Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2017

Av Kvasthilda - 21 februari 2017 09:00


Tema nr 77 Fem

52/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 februari 2017 19:05

Så jäkla trött. O en förkylning i vardande. Har nyst o nyst o nyst o nyst. O snorat. Nu har jag även en lite molande värk bakom pannbenet. Nattens skitjävlaskift. Snurrade på den där bristen snudd på hela tiden av de tre timmar jag hade huvudet på kudden. Tog med mig ett lakan för att slippa ligga direkt på galonen, men då har vi bara polyesterfiltar o så fort man rör sig sprakar det o blixtrar som sjutton. Fleeceskit. Nä. Inte favoriten. Alls. 

O pokédexet fylls på med nåt nytt varje dag. Idag fick jag en av starterna. Chikorita. Visste inte ens att det var det men Kråk blev skitsur så jag hade mina aningar. Känner ju bara till Totodil. 

Sitter här o svettas o fryser om vartannat. Behöver en annan tröja. Förbannade polyester. Eller om det är sån där tallväv... Viskos. Hahhahaahaa. Snorar. O som sagt, Skallebang. Jour i morgon bitti. Håller alla tummar att jag inte åker på nåt. Får väl igen för den gången jag försov mig när stackars Åsa åkte på mitt jobb, snorig o eländig som hon var. 

Måste fixa några 365or nu!!! Vad fasen ska man hitta på? 

Åååh. Maken pratade med Jaktledaren o hund är beställd efter att Hector dog. De skulle köpa en ny hund nästa år, men eftersom Hector dog knall o fall dagen efter sin nioårsdag, flyttades det hela fram lite. Nu blir det tydligen ett barnbarn till Hector. Maken var den sista att skjuta en älg för honom. O Maken sköt första älgen för Rex... De har ju bara Ibra kvar just nu, Rex är för gammal. Blev alltså en laika till. Hector har ju fungerat sådär. Blev bra till slut, men var lite yvig. 

Av Kvasthilda - 20 februari 2017 09:00


Eget tema nr 2 Rosa

51/365


Ett tema i repris. Igen. O Perkolator. Nä. Perkulator heter det. Amerikanerna stavar det med o men jag har alltid stavat med u, o många vänner med mig håller med. Allt ska amerikaniseras. PerkUlator. Punkt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 februari 2017 19:45

Några minuter kvar till Mighty Trains, avsnitt fem. Dagens avsnitt är repris från förra veckan - o tur är det eftersom jag aldrig hann se det då. Rickard o Beccis är ju med, i NRE-tåget, eller Schenkertåget, eller fisktåget, vad man nu vill kalla det. North Rail Express. 

Blev en snabb pokésväng innan, med några nya i dexet. 

O nån timme kvar till jobb. Urrrkkkk. Min värsta tur. Får se om jag får sova nåt inatt. 

Av Kvasthilda - 19 februari 2017 09:00


Tema nr 51 Det är mitt...

50/365


...hjärta. Ja... Fick ju inget av Maken på Alla Hjärtans Dag så avkommorna gav sin mor lite kärlek, i formen av choklad. Älskade ungar, så vuxna de är. ♥ 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 februari 2017 11:35

En strålande vacker - men blåsig lördagmorgon har det varit. Ett oherrans väder under tidiga morgontimmar och E10 är fortsatt stängd kring Riksgränsen. *burr* Krysset var ju en halvtimme sent idag, pga skidåkning. Nåväl. ...And you're going to see a lot of love. You're going to see a lot of love. OK? Thank you. 


En hel armé av kärlek. Army of Lovers sjunger Give my Life. En av herrarna i gruppen, mannen med kortbyxorna heter Alexande Bard


Niebelungens ring heter ett maffigt verk av Richard Wagner. Visst var dagens musik hämtad därifrån? Wiener-filharmonikerna spelade i alla fall. 


Don't Look Back in Anger. Bra tips från Oasis. Bröderna heter Noel och Liam Gallagher och det var Noel som skrev de allra flesta låtarna till gruppen. 


Evert Taubes Nocturne stod näst i tur med Göteborgs symfonietta. 

Sov på min arm! Natten gömmer
under sin vinge din blossande kind.
Lycklig och varm snart du drömmer
flyr mig i drömmen som våg flyr vind.

Hörde du någon som släppte ut en snarkning


Sedan hörde vi en visa om Kungens lilla piga. Det, kanske något omaka paret som spelat in den är Lasse Åberg och Göran Ringbom. 


Hette pigan Johanna, kanske? Medevi brunnsorkester spelade Kan du vissla Johanna


Danska Köge skolorkester stod för nästa illustration. Staden är inte dansk, inte ens europeisk. New York, New York


Vi stannar i USA o besöker Andrew Lloyd Webbers Sunset Boulevard tillsammans med Myrra Malmberg


Om Nocturne ovan har gjort sitt, kanske vi faller i sömn trots allt? Calle o Ebbe Jularbo gav oss Drömmen om Elin.  


Flanagan och Allen o deras Underneath the arches blev nåt helt annat på svenska och handlade då om öl


I'm singing in the rain. Just singing in the rain. What a glorious feelin', I'm happy again... Om man nu inte bara dansar runt o låter sig bli blöt i regnat kanske man vill dra på sig en regnrock


Dagens sista är en gammal svensk Melodifestivalare - på finska. Originalet sjöngs av Claes-Göran Hederström. 

Det börjar verka kärlek banne mig
Sånt står i böckerna ja tänka sig
Jag fattar ingenting jag är väl lite ding
Så för all del jag kan ha fel

Claes-Göran vann svenska uttagningen 1968 med den. 


Ja, det var ett tag sen. En av kvällens deltagare var inte med i just den tävlingen, men någon annan för femtio+ år sen. Ikväll gör han mellocomeback, 87 år gammal... Owe Thörnqvist. 



Av Kvasthilda - 18 februari 2017 10:11

Så trött! Somnade rätt tidigt igår, men har ju vaknat före fan idag och det börjar kännas nu. Ätit frukost med Maken, sill o ägg, lite räkor o rostat bröd - åsså juice på det. En såndär halvers hotellfrukost. 

Nu sitter jag o fryser o väntar på att skidsporten lämnar tillbaks etern så jag får lösa melodikrysset. 


Har gjort en god gärning idag också. For förbi gamla järnvägsstationen för att ta pokéstopen där o ett asiatiskt par kom gående till stationshuset o kollade in skyltarna. De såg mig o jag stannade. Givetvis frågade de om vägen till järnvägsstationen. Eftersom jag var på hemväg erbjöd jag dem skjuts och två tacksamma turister stuvade in resväskor o sig själva i bilen o vi gav oss iväg. Pratade med dem en stund o frågade om de var på semester. Jodå. Jag sa då att "ja, vi har mycket japaner på besök vintertid".... De visade sig vara från Taiwan och frågade "Do you know Taiwan?" Yes. Killen blev mäkta imponerad. Hmmmm. Tja, vi är ju inte amerikaner som inte vet vad deras egna stater heter. Fick ett gulligt litet mobilsmycke av dem, med kinesiska tecken för lycka och gläjde. Luck and Happiness. Önskade dem lycka till på sin resa upp till Abisko. 


Av Kvasthilda - 18 februari 2017 09:00


Tema nr 41 Centrum

49/365


Centrum i mer än en bemärkelse. Det gula huset lite till höger om centrum av bilden har en blå gasskylt. Det är en butik som heter just Centrum. En av Kirunas äldsta. Hela huset kallas Centrumhuset. Hust är sålt till LKAB som en del i stadsomvandlingen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards