Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2017

Av Kvasthilda - 27 januari 2017 14:26

Skakar på huvudet åt inskränkta människor. En de allra första människorna jag lärde känna på Internet för drygt tjugo år sen har slagit igen locket. Dvs hon har blockat mig på facebook. Inte bara mig hörde jag, utan några fler - demokrater inom landet, o allt för att vi avskyr den där läskiga clementinen med gul tupé. Hon förstår inte varför någon utanför hennes lands gränser bryr sig om vad som sker i deras politik och har blockerat alla ickeamerikaner. Men va fan? Jag har delar av min familj där. Jag har en massa vänner där, många av dem i regnbågsfamiljer. Nån är transsexuell. Varför blockerar man folk när vi, annars delar ett stort intresse - och så har gjort i långt över tjugo år? Man kan avfölja folk utan att blockera dem. Gudarna ska veta att jag gjort det med idioter på den här sidan gränsen, som delar med sig SD-svanspropaganda - och på den sidan pölen för den delen. Gamla polare som har annat intressant för sig, men just den biten är och förblir mig främmande. Varför ska politik förstöra vänskaper så att man helt stänger ute nån annan? Vi delar grupper och kan inte se varann längre. Hon delade en massa kul grejer, men nu finns hon inte ens. För mig - och många med mig. Andra, som hon inte varit vän med klarar sig från hennes DDT-spray, då hon aldrig sett vad de skrivit, men vi som räknat oss som hennes vänner.... Häck väck vällingsäck. En kompis berättade att hon fanns där för henne när hon skiljde sig från sitt ex, pappan till hennes fina döttrar. Idag syns hon inte, för att hon blir förnärmad när vi baktalar Dumpen. Va? Är de släkt eller?? Förstår inte. "Jag skulle aldrig prata skit om era politiker, varför gör ni det om våra?". O skulle jag bry mig om det?? Alla har rätt till en åsikt? Går den stick i stäv med min? So what? Hennes person blir väl inte annorlunda för det? 

"I will pray for you" är ett standarduttryck de slänger sig med. Varför det? Jag är atiest. Titta dig i spegeln i stället o fundera på om det du säger skulle accepteras om hjulet snurrade åt andra hållet. Om nån sa det till dina barn. Eller om alla grodor clementinen vräkt ur sig, riktades mot dem o de dina? 

Skjut grannen o be till gud. Pistoler och Bibeln. Nä. Fattar inte. 

Det här valet splittrar hela världen. 



Mina kollegor gnider sina händer, för när det stod klart att Dumpen skulle vinna, steg malmpriset. Ja, vi har jobben säkrade, men vad spelar det för roll i det stora hela? Egentligen?  

Av Kvasthilda - 27 januari 2017 09:00


Tema nr 241 Perspektivbyte

27/365


O inte bara byte av perspektivet på böckerna (se gårdagens temabild), utan även byte av effekter - för att accentuera just perspektivet. Lite "neon" i Picasa förstärker några yttre kanter på motiven. Önskar att den kände av lite fler för att ytterligare förstärka det hela, men jag ids inte jobba i andra program så det blir vad det blev. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 januari 2017 11:53

Det har gått en lavin på norsk sida så Mallan sitter strandad i Narvik. Några fick vända hem igen. Jag har tåg ikväll. Får se om trafiken kommit igång till dess o tåget flyttat på sig som står efter vägen. De står lite här o där. Har ju varit ett underligt januariväder och det har varnats för laviner nån vecka nu. Kallt o varmt om vartannat. Snöstormar o regn. Nu ligger tempen kring noll igen. Häromnatten var det drygt 24 kallgrader längs spåret och 16-17 hemmavid. 

Nåja, dagen är lång o prognosen sade senast jag läste nåt, 1400. 

Av Kvasthilda - 26 januari 2017 09:00


Tema nr 117 Gyllene tillfälle

26/365


I dubbel bemärkelse. Tina hittade lite roliga böcker på Reprisen (second handbutik med fyndigt namn) för en femma styck så hon tog tillfället i akt och köpte hem lite roliga konstböcker, för att hennes målande kanske kan ta fart igen. Jag, i min tur passade på att ta några bilder för bloggen och 365an. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 januari 2017 12:55

Å herre gud, veckans alla nattliga skift har tagit ut sin rätt. *Är klockan över tio nu blir jag sur* tänkte jag när jag vaknade idag. O det kan man ju säga att den var. Har precis ätit lite frunch... 

Såg senaste avsnittet av Tid til å leve inatt. Avsnitt 4. Siri hemma i Harstad (hemma hos svigermora si?) med onda handleder och tennisarmbågar. Livet med ved o motorsågar o brödbak är inte alltid en dans på rosor när man är van att hämta brödet i en disk o slippa hugga ved för att hålla sig varm. Det gick så långt att hon inte kunde skära sig en skiva bröd ens. Usch vad jag led med dem båda. De satt o grät på varsitt håll. I adventstider. Ska skriva till Jørn. Maken har lovat honom livslång garanti på knivarna :D :D Antar att det är några av dem han har där ute på Gulheim. O han ska utbilda sig till sjuksköterska! Heja Jørn! 

Av Kvasthilda - 25 januari 2017 09:00


Tema nr 304 Stilleben

25/365


Hur många sa stille-ben när de var barn? Plåtter-mos. 



Åsså samma bild med lite effektlek: 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 januari 2017 12:31

Funderingar i kylan. Det är kallt. Kallt. Kallt här. Har tänt åtta värmeljus när jag kom hem i morse men nu har de slocknat allihop och det blev inte varmare av dem. Kallt i luften. Var nära 25 grader kallt på sina håll efter linjen inatt/i morse. Kan ju få till ett tema om jag bara ids. Men eftersom det är "fotoförbud" innanför grindarna - och det är mest där jag rör mig blir det jävligt svårt att få till den där bilden jag vill ha. Lite enklare när man bodde på hotellet, för många var de promenader man tog mitt i natten. Jävla joller men de har dragit gränsen vid fotknölarna. Jag rör mig i miljöer där tusen andra också rör sig som har fria fototillfällen. Omgivningarna är desamma, men de är på ena sidan ett staket. En dvärg är en dvärg var den än är och ingen rikshemlighet. Folk kan stå utanför staketet o fota exakt det jag gör o ingen jäkel kan hänga dem. Det har med nyheter att göra. Folk har fotat saker de inte ska o skickat till tidningarna. Nån dumper som for över en kant. Det kan jag förstå. Det jag gör, finns överallt - o syns ute i "det vilda" o där är det tillåtet. *bah* 

Nä, om man skulle ta o rota lite i klädlådor kanske. Inte mina, även om jag har ett gäng tröjor som skulle behöva stoppas in i nån garderob. Nä, jag pratar dockkläder. Kanske piga o kläppen kommer hit idag. Hon är ledig och skulle det. Får se. Om man skulle ta fram lite köttfärs kanske o laga mat till eftermiddagen. Hmmm....

Av Kvasthilda - 24 januari 2017 09:00


Tema nr 349 Vintervit

24/365


* * *

* *


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards