1. Det är svinkallt därinne (har elementen på väldigt låg temp). 2. Orkar inte. Kan inte andas. Man snorar. Skallen spränger. Näsan rinner. O hostar som en tok däremellan. Fryser. O fryser mer. 

Sonen kom hem en snabbis. Hade en tid hos Af innan han var tvungen att vända ut till byn igen för en tid att passa där. En tid som är nu, ser jag. Han köpte hem lite piller o pulver till mamma. Eller piller o salva. Eftersom man snyter näsan konstant blir den sårig o idomin är tvunget. Man torkar liksom bort det när man snyter i stället för att nöta ut skinnet på näsan. Vi hade en tub nånstans i huset men den är helt försvunnen så han fick ta hem en ny till sin gamla mor. Influensa. *bläää* 

Av Kvasthilda - 8 november 2016 09:00


Tema nr 233 Plast

313/366


Kristaller i äkta plast... Eller akryl. Men det är ju en plasttyp också. Typ. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 november 2016 20:52

Urrk. Vaknade i morse med huvudvärk och totalt täppt näsa. Blev en sjukskrivning direkt. Finns inte en chans att jag hade pallat dra ut o jobba. Nu är jag väldigt tacksam att jag bestämde mig för det, för det går knappt att andas och huvudet spränger. Hade fortfarande suttit i Narvik o väntat på hemresa om jag åkt o det hade inte varit skoj. Dessutom har jag ett nattskift på schemat i morgon o när man är sjuk så här mår man bättre om man får sova nätterna och inte dagarna. Finns inget vatten på Spor1 och teven funkar enligt uppgift inte. Den senare bryr jag mig inte om, för jag kan alltid läsa nåt i stället men det är långt att gå om man ska ta sig till gamla orderrummet o hämta/fylla kaffe o vatten och sen gå tillbaks igen. Det är ju inte omöjligt för SÅ långt är det inte - o det ger lite Pokémon-metrar, men som sagt. Inget för mig som jag mår. Det heller... Nattgästerna får sova på hotell. Det är bra! 

Har nästa skift på fredag o tills dess ska det väl ha lugnat sig såpass att man kan jobba. *hostattack* Fy fan. Influensa. 

Av Kvasthilda - 7 november 2016 09:00


Tema nr 41 Droppe

312/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards