Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2017

Av Kvasthilda - 11 januari 2017 09:00


Tema nr 35 Bubblor

11/365


Men jaha, dockor igen. Vad har nu de där med bubblor att göra? Jo, det ska jag berätta :) Just den här typen av dockor kallas Bubble Cut, på svenska bubbla. Bobfrisyr om man ska vara petig. Frisyren som gjorde Jackie Kennedy till stilikon. Barbie här, är från tiden kring 1964-65 och en av de mest sålda dockorna i Sverige. Kanske inte de rödhåriga, lika mycket som de blonda. Rött hår har aldrig varit populärt i Sverige men jag älskar dem, och deras eldigt röda hår! Dessutom fanns det kanske en rödhårig på tre blonda dockor, så de har alltid varit färre i antal. Vänstra dockan i bild har kvar sin originalfärg i sminket medan tjejen bakom, till höger har fått nytt läppstift i en bubbelgumrosa färg. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 januari 2017 00:05

Sitter i natten o funderar på fototeman. O ser när katthåren flyger omkring tangentbordet..... I bakgrunden snurrar Spotify med Weekly-listan. Tusen och en natt.... Ja, vad säger man om det? Ska ha ett sagotema. Varför inte sagan om Shehezerade och hennes arabiska prins då? Såg henne passera i nån facebookgrupp, men jag har dockorna i box. Vill gärna ha henne lös också - men än mer hennes prins. Inte så sugen på att deboxa mitt set.  

 O herre gud. En gammal Amazon. Svenne Rubins. 

Av Kvasthilda - 10 januari 2017 10:32

Så skönt. Har fått sova i egen säng inatt. Relativt ostört. Såtillvida att inga mobilsamtal väckt mig. Fick inställt o hade jour i stället. Alltid lite oroligt med jour. Man kan inte riktigt slappna av och drömmarna flödar över av ohörda väckningssignaler och förseningar. Vill ju inte väcka Maken i tid o otid å jag har dragit ner ljudet på mobilen. Ibland blir det lite för mycket, om man sover för tungt o ljudet tyar tid på sig att leta sig in i medvetandet. Har hänt att det ringt i tio minuter innan jag fattat att det faktiskt är mobilens väckare som låter nånstans i periferin. Inte så Maken. Hans mobil väckte fan o hans moster o resten av hela jävla under- och övre världen i morse. JÄKLAR vad högt. Har inte hört den tidigare, så han måste ju ha glömt sänka ljudet igår kväll. Han formligen flög på nattduksbordet o slog av den. Han behöver ha höägt ljud när han springer på bangården, men inte fan i sovrummet med mobilen intill örat. Jeeeeezzzzzuzz. 


O jesus. Det är en underlig figur. Jag är ateist och tror inte på gudar och andra konstigheter. Att jag gillar kyrkor och andligheten i dem, påverkar inte min ateism på något sätt. Republikanerna är till större delen troende. Djupt troende. Jesus är deras frälsare o bla bla bla. Men de är troende i sin egen lilla värld. Det är inte på något sätt inkluderande. I morse flammade det upp diskussioner på facebook bland mina vänner och jag som är "I am Sweden" eller Switzerland för den delen. Lite samma sak. Dvs oberoende. Än så länge. Jag har lite svårt att acceptera alla hårda känslor. Jag gillar inte Trump. Inte någon enda liten mikroskopisk del av karl'n. Han är läskig. Ett stort barn med twitterfingrar - o snart tillgång till en stor jävla röd knapp. O med Putin på sin högra sida. Det är skrämmande hur fan republikanerna kan försvara den där jävla idioten. USA som hyst den största rysskräcken av alla länder i hela världen. Nu äter de från samma frukostbord. Och middagsbord. Och allt däremellan. Jävla nickedocka. Putin pekar o Trump hoppar. O värre är den läskiga människan som står intill honom. Blivande vice P. *ryyys* De gillar inte tjejer i svarta burkor men har svansen full av människor i vita klänningar med höga strutar på huvudet? Utan guldstjärnor. I stället har de vidhängande masker. Som gömmer minst lika mycket av människan som en burka gör. 


Saker hände o jag kom av mig, men jag är inte mindre upprörd över hur ofantligt korkade måna amerikaner är. Människor jag trodde hade huvudet rätt påskruvat, försvarar Trump för att han är deras presidentkandidat. Ja, men jag röstade inte på honom. Nä, men du gör det nu. Jag måste rösta på det parti som har mina värderingar. Mmmm. Nä. De kommer att ställa allt på ända under de närmaste åren. Visserligen kan det ta tid att införa ändringar men de har motarbetat allt Obama gjort o det lär ju inte gå folkets väg framöver. Gamar. Otäcka människor. 


Go Meryl. 

Av Kvasthilda - 10 januari 2017 09:00


Tema nr 134 Hjärtformad

10/365


♥ Julklapp från SysterYster ♥ 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 januari 2017 09:17

Jaha. Hemma till slut då. Efter en helveteseftermiddag igår. Som väldigt lite hade med jobbet att göra och desto mer med griniga gubbjävlar i omgivningen. Närmaste omgivningen. Tjurskallen nämnde nåt om en av guldgrävarna, att han har så "väldigt ojämnt humör". Men för fan, titta dig själv i spegeln. Eller öppna öronen o släpp in lite av din egen svada när du sätter den sidan till. Den urladdningen gjorde att jag glömde sätta i motorvärmaren på jobbet igår. En jäkla tur att det inte är trettio minus ute då. Fick skrapa rutor idag. Utan hjälpvärme inifrån. Min handbroms har ju frusit efter besöket hos hälsan. Var bara halvfrusen innan. Nåt hände med den förut o det var alltså förklaringen. Halvfrysning. Nu har den frusit ihop helt o tinar väl framåt midsommar. Med lite tur. O detta gör att jag inte kan ha bilen på tomgång på fel ställe. 


Men detta senaste skiftet och hemgången slutade i alla fall positivt hur än återstoden av dagen utvecklar sig. Kläckte ett Pokéägg. Ä N T L I G E N! Den där tjocka petrolblå kattpingvinen har hittat in i mitt dex. Nu är han min. 



Av Kvasthilda - 9 januari 2017 09:00


Tema nr 99 Färgkoordinerat

9/365


Tema 99. Inte helt hundra. O det är det nog en del som tycker o tänker om mitt samlande också. O jag kan inte bry mig mindre :) 

Trenne Teen Talk-dockor, alla färgkoordinerade. De är från nittiotalet och då hade Barbie kläder. Kläder! Flera plagg. Sydda i separata delar. Och ofta i mix-o-match-material o -färger o -mönster som här. Idag är det mer klinch- o kraschfärger o -mönster i kläderna, som ofta är hopsydda till en enhet. Oj, vad jag saknar dockor och kläder från pre-millenniumtiden! Den turkosa toppen hör inte till dockan, men matchar ändå. Hon saknar också sin solhatt som kan ha varit i en annan färg än sittande dockans. Vänstra dockans garderob verkar vara lite mix-o-match från olika dockor, även om kläderna till största delen är just Teen Talk. 

De här dockorna blev väldigt omtalade i USA när de kom ut, pga en fras utvalda dockor sa, "Math is tough". Jag har en som inte är testad, som eventuellt kan säga det. En av dem är nämligen från USA, de andra är från vår sida Atlanten och pratar med olika europeiska språk. 'Våra' dockor hade ett hål i bakstycket på kartongen så man kunde testa dem innan man köpte dem, men de amerikanska hade hel baksida så det var lite lotteri vilka fraser dockan sa - och batterierna satt inte i dockan, vilket var tur för min amerikanska tjej. Hennes batterier hade ärgat i plastpåsen. Måste köpa nya o lyssna vad hon säger :) 



Ur en fransk leksakskatalog från 1993:


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 januari 2017 13:18

Gnäll gnäll gnäll. Hela mitt liv består av gnäll just nu. Jag gnäller. Surkärring. Ont i huvudet. Ont i nacken. Konstiga arbetstider hjälper inte mot det. De jag haft tidigare i veckan är perfekt för mig. Passar mina egna tider utmärkt. De som kommer nu i ett par dagar, not so much. Tur att man inte är så bangen när det kommer omkring ändå. Tar det lite som det kommer. Men gnällas ska det. Många fattar inte att det är en surventil jag har. För att det inte ska svämma över på insidan gnälls det. Gnäll gnäll gnäll. Får väl sova när man blir gammal. För sömnen de närmaste två dygnen lär inte infinna sig. I alla fall inte den där utvilande sömnen man behöver för att kropp o själ ska må bra. Skiftjobb i sitt värsta. Sitt allra sämsta. O jag blir mitt allra sämsta också. Släpper ut alla jävla otygsfasoner jag har. 

O Donald Trump. Han drar ut resten. 

Av Kvasthilda - 8 januari 2017 09:00


Tema nr 331 Upp stiger...

8/365


Den är på gång. Snart blir det nåt annat än bara mörkerfoton.


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards