Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2017

Av Kvasthilda - 24 januari 2017 08:46

vara eller ikke vara. Sova eller inte sova? Börjar vara lite mosig i skallen - och kroppens sedvanliga vattenkaskader yrslar runt som rönnbärsstinna fiskmåsar efter att ha klivit upp före fan i morse för att ta mig hem från Narvik. Trött i kropp o själ. Skitjävla trött på det eviga krig som utspelar sig i kölvattnet av amerikanska presidentvalet. Jag kommer aldrig att förstå hur de lyckades välja in den där karln och hur de INTE kan se att föregående president var en god man. Nu kan bilder vilseleda saker med gigantiska proportioner, men allt sammanslaget säger en hel del om hur dunpen behandlar kvinnor - och att han är som en enorm tvååring, nä, treåring om jag tittar till barnbarnet - och utbrott av samma kaliber som ett barn har. Världens mest lättkränkta människa. O hans stab är helt vansinnig. Alternative facts. Hmmmm. Nickedockor. 

Women's March drog fan så mycket mer folk än hans installation. O allt republikanerna tjatar om att marschen handlar om är ABORTER. Eller mord på barn som de kallar det. Idijävlaoter. Kloka kvinnor. Trodde jag. Vänner till mig. Det är som att de står på varsin sida av en enorm avgrund. Och det är väl vad de gör. Grisen har skrivit på en massa nya nedskärningar o galanskaper, mot kvinnor - o med en hord av äldre, leende, vita män bakom ryggen. Var är kvinnorna? O folk SER inte det...?? 

Av Kvasthilda - 23 januari 2017 22:26

O hoppas jag får sova... vilken jävla dag jag haft. Skriver på mobilen o ids inte utveckla. Mr Sandman, var är du? Vill somna innan magen beklagar sig alltför högljutt på att den är tom. Upp i ottan.

Av Kvasthilda - 23 januari 2017 09:00


Tema nr 170 Istapp

23/365


Av det större slaget. Har inga storleksreferenser på den här så jag vet att det är svårt att se hur stora de där isbyggnationerna är. Vad kan det vara, fyra? sex meter i höjd i tunneltaket där? Inte helt lätt att fota heller med de förutsättningarna man har. Mörk tunnel, ljust intill - och kort om tid. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 januari 2017 00:22

Om de nu är så hellbenta på att skona små ickefödda babyliv.... Varför är svarta o mexikanska o asiatiska liv inte ett piss värt? Gud skapade ju ALLA?? Eller? *skakar på huvudet* 

Heja Jonas Gardell. Gud är en svart kvinna. 

Av Kvasthilda - 23 januari 2017 00:04

Ja, men HERRE GUUUD. Eller inte. Kan ju inte skriva det på Facebook, även om jag gjorde det - o aldrig publicerade skiten. Mina vänner som tillhör det kristna republikanska folket tror att allt Women's March handlade om var ABORTER....?!?? O det evinnerliga tjötet om att det är mord. Gud har fan inte gett kvinnorna ungarna, det är ett litet sädkorn från en man, frivilligt eller absolut inte. Darwin o allt det där. Nä, gud har skrivit den där jävla boken själv. Eller hur? Darwin o hela evolutionsteorin är bara mumbo jumbo. Äh. Det går inte att få in i skallen på de där bibelätande människorna att den finns. De tror en bok före sunt förnuft. Sagor före forskning.

O det finns ingen klimatförstörelse heller. 

Av Kvasthilda - 22 januari 2017 14:01

Herre gud, har teven på bakom ryggen o Kalle drog just iväg hörde jag. Tjejerna tog medalj. Vad blev det? Brons? På håret att de blev utan, när amerikanskan slängde ut tån o fick fram skidspetsen. Stafetter. I Ulricehamn. Va?? Var ligger det?? Vaddå Västergötland? Men skoj att det finns snö överallt i år. De kanske brukar ha snö. Vad vet jag? O killarna fick stryk av torksgänget. Igen. Kalle höll inte hela upploppet. O gubben gick i spinn. 

O apropå gå i spinn. Den där jävla clementinen, som de kallar honom, är ju helt snurrig i huvudet. -Medierna vinklar bilderna. -Det där stämmer inte. -Media ljuger. Alltså. Han är fan inte på riktigt. O jag har kompisar på andra sidan ponden som tror på allt han säger. O tillome tycker att de var sååå vackra på dansen. *YECH* Inte ens melonia tycker att dumpen är vacker. Hans pengar kanske, men inte fan han. Fast vad vet jag. Finns ju andra öststatare som gillar honom. Jag är mest rädd vad som händer när republikanerna bestämmer sig för att kicka ut honom i kylan igen. Inte ens den där snubben i Ghana blev ju kvar fast han försökte rota fast sig i sin stol. 


Nä. Fy sjutton. Ska åka o hämta barnbarnet o åka förbi hans mor o hämta lite choklad i stället. 


Av Kvasthilda - 22 januari 2017 09:00


Tema nr 76 Fejk

22/365


Jag blir galen på detta uttryck. *Fejk* Det är vanligt bland yngre samlare. Det är inget "FEJK" med dem. De är av annat märke. Kloner. Kopior. Men fejk? Fejk är i min bok nånting riktigt fult. Fusk. Av värsta slag. Om man ska hårddra det är Barbie också fejk. En kopia av Bild-Lilli!

Jag och äldre samlare kallar dem kloner. O många är inte ens "kloner" per se, utan har sin alldeles egen stil. Den här dockan är en klon. En regelrätt klon. I alla fall huvudet. Barbies kropp har aldrig varit så kasst gjord som den är på klonen här. På senare tid har Barbie tappat i kvalitet, men så lågt sjunker hon aldrig till att bli gjord i så tunn plast som de Hong Kong-tillverkade klonerna. Vem är klon och vem är original? För original är hon - vad än folket på Tradera säger. En kompis till mig sålde en Barbie-reproduktion med tillägget "hon duger som ersättning till du får ett original", o Tradera högg direkt o tog bort annonsen. Men hallå. Hon är lika äkta som alla gamla original. Det är bara det att Mattel gjorde reproduktioner av äldre dockor med populära klädset, som här Student Teacher. Det är en reproduktion av en gammal Swirl Ponytail, klädd i ett nytillverkat Student Teacher klädset. Dockan till höger, är en HongKong-tillverkad klon av Barbie med taskig finish av händer och fötter. Har ingen aning om vilka kläder hon egentligen ska ha. Hon har fått behålla det hon flyttade in till mig i. 





En till klon, men som har sitt eget värde bland Steffi-samlare, är Linna. Gissa vem som är Mattel här, och vilken/vilka som är klon? Inte så svårt. De är dessutom klädda i fejkläder... 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 januari 2017 18:02

*blä* Tog ett par karameller på hotellet och vad fick jag? Den enda smaken jag inte gillar, vare sig i smak eller lukt. Gröna äpplen. Mammas äppelmos är en sak, men den görs inte alltid på just gröna äpplen. blääää för annat. 

Funderar på när man ska vända ut till kos igen. Nä, inte vända sin kos. Vända ut till kos. Koskullskulle. Fast det heter Vitåfors. Lite förvirrande. O ligger i Malmberget. Fast kullen. 

De ville ha nån på övertid i morgon. Håller tummarna att mitt tåg blir sent. Om tåget är i tid o de inte hittar nån annan har jag lovat köra. Är ju inget jobbigt. Köra ett tåg till Narvik o åka pass hem. Antar att norskarna inte tagit sig till Kiruna idag. Vet inte om de har pass/bil på den turen. Men de borde gräva fram sina bilar. Att de inte saknar bilarna. Står översnöade på parkeringen i Kiruna. Nåja, Inte mitt problem. Fia har stora problem när hon kör norska tåg, så jag hoppas det är problem som håller sig till hennes turer. Taximyxi. 

Nä, leta fram nåt att titta på innan man beställer den där taxin. Det är ju lördag idag så man vet inte hur det ser ut med lediga bilar när jag behöver en. Kanske skulle förbeställa en? Om jag ringer vid nio borde jag väl hinna få en o komma mig till Kos till halvtolv? Man vet aldrig. Fast det är ju inte Kiruna. Där kan det ta tid. Om man alls får nån bil. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards